ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

                                                                             15.10.2016

Κατά το άρθρο 11 του Καταστατικού μας ο Πρόεδρος εκπροσωπεί το Σωματείο ενώπιον πάσης δικαστικής αρχής, παντός βαθμού και δικαιοδοσίας ως και απέναντι τρίτων.

Κατά το άρθρο 8 του Καταστατικού μας, όποιος παραβαίνει το Καταστατικό, διαγράφεται του Σωματείου, δύναται όμως να προσφύγει στη Γενική Συνέλευση, αιτούμενος την ακύρωση της διαγραφής, η δε τοιαύτη προσφυγή του δεν αναστέλλει την απόφαση του Δ.Σ.  

Μετά μεγάλης μου έκπληξης βλέπω στον υπολογιστή μου το κάτωθι έγγραφο:

«ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Ένωση Συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Μηχανικών

και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων

Κολοκοτρώνη 4, Αθήνα 105 61 & Π.Π.Γερμανού 3-5 (πλατεία Κλαυθμώνος), Αθήνα 105 61,

6977253957, 6956546076, acrocosmos@gmail.com, kostas.tzatzanis@gmail.com

 

14.10.2016

 

 

Προς τον κ. Μακέδο, Πρόεδρο, και τη Δ.Ε. του ΤΣΜΕΔΕ

   (proedros@tsmede.gr, Kmakedos@gmail.com)

 

 

Συνάδελφε Πρόεδρε

 

Σου ζητάμε να έρθεις την Τετάρτη 19 Οκτώβρη στον 6ο όροφο των γραφείων στο ΤΣΜΕΔΕ στις 11.00, συνοδευόμενος με το νομικό σύμβουλο του ΤΣΜΕΔΕ που έχει ασχοληθεί με το θέμα, για να στείλουμε άμεσα σε  όλους τους ενδιαφερόμενους (Περιφέρεια, ελεγκτική δικαστική αρχή, Κατρούγκαλο, ΤΕΕ) γράμματα και να τους αναγγέλλουμε ότι εφαρμόζουμε τη διαθήκη και επιλαμβανόμαστε του κληροδοτήματος και να μην γίνει καμιά ενέργεια για το κληροδότημα που δεν ακολουθεί τις αποφάσεις μας. Να αποφασίσουμε ενέργειες, σαν εκτελεστές της διαθήκης, σχετικά με τα ζητήματα που σου έχει θέσει η ΕΣΤΑΜΕΔΕ τους τελευταίους μήνες (δικαιώματα χρήσης παλιού αιγιαλού, υπεράσπιση-κατοχύρωση αυτής της χρήσης, διερεύνηση όλων των στοιχείων της κληρονομιάς, διερεύνηση ταμείου κληροδοτήματος κλπ). Να αναθέσουμε αμέσως στο δικηγόρο που ορίζει η ΕΣΤΑΜΕΔΕ, με αμοιβή τη μίνιμουμ νόμιμη, να προχωρήσει με δραστικούς ρυθμούς στην πλήρη νομιμοποίηση των εκτελεστών. Να αποφασίσουμε την πορεία και στόχο για την υλοποίηση του κληροδοτήματος.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΣΤΑΜΕΔΕ

 

Ο Αντιπρόεδρος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΠΙΣΤΟΛΗΣ                                          

(6937206632 2295029106 d.karapistolis@gmail.com)

 

Ο Γενικός Γραμματέας ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΤΖΑΝΗΣ       

(6956546076 kostas.tzatzanis@gmail.com)» 

Επομένως το έγγραφο αυτό κατά πρώτον πρέπει να υπογράφεται από τον Πρόεδρο Κώστα Δούκα και το Γενικό Γραμματέα Κώστα Τζατζάνη και κατά δεύτερον πρέπει να υπάρχει απόφαση του Δ.Σ.

Εάν θέλουν να το στείλουν με δική τους ευθύνη, ας το στείλουν, εγώ δεν συμφωνώ, θα έχουν όμως τις κυρώσεις του Καταστατικού.

Πότε θα σταματήσεις ρε φίλε Κώστα να λειτουργείς με αυτό τον ανοίκειο τρόπο και δε φοβάσαι μήπως διαγραφείς από το Σύλλογο; Φαίνεται ότι έχεις κουραστεί από τη θέση του Γενικού Γραμματέα και θέλεις να εκπέσεις του αξιώματός σου αντικαθιστάμενος από του έχοντος σειρά Αναπληρωματικού Συμβούλου δι αποφάσεως του Δ.Σ.

Τέλος, όποιος έχει έννομο συμφέρον δύναται να προσβάλει την ενέργειά σου αυτή ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων διότι ενήργησες αντικαταστατικά. Εγώ πάντως δεν θα ήθελα να φύγεις από το Δ.Σ., αλλά πιθανόν κάποιος άλλος μπορεί να προσφύγει και να χάσεις τη θέση σου. Γι αυτό σου συνιστώ να είσαι πολύ προσεκτικός γιατί κατ’ ουσίαν σ’ αγαπώ.

Όμως έχεις πάρει φόρα και σου συνιστώ σα μεγαλύτερος και πιο πεπειραμένος να είσαι πιο προσεκτικός γιατί μ’ αρέσει να παραμείνεις στο Δ.Σ. γιατί μ’ αρέσουν οι πολιτικές αντιπαραθέσεις μας.

Τώρα σ’ έχει πιάσει το ενδιαφέρον για το θέμα του κληροδοτήματος της Βασιλικής Αξελού, ενώ σε πάρα πολλά Δ.Σ. που ήσουνα κι εσύ παρών δέχτηκες με απόφαση την αναβολή των; Λίγη ντροπή ρε Κώστα, θέλεις να φανείς γενικά στους συναδέλφους ότι εσύ ενδιαφέρεσαι κι εμείς όλοι οι άλλοι δεν κάνουμε τίποτα κι είμαστε άχρηστοι;

Επειδή κάνεις συνεχώς τον έξυπνο και ενεργείς πάντοτε ύπουλα και δόλια σ’ έχει καταλάβει ο Πρόεδρος Κώστας Δούκας και σε χτυπάει σα χταπόδι.

Επίσης, δεν δέχομαι να με συκοφαντείς ότι είμαι προδότης και να βγάζεις χολή εναντίον μου. Μέχρι τι άλλο θα πεις για μένα;

                                                          ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ