Προς τον κ. K. Μακέδο, Πρόεδρο και τη Δ.Ε.του ΤΣΜΕΔΕ

ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Ένωση Συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Μηχανικών & Εργοληπτών Δημοσίων Έργων

Κολοκοτρώνη 4, Αθήνα 105 61 &Π.Π.Γερμανού 3-5 (πλατεία Κλαυθμώνος), Αθήνα 105 61,

6977253957, acrocosmos@gmail.com –  6937206632, d.karapistolis@gmail.com

4.9.2016

 

Προς τον κ. K. Μακέδο, Πρόεδρο και τη Δ.Ε.του ΤΣΜΕΔΕ

 

Συνάδελφε Πρόεδρε,

Ζητήσαμε επείγουσα συνάντηση του Προεδρείου του Σωματείου μας που εκπροσωπεί τα συμφέροντα όχι μόνο των 30.000 Ελλήνων συνταξιούχων μηχανικών αλλά και των 120.000 ενεργών συναδέλφων, με τον Πρόεδρο του Ταμείου μας την Πέμπτη 1/9 ή την Παρασκευή.

Τα θέματα είναι πολλά και καυτά ενόψει της προσφοράς θυσίας του Ταμείου μας στον Μινώταυρο ΕΦΚΑ.

Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά :

  1. Εξωδικαστικός συμβιβασμός για τις παράνομες μνημονιακές περικοπές των συντάξεών μας βάσει της απόφασης καταπέλτη του ΣΤΕ 2288/15
  2. Παραχώρηση γραφείου στο φυσικό μας χώρο, το Ταμείο μας, τώρα που περιορίζονται μάλιστα ως ΤΜΕΔΕ οι αρμοδιότητές σας που απορροφώνται από τον ΕΦΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ
  3. Παραχώρηση σε μας του μητρώου των ασφαλισμένων για να τους ενημερώνουμε με την υπό έκδοση εφημεριδούλα μας αλλά και για να ενημερωθούν για την εθελούσια παραχώρηση 1 € το μήνα υπέρ του Σωματείου μας ΓΙΑ ΠΑΝΔΗΜΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΡΩΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ 80 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΔΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΔΙΩΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
  4. Γνωστοποίηση σε μας από τα Πρακτικά των συνεδριών της ΔΕ σας όλων των αποφάσεων τουλάχιστον του 2016 αφού εμείς είμαστε οι θιγόμενοι από αυτές. Τις έχουμε ζητήσει από ημερών.

Δυστυχώς δεν σας βρήκαμε ίσως λόγω υπέρμετρου φόρτου από την ταυτόχρονη άσκηση των υποχρεώσεών σας ως αντιπροέδρου της Τράπεζάς μας. Οι εναλλακτικές όμως προτάσεις μας για κάποια επιβίωση από τον αφανισμό των Ελλήνων μηχανικών, της πλέον δημιουργικής υπέρ του συνόλου κατηγορίας πολιτών, θα μπορούσαν να δώσουν λύση στα αδιέξοδα της ερημοποιούμενης από νέους χώρας.

Εάν κάνουμε λάθος να μας το αποδείξετε για να ξέρουμε τι μορφή θα λάβει η συγκέντρωσή μας της 15/9 που αποφάσισε το ΔΣ μας την 1/9, αλλά και ο ανένδοτος νομικός αγώνας που έχουμε αναλάβει υπέρ των συμφερόντων μας των οποίων οφείλατε να είστε ο πρώτος θεσμικός υπερασπιστής.

Επειδή έφτασε η στιγμή της Αλήθειας για όλους μας, δεσμευόμαστε ότι όλες οι ενέργειες εκάστου ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, ΕΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, διότι λογοδοτούμε ενώπιον της ιστορίας 80 ετών του χτισμένου με αίμα και ιδρώτα ΤΣΜΕΔΕ.

Για το ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Ο Πρόεδρος ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΚΑΣ                      Ο Αντιπρόεδρος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΠΙΣΤΟΛΗΣ