ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

                                                                             6.12.2016

ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ. ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ  ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ ΜΑΣ

 

Ο Πρόεδρος Δούκας στο τέλος της Συνεδρίασης της 6/10/2016 αναφέρει ότι επισκέφθηκε προσωπικά τον Πρόεδρο Μακέδο του ΤΣΜΕΔΕ ο οποίος τον πληροφόρησε ότι είναι θετική η εισήγηση του νομικού του ΤΣΜΕΔΕ κ. Ευ. Σπινέλη και συναρτάται με την θετική επίσης τοποθέτηση του νομικού του ΕΤΑΑ κ. Κουτσολάμπρου.

Άρα, απαιτείται η άμεση επίσκεψη σε αμφοτέρους γιατί το γραφείο Πλειάκη είχε πει ότι αν έχει απόφαση ΤΣΜΕΔΕ, θα επικυρώσει την απόδοση των παράνομων μνημονιακών περικοπών στους συνταξιούχους.

Εγώ, δεκάδες φορές έχω ανακοινώσει σ’ όλους τους συναδέλφους (ανοίξτε το site ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ και θα τα διαβάσετε όλα)  τόσο μέσω των e-mail όσο και μέσω του site της ΕΣΤΑΜΕΔΕ ότι, με αποκλειστική δική μου προσπάθεια από τον Ιούνιο του 2015, όταν εξεδόθη η περίφημη απόφαση (πιλοτική) της Ολομέλειας του ΣτΕ, ότι είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ σύμφωνα με την 2288/2015 του ΣτΕ (την οποία βρήκα στον υπολογιστή μου και είναι 22 σελίδες) και την οποία εισηγήθηκα σαν εκπρόσωπος των συνταξιούχων στην Δ.Ε. του ΤΣΜΕΔΕ και ζήτησα να εφαρμοστεί για όλους τους συνταξιούχους μας.

Δεν πίστευα τα μάτια μου ότι στις 25/1/2016 η Δ.Ε. του ΤΣΜΕΔΕ εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 801/25.1.2016 απόφαση με την οποία  αποδέχθηκε ομόφωνα την εισήγησή μου, δηλαδή να αποδοθούν οι παράνομες μνημονιακές περικοπές των συνταξιούχων μας από τότε που εκδόθηκε η απόφαση του ΣτΕ. 

Όμως επειδή πρόκειται για απόφαση 22 σελίδων και δεν είμαστε νομικοί, η Δ.Ε. αποφάσισε ότι αυτό θα γίνει μετά από γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας. Ολόκληρος ο φάκελος της εισήγησής μου και με άλλα διάφορα έγγραφα 20 σελίδων και πορισμάτων ειδικών συνταγματολόγων,   τα έστειλε η Δ.Ε. στις 30/1/2016 στη νομική υπηρεσία και ολόκληρος ο φάκελος χρεώθηκε στο δικηγόρο κ. Ευαγ. Σπινέλη ο οποίος είναι υποχρεωμένος να συγκαλέσει την Ολομέλεια της νομικής υπηρεσίες που αποτελείται από ακόμα 4 δικηγόρους όπως επίσης και τον προϊστάμενο της νομικής υπηρεσίας του ΕΤΑΑ Κ. Κουτσόλαμπρο.

Παρόλον ότι κάθε Δευτέρα ενοχλούσα τον κ. Σπινέλη από τις 30/1/2016 να καλέσει την ολομέλεια και να βγει η σχετική απόφαση και επειδή καθυστερούσε με τη δικαιολογία ότι είναι σε απεργία ο Δικηγορικός Σύλλογος και που είναι γνωστό ότι αυτή ξεκίνησε τον Ιανουάριο και τελείωσε τον Ιούλιο και λαμβανομένων υπόψη και των θερινών διακοπών μου δήλωσε πριν 20 μέρες ότι ο ίδιος το μελέτησε το θέμα και θα καλέσει την Ολομέλεια.

Όμως εγώ παράλληλα επειδή είναι γνωστοί μου και οι υπόλοιποι 4 δικηγόροι του ΤΣΜΕΔΕ τους έπιασα έναν-έναν και οι ίδιοι μου εξέφρασαν την άποψη ότι θα γνωμοδοτήσουν θετικά επί του θέματος αρκεί να συγκληθεί η Ολομέλεια της νομικής υπηρεσίας. Στο σημείο αυτό δηλώνω ότι, επειδή ένας εκ των νομικών συμβούλων, ο κ. Χάρης Τσιλιώτης είναι καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου με έδρα στην Κόρινθο, μου δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα ψηφίσει θετικά και επομένως περιμένουμε τη σχετική γνωμοδότηση από αυτούς και παράλληλα διαμαρτυρήθηκα στον πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ Ντίνο Μακέδο στον οποίο εξέφρασα την άποψη ότι σαν Πρόεδρος της Δ.Ε. είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί τις αποφάσεις της Δ.Ε. με στόχο να περατωθούν και γι αυτό το λόγο παρουσία μου κάλεσε τον κ. Σπινέλη ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δοθεί η σχετική γνωμοδότηση.        

Επομένως, προτείνω ολόκληρο το ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ κατόπιν όλων των ανωτέρω να πάει να διαμαρτυρηθεί στον Πρόεδρο Μακέδο ότι είναι ανεπίτρεπτο επί 9 μήνες να μην έχει γνωμοδοτήσει ακόμα η νομική υπηρεσία.

Εάν όλα τελειώσουν θετικά σημαίνει ότι 1 χιλιάρικο που μας έκοψαν από το Μάιο του 2015 και εδώ οι συντάξεις μας για τους μονοσυνταξιούχους θα είναι κατά 700€ μεγαλύτερες αλλά όχι μόνο αυτό, θα παίρνουν και τα δώρα και τα επιδόματα και οι συνταξιούχοι του ΤΣΜΕΔΕ θα είμαστε οι μόνοι συνταξιούχοι της χώρας που θα είναι κερδισμένοι.

Τελειώνω και δηλώνω ότι μερικοί συνάδελφοι λένε την κουβέντα «Και που θα βρεθούν τα λεφτά ρε Φιλιππίδη;» Δεν έχουν δίκιο διότι οι μνημονιακοί νόμοι στο άρθρο 3 αυτών αναφέρουν ότι «οι περικοπές των συντάξεων παραμένουν στον φορέα» το οποίο σημαίνει ειδικά για το ΤΣΜΕΔΕ η περιουσία του θα αυξάνεται κατά 50 εκατ. ετησίως, τόση είναι η περικοπή όλων των συνταξιούχων μας (μονοσυνταξιούχοι και διπλοσυνταξιούχοι) και επομένως αυτά που θα μας αποδίδουν δεν είναι από τις εισφορές των εν ενεργεία μηχανικών.

Το πιο πάνω θέμα είναι το πιο σοβαρό για το Σύλλογό μας και τους συνταξιούχους μας και πρέπει αμέσως και αύριο ακόμα να πάει ολόκληρο το Δ.Σ. στο ΤΣΜΕΔΕ και στη νομική υπηρεσία και στο Μακέδο, να του δώσουμε υπόμνημα και να διαμαρτυρηθούμε προφορικά για το ανεπίτρεπτο της νομικής υπηρεσίας να μην έχει εκδώσει μέχρι σήμερα τη γνωμοδότησή της ενόψει και του γεγονότος ότι από 1/1/2017 ισχύει ο νόμος 4387/2016 όπου γίνεται το μαμούθ-υπερταμείο ΕΦΚΑ και επομένως υποχρέωση της ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ και προσωπικά του συναδέλφου Ντίνου Μακέδου είναι να επιλυθεί το θέμα.

Άρα ευθύνη τώρα φέρει ολόκληρο το ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ που αδρανεί και ιδιαίτερα η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ η οποία και ασφαλώς δεν της αρέσει να κερδίσουμε την υπόθεση, διότι μια τέτοια υπόθεση σημαίνει ότι ο Συνδυασμός μας εάν κερδίσει την υπόθεση αυτή θα είναι για πολλά πολλά χρόνια κυρίαρχος της ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Εγώ έκανα ό,τι μπορούσα και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό, αλλά… Ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη!

                                                         ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ