Δευτέρα, Σεπτέμβριος 24, 2018

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

                                                                                    3.4.2017

Η άποψή μου είναι ότι αυτή η ημερομηνία της Πέμπτης 6/4/2017 στον 6ο όροφο στην Πλατεία Κλαυθμώνος, είναι μια ανακοίνωση απευθυνόμενη στους συνταξιούχους μας, για ενημέρωση πάνω σε ορισμένα μόνο θέματα που άπτονται των προσδοκιών μας, με βασικό στόχο τη βελτίωση των αποδοχών μας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων για τη βελτίωση των συντάξεών μας.  

Επειδή η συνάντηση αυτή δεν είναι με απόφαση του ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, αλλά περισσότερο γίνεται μετά από συνεννόηση των μελών της πλειοψηφίας μόνο, γι αυτό κι εγώ προσωπικά βοήθησα και θα βοηθήσω και ήδη κάλεσα σ’ αυτήν για πρώτη φορά 250 συνταξιούχους μας που πρόσκεινται στην παράταξή μας, στα σύμβολά μας και στη σημαία μας.

Επιτυχία στην πρόσκλησή μου, ήταν η τελευταία ανακοίνωση του δικηγόρου κ. Πέτρου Μηλιαράκη στην εφημερίδα το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής 2/4/2017 για το PSI, όπως και η επισήμανσή μου ότι αναμένεται η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας που έγειρε αγωγή το ΕΤΑΑ κατά της Τράπεζας της Ελλάδας στις 11/2/2017 με σκοπό τα 5,5 δις ευρώ που ζητούμε από το PSI κι έτσι μ’ αυτό τον τρόπο συγκλονιστήκανε οι συνταξιούχοι μας ότι πράγματι ο Σύλλογός μας με βασικά την πλειοψηφία του (απούσης της μειοψηφίας) προχωρεί ακάθεκτα για να επανέλθουν τα ομόλογα της περιουσίας μας του τ. ΤΣΜΕΔΕ και σε συνδυασμό με τον ισχυρισμό μας ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα αυξηθεί η περιουσία μας και ως εκ τούτου ο φορέας μας θα έχει σε συνάρτηση των ανωτέρω τη δυνατότητα να ζητήσει την αύξηση των συντάξεών μας από το Υπουργείο. Είναι εκείνο το οποίο για πρώτη φορά έκανε τους συνταξιούχους μας στους οποίους τηλεφωνώ να μας ευχαριστήσουν και να έρθουν να μας βοηθήσουν την Πέμπτη 6/4/2017 και ώρα 10.00 στο κτίριο της Πλατείας Κλαυθμώνος στον 6ο όροφο.

Για πρώτη φορά μετά τις εκλογές τις 2/6/2016 θα συναντηθούμε και θα δακρύσουν τα μάτια μας από τη συγκίνησή μας εξαιτίας της αποδοχής της προσκλήσεώς μας.

Συμπερασματικά, έχοντας υπόψη την μέχρι σήμερα αλληλογραφία του Προέδρου με τα μέλη και προς εμένα, αφού τα μελέτησα, η συνάντηση κατ’ εμέ για να έχει επιτυχία θα πρέπει να γίνει ως εξής:

α. Πρόεδρος ο τ. Πρύτανης Νίκος Μαρκάτος

β. Ο Πρόεδρος της ΕΣΤΑΜΕΔΕ Κωνσταντίνος Δούκας 6 λεπτά, για θέματα μόνο περί προσδοκώμενης αύξησης των συντάξεών μας εξαιτίας των αγωγών για το PSI που πιθανολογείται ότι θα κερδίσουμε.

γ. Όλοι οι άλλοι σύμβουλοι, αν θέλουν, μόνο για 4 λεπτά μόνο.

δ. Διάλογος σε ερωτήσεις των Συνταξιούχων που θα απαντήσει μόνο ο Πρόεδρος Κ. Δούκας

Επίσης, λίγα λόγια και σταράτα, για να φύγουν ευχαριστημένοι οι συνταξιούχοι μας ότι η πλειοψηφία είναι εκείνη που πραγματικά ενδιαφέρεται για τα πραγματικά προβλήματά τους και κυρίως να μη μας κόψουν άλλα από τις συντάξεις, από την
«προσωπική διαφορά», που πράγματι, διαπίστωσα, ότι είναι το μόνο που οι συνάδελφοι με ρώτησαν.

Αυτή είναι η άποψή μου και παρακαλώ να γίνει αποδεκτή.              

                                                                        ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ             

About Αθανάσιος Φιλιππίδης