Δευτέρα, Νοέμβριος 19, 2018

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

 

16/9/2016

 

Αγαπητέ Δημήτρη,

Ξέρεις πόσο σ’ αγαπώ και σ’ εκτιμώ γι αυτό και σ’ έβαλα στο ψηφοδέλτιό μας στις εκλογές μας. Ξέρεις, επίσης, ότι σαν Πρόεδρος του Συνδυασμού μας κατά τη διάρκεια των εκλογών κατέβαλα προσωπικά μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσω να κερδίσω τις εκλογές. Για πρώτη φορά αναφέρω ότι κανείς από το συνδυασμό μας δεν ειδοποίησε κανένα μέλος της ΕΣΤΑΜΕΔΕ να έρθει να το πληροφορήσει ότι έχουμε εκλογές και να έρθει να ψηφίσει.

Βέβαια, εγώ προσωπικά, παρακάλεσα καμιά 50αριά προσωπικούς μου φίλους συνταξιούχους της ΕΣΤΑΜΕ και τους έδωσα από μια λίστα περίπου 100 μελών μας με τα τηλέφωνά τους και τους παρακάλεσα από το σπίτι τους να τους τηλεφωνήσουν ότι έχουμε εκλογές για να έρθουν να μας ψηφίσουν και να μπορέσουμε να τις κερδίσουμε διότι είχα καταλάβει ότι ο αντίπαλός μας η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ έκανε μεγάλη δουλειά πόρτα-πόρτα, και μπόρεσε να πληροφορήσει τους συνταξιούχους της που ήταν περίπου 150 στις εκλογές του 2013 και πέτυχε έτσι να έρθουν 33 ακόμα και να γίνουν 183, δηλαδή εάν εγώ δεν εργαζόμουνα σκληρά, θα είχαμε πάρει πάλι 3 έδρες και η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ 6 έδρες και επομένως θα είχαμε μειοψηφία και θα ήμασταν χαμένοι από χέρι και θα έπρεπε να πάμε να πνιγούμε και οι 3 που θα βγαίναμε στο Φάληρο.

Έτσι, είμαι υπερήφανος ότι είμαι ουσιαστικά ο κερδισμένος και Πρόεδρος της ΕΣΤΑΜΕΔΕ αλλά για λόγους υγείας επειδή έπαθα μικρή υπερκόπωση αναγκάστηκα να βάλω το φίλο Κώστα Δούκα προσωρινά Πρόεδρο για ένα 6μηνο όπως συμφωνήσαμε και έτσι έχουν τα πραγματικά γεγονότα.

Εγώ μετά το 6μηνο θα αναλάβω τα ηνία της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και θα προχωρήσουμε πάλι στον αγώνα μας για την επιβίωσή μας και για ένα καλύτερο μέλλον των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ αφού είμαστε υποχρεωμένοι κατά το Καταστατικό.

Βέβαια, είμαι υποχρεωμένος να αναφέρω πάλι σήμερα ότι εσύ δεν είσαι εντάξει απέναντί μου πράγμα το οποίο έχουν επισημάνει και οι Κατσούλης, Τσιβεριώτης και Δούκας διότι και στο παρελθόν έκανες πάλι τα ίδια και μαζί με τον Παπασταυρίδη και το Δούκα και με πραξικόπημα μας εξορίσατε εμένα, το Γιάννη τον Κατσούλη και το Γρηγόρη Τσιβεριώτη από την Προεδρία των εκλογών του 2013 και ήρθατε και συνδιαλλαχθήκατε για λίγο ευτυχώς διάστημα με την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ μέχρι να γίνουν οι εκλογές της 3/6/2016.

Αυτό, βέβαια, έχει γραφτεί στο ιστορικό σας και ο μεν Παπασταυρίδης πήγε σπίτι του, εγώ όμως σας έβαλα στο ψηφοδέλτιο, ενώ ο Κατσούλης και ο Τσιβεριώτης είχαν αντίθετη άποψη.

Τώρα, έρχομαι στο θέμα που με κατηγόρησες ότι ενώ βγήκε απόφαση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, με δική σου εισήγηση, να στέλνω μόνο 1 e-mail την εβδομάδα, δηλώνω ότι δεν το κατάλαβα εκείνη την ημέρα που το εισηγήθηκες και εκ παραδρομής το ψήφισα. Ανακαλώ σήμερα τη τότε δήλωσή μου και σου δηλώνω ότι εάν γουστάρω, θα στέλνω και 5 e-mail την ημέρα σε όλους σας, όπως κάνει ο Δούκας και ο Τζατζάνης σχεδόν τελευταία και επομένως δεν επιθυμώ να μου κάνεις παρατηρήσεις από δω και πέρα για οποιοδήποτε λόγο και κοίταξε την πορεία σου στο σύλλογο να είναι θετική και παραγωγική μέσα στα πλαίσια του καταστατικού μας για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί στην εργώδη προσπάθειά μας να πετύχουμε κάτι απέναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα που μας πήραν το ταμείο μας και εξέδωσαν το νόμο 4387/2016 ο οποίος είναι καταστροφικός τόσο για τους σημερινούς συνταξιούχους όσο και για τις γενιές που έρχονται διότι ο Τσίπρας είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει τις διαταγές των Βρυξελών και των πιστωτών μας για να μπορεί η χώρα να εξακολουθεί να παίρνει δάνεια για να αντιμετωπίσει το δημόσιο έλλειμμα, πράγμα που γνωρίζουμε όλοι ότι είναι απαραίτητο για να μην πτωχεύσουμε διότι αν πτωχεύσουμε δεν θα παίρνουμε ούτε ένα ευρώ το μήνα σύνταξη.

Πάντως, στη συνείδηση τη δική μου, του Κατσούλη και του Τσιβεριώτη είναι ότι είσαι τελευταία ένας κομπιναδόρος και ότι κάναμε μεγάλο λάθος που σε βάλαμε στο ψηφοδέλτιό μας και βγήκες με τις δικές μας πλάτες.

Αθανάσιος Φιλιππίδης

 

 

About Αθανάσιος Φιλιππίδης