ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

 

9/9/2016

 

Εχθές, από όσα είπε στην ομιλία του ο κ. Χρήστος Καραπάνος, εκπρόσωπός μας στο Δ.Σ. του ΕΤΑΑ επί μια 10ετία, και Πρόεδρος των συνταξιούχων της Πανελληνίου Ενώσεως Συνταξιούχων Υγειονομικών (ΠΕΣΥ) με 20.000 μέλη, έχοντας πλήρη γνώση όλων των νόμων που εκδίδουν οι κυβερνήσεις και ιδίως της τελευταίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έρχεται σε άμεση επαφή με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, τα οποία κατέγραψε αναλυτικότατα ο Γραμματέας μας, απογοητεύτηκα πλήρως όσον αφορά τις προσπάθειες που κάνουμε για τους νόμους που εξέδωσε η σημερινή κυβέρνηση, διότι θα αποτύχουμε πλήρως.

Επίσης απογοητεύτηκα που δεν ήρθαν και οι συνταξιούχοι δικηγόροι διότι, λόγω της ιδιότητάς τους, θα μπορούσαν να μας προσφέρουν και αυτοί πολλά. Νομίζω ότι την Πέμπτη 15/9/2016 δεν θα μαζέψουμε πολύ κόσμο. Η δική μου πρόταση εξακολουθεί να είναι ότι κέντρο βάρους των προσπαθειών μας θα πρέπει να είναι η προσφυγή μας και η αίτηση αναστολής στο ΣτΕ.

Επίσης, νομίζω ότι το ΤΣΜΕΔΕ το οποίο διέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και τα άλλα ταμεία και τα έβαλε στο ΕΦΚΑ (ένα γιγαντιαίο ταμείο που θα δυσκολευτεί στη διαχείριση του όλου θέματος), θα συνεχίσει να δίνει τις συντάξεις μας από τα αποθεματικά μας.

Πιστεύω ακόμα ότι δεν θα θιγούν οι συντάξεις των συνταξιούχων μας μέχρι το 2018, πλην μερικών περιπτώσεων διπλοσυνταξιούχων που παίρνανε επικουρικές συντάξεις από τα ταμεία τους ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, δημόσιο κλπ. Επομένως, δεν πρέπει να κινδυνολογούμε ότι θα χάσουμε τις συντάξεις μας και ότι επίκειται καταστροφή και θα πρέπει να εκδώσουμε σχετική ανακοίνωση στο site της ΕΣΤΑΜΕΔΕ για όλα τα ανωτέρω, για να πληροφορηθούν και να ησυχάσουν τα μέλη μας που συνεχώς μου τηλεφωνούν «τι γίνεται».

ΜΣΧ

Α. ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ