Πανεπιστημονική- Κάλεσμα στις εκλογές

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΠΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΤΗΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ

29-3-2019

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι                                                                                                                   

Σ΄ αυτές τις εκλογές αντιπαρατίθενται δύο διαφορετικές πολιτικο-συνδικαλιστικές θέσεις και πρακτικές.

Η μια προτρέπει:

Να είμαστε «ρεαλιστές», δηλαδή να αποδεχόμαστε την άποψη πως δεν υπάρχουν χρήματα για τους συνταξιούχους, να αποδεχτούμε την διαχρονική κλοπή των αποθεματικών των ταμείων, την ίδια στιγμή που τεράστια ποσά χαρίζονται με φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, στους καζινάρχες, στους καναλάρχες στους τραπεζιτες σαν κι αυτους της Τραπεζας  Αττικής…

Να υπολογίσουμε τη δυσμενή σημερινή αναλογία συνταξιούχων-εργαζομένων, που δήθεν τρέφουν  τους συνταξιούχους, με άλλα λόγια να αποδεχτούμε την ανεργία, την μαύρη απασχόληση, τους εξευτελιστικούς μισθούς, αλλά και να κρύβουμε ότι οι καινούργιοι συνάδελφοι θα έχουν σύνταξη κάπου 40% μικρότερη. Ισχυρίζονται ότι πρέπει να πιέσουμε «λογικά» και να έλθουμε σε κομπρεμί μ΄ αυτούς που μειώνουν τις συντάξεις μας, γιατί υπάρχει κρίση  και να περισώσουμε ο, τι μπορούμε Να διαχωρίζουμε τους συναδέλφους σε μονοσυνταξιούχους και διπλοσυνταξιούχους, σε ελεύθερους επαγγελματίες και δημόσιους ή ιδιωτικούς υπάλληλους, να συνεριζόμαστε τη φτώχεια ανάμεσά μας..

Να καταφεύγουμε στη δικαιοσύνη για να βγάζει αντισυνταγματικούς κάποιους από τους νόμους που μας πετσοκόβουν τις συντάξεις, και να λέει συγχρόνως ότι προέχουν οι δημοσιονομικές ανάγκες, άρα καλά κάνετε και πετσοκόβετε. Να επιδιώκουμε, αποπροσανατολισμένοι, την προσωπικη λυση και να μην απαιτουμε πολιτικη λύση για όλους. Και επειδή η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι ανεπαρκής, βεβαίως να διαμαρτυρόμαστε, κόσμια βέβαια, αλλά χρειάζεται και μια συμπληρωματική φθηνή ιδιωτική ασφάλιση η οποία θα είναι τόσο φθηνότερη όσο περισσότεροι καταφύγουμε σ΄ αυτήν. Έτσι οι θιασώτες της συνδικαλιστικής αυτης θέσης προωθούν τον πιο αντιλαϊκό βραχίονα της τριπολικής σύνταξης, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που κρύβουν, ακόμη και μη μελών, για να διαφημίζουν ιδιωτικές εταιρείες.

Η άλλη πολιτικο-συνδικαλιστική θέση:

Παρουσιάζει την πραγματικότητα, ότι οι συντάξεις που παίρναμε ήταν δικαίωμά μας γιατί τις είχαμε διπλοπληρώσει, ότι πρέπει διαρκώς να αυξάνονται αφού δίνει αυτή τη δυνατότητα η διαρκώς βελτιούμενη παραγωγική πρόοδος. Ότι για την Υγεία, απαιτείται όχι συμβιβασμός με την κατάντια, αλλά πάλη για αναβαθμισμένη επιστημονικά, πλήρως στελεχωμένη και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους.

Προβάλλει ως επιτακτικά αναγκαία  τη  συνεχή έντονη  και μαζική αντίσταση,  για να αποτρέπουμε και εμποδίζουμε τις στοχεύσεις των σφαγέων μας, για την ανατροπή τόσο της αντιασφαλιστικής και αντιλαϊκής λαίλαπας όσο και του σάπιου κοινωνικού συστήματος που τη γεννά. Καλεί για τη  συνειδητοποίηση της ανάγκης αυτής της ανατροπής, από τις μεγάλες  μάζες  των αδικημένων.

Απευθύνεται σε σένα λέγοντας: Όσο πιο αγωνιστικά και μαζικά  διεκδικήσεις, τόσο πιο αποτελεσματικά θα αναγκάσεις σε υποχώρηση αυτούς που απεργάζονται συνεχή μείωση των δικαιωμάτων μας. Αν μειώσεις τις απαιτήσεις σου (βλ. «κόψτε μας μόνο το 18%»)  χαρίζεις δικαιώματα, που καταχτήθηκαν με αίμα. Αν παίξεις στο γήπεδο του αντίπαλου με δικαστικές αγωγές  απλά πλουτίζεις τα μεγαλοδικηγορικά γραφεία.

Θεωρεί πως ο, τι έχουμε φρενάρει ως τώρα, ο,τι έχει δοθεί ως τώρα, κατακτήθηκε κάτω από την πίεση των πολλαπλών, οργανωμένων κινητοποιήσεων, και αφορούσε όλους, και αυτούς που κάναν αγωγή και αυτούς που δεν έκαναν.

Οι δυο αυτές πολιτικο-συνδικαλιστικές θέσεις θα έπρεπε να είναι το αντικείμενο της Γενικής μας Συνέλευσης. Με πλήρη γνώση οι συνάδελφοι να συζητήσουν, να ζητήσουν διευκρινίσεις, να προβληματισθούν και να αποφασίσουν για την κατευθυνση του σωματείου μας  τα επόμενα τρία χρόνια

Δυστυχώς, όμως, η κατάσταση σήμερα στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ έχει φτάσει σε σημείο εκτροχιασμού, με ευθύνη του παράνομου «προεδρείου» της, που έφτασε στο σημείο να καλέσει την αστυνομία για να σταματήσει σύσκεψη που εξέταζε τα προβλήματά μας, που χρησιμοποιεί αδίστακτα κάθε ανέντιμη μεθόδευση σαν κι αυτές που γνωρίζετε και που ΄χουμε εξουδετερώσει  στη συνείδησή σας όπως φάνηκε σε δυο γενικές συνελεύσεις. Για να ανατρέψουν την προβλεπόμενη και τώρα καταδίκη τους, εδώ και μήνες μας αποκλείουν από τη επικοινωνία με εκατοντάδες μέλη που έφτασαν σχεδόν τη 1000δα, το 1/3 του συνόλου. Πρόκειται για τεράστιας κλίμακας ουσιαστική νοθεία, για να συνεχίσουν να κάθονται στο σβέρκο της ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Καλούν τους συναδέλφους να ψηφίσουν μετά από μονομερή ενημέρωση και βομβαρδισμό εναντίον μας, χωρίς καν συμμετοχή στη συνέλευση.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Δεν πρέπει κανείς από σας να γίνει συνένοχος, πολύ περισσότερο συνειδητός, μετά την πλήρη ενημέρωσή σας γι΄ αυτη τη συνδικαλιστική πειρατεία κι ανεντιμότητα, ακολουθώντας την πολιτική του «προεδρείου» με τον αντικομμουνισμό, την παραποίηση και μισαλλοδοξία που σπέρνει. Δεν πρέπει να δεχτείτε να επιβάλλονται ανέντιμα οι απόψεις σας, με τον αποκλεισμό των απόψεων των άλλων. Όσο για τη δικαιολογία περί «προσωπικών δεδομένων», που σε κάθε περίπτωση τα δίνουν οι εγγραφόμενοι σε όλο το ΔΣ για τη συνδικαλιστική τους ενημέρωση, το «προεδρείο» τα χρησιμοποιεί και για  διαφήμιση ιδιωτικών συμφερόντων.

Σας ζητάμε να το παλέψουμε, όλοι μαζί, και πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουμε την νοθεία τους. Πιστεύουμε στην κρίση και εντιμότητα αυτών που δεν συμφωνούν με τη συνδικαλιστική μας θεώρηση, αλλά δεν ανέχονται τις παραπάνω μεθοδεύσεις. Κι απ΄ την άλλη μέρα των εκλογών θα έχουμε την ΕΣΤΑΜΕΔΕ γερό όπλο αγώνα ενάντια στο κουτσούρεμα των δικαιωμάτων μας.

Θα έχουμε

μια ΕΣΤΑΜΕΔΕ, στην πρώτη γραμμή του αγωνιζόμενου συνταξιουχικού κινήματος, δίπλα στις άλλες οργανώσεις συνταξιούχων που συνασπίζονται στο πλαίσιο των συντονιστικού τους οργάνου,

μια ΕΣΤΑΜΕΔΕ, που θα συνεννοείται με όλους, χωρίς αποκλεισμούς, για τις αγωνιστικές, όσο γίνεται μαζικότερες, ενέργειες, ενάντια σε κάθε πτυχή της αντιλαϊκής λαίλαπας που ξετυλίγεται συνεχώς,

μια ΕΣΤΑΜΕΔΕ που δεν θα διαχωρίζει τους συναδέλφους αν ήταν μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες, μονοσυνταξιούχοι ή διπλοσυνταξιούχοι. Θα τους ενώνει, στη βάση των κοινών προβλημάτων, θα τους παρακινεί να αντιστέκονται μαζικά κι απαιτητικά στις επιθέσεις που τους γίνονται, θα τους οργανώνει σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, από την παράσταση σε κάποιο υπηρεσιακό παράγοντα, μέχρι τη διαδήλωση μπροστά στο υπουργείο ή στο γραφείο του πρωθυπουργού,

μια ΕΣΤΑΜΕΔΕ,  με τα γραφεία της δίπλα στη Υπηρεσία εξυπηρέτησης των συνταξιούχων που ταλαιπωρούνται, να συμπαρίσταται σε όλους τους συναδέλφους για τα προβλήματά τους, σύμφωνα με την ταξική συνδικαλιστική εμπειρία και τακτική βγαλμένη μέσα από αγώνες αιώνων.

μια ΕΣΤΑΜΕΔΕ με  σύγχρονο, δημοκρατικό καταστατικό, που θα αφήνει ανοιχτή τη δυνατότητα συνένωσης των δύο Ενώσεων μας,

μια ΕΣΤΑΜΕΔΕ που θα παλεύει για την κατάκτηση όλων αυτών που είναι αναγκαία, για την ικανοποίηση την σύγχρονων αναγκών όλων μας.

Για μια τέτοια ΕΣΤΑΜΕΔΕ εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, όπως κάναμε με κάποια επιτυχία το 2016, πριν οι σημερινοί εργατοπατέρες διαπιστώσουν ότι μια τέτοια ΕΣΤΑΜΕΔΕ εμποδίζει τους στόχους τους για συνδιαλλαγή με τους σφαγείς μας, οπότε προχώρησαν στη ρήξη, στις ανέντιμες μεθόδους, στον αντικομμουνισμό, στο δηλητήριο και τη μισαλλοδοξία.

Ναι συνάδελφοι, πρέπει να αντισταθείτε, να καταδικάσετε, να βάλετε στο περιθώριο το μαύρο κι ανέντιμο εργατοπατερισμό.

Εμπρός για την αυριανή αγωνιστική προοπτική του συνταξιουχικού μας κινήματος και της ΕΣΤΑΜΕΔΕ