Δευτέρα, Σεπτέμβριος 24, 2018

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

                                                                                    2.4.2017

Ο Τζατζάνης δεν κάνει τίποτα άλλο από το να διαδίδει ότι θα γίνουν οι συντάξεις μας 700€ το μήνα. Αυτά όμως είναι μεγάλα ψέματα. Παίρνει οδηγίες από τον Περισσό και μ’ αυτό τον τρόπο πανικοβάλει τους συνταξιούχους μας. Εμείς, εν πάση περιπτώσει, τον γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια.

Αποφασίσαμε την Πέμπτη 6/4/2017 να καλέσουμε τους ψηφοφόρους μας της πλειοψηφίας, δηλαδή της παρατάξεώς μας, να έρθουν στο κτίριο της Πλατείας Κλαυθμώνος στις 11.00πμ για να τους ανακοινώσουμε ότι δεν πρέπει να πανικοβάλλονται και να υπάρχει ψυχραιμία σ’ αυτά που διαδίδουν οι τηλεοράσεις και τα ΜΜΕ ότι δηλαδή επίκεινται και άλλες περικοπές των συντάξεών μας.

Η δική μου προσωπική άποψη είναι ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή και δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε τόσο από τα ΜΜΕ όσο και τις πολιτικές ορισμένων κομμάτων ότι θα υποστούμε νέες περικοπές. Λέγεται ότι συγκεκριμένες κατηγορίες συνταξιούχων θα επωμισθούν «το βάρος των περικοπών» που θα προκύψουν από το «ψαλίδι της προσωπικής διαφοράς» που σύμφωνα με την επιθυμία των θεσμών θα εφαρμοστεί το 2019.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι μεγαλύτερες «προσωπικές διαφορές» που θα προκύψουν από τον επαναϋπολογισμό των καταβαλλομένων συντάξεων, κάτι που συνεπάγεται και ανάλογες μεγάλες περικοπές, αφορούν τους συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ (περίπου 30%) και του Δημοσίου (15-20%). Εξάλλου οι ως άνω περικοπές θα γίνουν για τους συνταξιούχους που βγήκαν στη σύνταξη από 15.5.2016 και πέρα.       

Επομένως, δεν πρέπει εμείς της ΕΣΤΑΜΕΔΕ να πανικοβαλλόμαστε και θα καλέσουμε τους δικούς μας ψηφοφόρους την Πέμπτη 6/4/2017 και θα τους ενημερώσουμε σχετικά.

Και εν πάση περιπτώσει, εάν υπάρξει κάτι απρόβλεπτο από τη σημερινή κυβέρνηση εις βάρος των συντάξεών μας, τότε δηλώνουμε στα μέλη μας ότι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε μείωση που πρόκειται να γίνει, όπως έχουμε πράξει και στο παρελθόν.

Εξάλλου, θα ενημερώσουμε τα μέλη μας ότι το ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ υπέβαλε αγωγή στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο κατά του Ντράγκι για την καταλήστευση του ασφαλιστικού μας φορέα με το περιβόητο PSI (το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων) και ειδικότερα του ΤΣΜΕΔΕ.

Παράλληλα, σας ανακοινώνουμε ότι θεμελιώσαμε και την αγωγή του ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ κατά της Τράπεζας της Ελλάδος για το κούρεμα των ομολόγων μας των 2.5 δις ευρώ και ότι το νομικό γραφείο των Μοράτη-Πασσά με απόφαση του ΕΤΑΑ κατέθεσε αγωγή κατά της Τράπεζας της Ελλάδος για το ποσό των 5,5 δις ευρώ (ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, Ταμείο Νομικών, Φαρμακοποιοί, Κτηνίατροι) η οποία συζητήθηκε στις 3/2/2017 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας και αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έκδοση της αποφάσεως του δικαστηρίου.

Ακόμα, σας αναφέρουμε ότι ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας θα εκδικασθεί στις 27.10.2017, η πρώτη προσφυγή μου κατά του ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ κατά του νόμου 4093/2012 η οποία θα συζητηθεί λόγω της προτίμησης κατά τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας εξαιτίας του ότι είμαι αφενός 86 ετών και αφετέρου έχω κάνει 3 bypass στο Ωνάσειο.     

                                                                        ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ             

About Αθανάσιος Φιλιππίδης