Μελέτες – Εκλογές

Συνάδελφοι,
Η υπόθεση των εφάπαξ από τα τέλη 2013 και εξής βαίνει προς ευτυχή κατάληξη αντί της περικοπής κατά 4.000 € που είχε δρομολογηθεί.
Αυτό οφείλεται στην πληρέστατη μελέτη που υποβάλαμε και που θα αναρτηθεί σύντομα στη Δημόσια Διαβούλευση του Ασφαλιστικού.
Ως προς τις συντάξεις τώρα και τον επανυπολογισμό τους θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας το πολύ σπουδαίο γεγονός ότι για πρώτη φορά από όσο μπορούμε να θυμηθούμε γίνεται έμπρακτη αναγνώριση του δημιουργικού έργου και των εισφορών που καταβάλλουν οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες και οι Αυτοαπασχολούμενοι με αντίκτυπο στη σύνταξή τους. Τούτο επιτεύχθηκε με την 1880 / 19 απόφαση ολομέλειας ΣΤΕ που διαπιστώνει :
«Στην χρηματοδότηση της παροχής αυτής τόσο η ασφαλιζόμενη μισθωτή
εργασία όσο και τα ασφαλιζόμενα επαγγέλματα συμβάλλουν με το ίδιο ποσοστό
εισφοράς (20%) επί του εισοδήματος που παράγουν. Την παροχή όμως αυτή οι μημισθωτοί ασφαλισμένοι……. αποκτούν έχοντας καταβάλει το σύνολο της ως άνωεισφοράς επί του εισοδήματος που πραγματοποιούν από το επάγγελμά τους, ενώ οιμισθωτοί ασφαλισμένοι αποκτούν την ίδια παροχή έχοντας καταβάλει εισφορά6,67% επί των αποδοχών τους από την εργασία τους, καθώς το υπόλοιπο της εισφοράς (13,33%) βαρύνει τους εργοδότες τους. Συνεπώς, οι μη μισθωτοίασφαλισμένοι, ….., καταβάλλουν τριπλάσιο μέρος του εισοδήματός τους ωςαντιπαροχή για την πρόσβαση στην κοινωνική ασφάλιση και την απόληψη της ίδιαςπαροχής σε σχέση με τους μισθωτούς ασφαλισμένους και, μάλιστα, χωρίς το ύψοςτων καταβληθεισών εισφορών τους να συνδιαμορφώνει, όπως στο σύστημα
καθορισμένων εισφορών, το ύψος της ασφαλιστικής παροχής.»
Μέχρι στιγμής έχει προωθηθεί η καθιέρωση καταβολής σταθερών ποσών ανεξαρτήτως εισοδήματος
Στην περίπτωση των καθορισμένων μηνιαίων εισφορών για τους μη μισθωτούς, τα ποσά αυτά των εισφορών θα πρέπει να αντιστοιχίζονται με συντάξιμες αποδοχές που θα υπολογίζονται με ασφάλιστρο 6,67% ή όποιο άλλο αποφασισθεί να καταβάλλουν οι μισθωτοί οι ίδιοι, χωρίς βεβαίως την εργοδοτική συμμετοχή, που αναγνωρίζεται ως κοινωνικό βάρος, οπότε τριπλασιάζεται το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξής τους με τον επανυπολογισμό. Προς το παρόν το Υπουργείο δεν προχωρεί προς την εφαρμογή ως προς αυτό της απόφασης ολομελείας. ΣΤΕ. Ήδη έχουμε ενημερώσει επ’ αυτού Επιμελητήρια, την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων και το Δικηγορικό Σύλλογο και ελπίζουμε να το πετύχουμε με τη Δημόσια Διαβούλευση ώστε να μη χρειαστεί να προχωρήσουμε σε πιλοτική δίκη.
Θα επιτευχθεί έτσι μηδενισμός της προσωπικής διαφοράς και των εξ αυτής κινδύνων μελλοντικών μειώσεων ή υστέρησης σε αυξήσεις, αλλά συγχρόνως και μείωση εισφοροδιαφυγών, τόνωση της μικρομεσαίας επιχείρησης και ανάπτυξης, και το κυριότερο : τα παιδιά μας θα δούν ελπίδα στον ορίζοντα ενώ τώρα θεωρούν ότι δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη, ένας από τους λόγους που τα διώχνει έξω.
Συνάδελφοι,
Ενώ αγωνιζόμαστε νυχθημερόν υπάρχουν άλλοι που κι αυτοί κάνουν εκπληκτική μελέτη, εντελώς όμως άλλου είδους. Πώς θα καταφέρουν, παρότι μικρή μειοψηφία, να επιβληθούν μπαμπέσικα στις εκλογές και να πάρουν την ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ για να συνεχίσουν την ανέξοδη συνθηματολογία.
Για τον ίδιο σκοπό διαδίδουν ότι η ΕΣΤΑΜΕΔΕ έληξε υπέρ αυτών ενώ η πραγματικότητα είναι ότι αυτοί μεν αποσύρθηκαν μη καταθέσαντες προτάσεις στη δίκη που κίνησαν εναντίον μας, χωρίς αυτό να την ματαιώνει υποχρεωτικά, εκκρεμεί δε η δική μας εναντίον τους στην οποία δεν θα αναφερθούμε προς το παρόν για να μη χρονοτριβούμε.
΄Τι όμως περιλαμβάνει η εκπληκτική τους μελέτη για την ΠΕΤΟΜ ;

Εξονυχιστική μελέτη πώς να μη γραφτούν συνάδελφοί μας για τυπικούς λόγους, που το πέτυχαν για 10 από αυτούς, βλάπτοντας το σωματείο
Πως να δυσχερανθούν αφόρητα στο να γίνουν οικονομικά ενήμεροι οι συνάδελφοι. Δεν έχουν ως γνωστό γραφείο για πληρωμές, δεν παρέδωσαν ΙΒΑΝ ΠΕΤΟΜ για κατάθεση σε τράπεζα. Μας έδωσαν μπλοκάκι εισπράξεων της συνδρομής που ζητήσαμε, αλλά για μία μέρα (!). Ετσι ο λογαριασμός Τράπεζας που ανοίξαμε για να σας δώσουμε ΙΒΑΝ να καταθέτετε το 10ρικο και να ανταλλάξετε την Τετάρτη το καταθετήριο με απόδειξη, δεν λειτούργησε
Προσπαθούν έτσι να είναι ενήμεροι εκ των προτέρων μόνον οι δικοί τους για να προλάβουν να βγάλουν πρόεδρο ΓΣ
Για την εφορευτική δεν βγάζουν ισότιμα από τις δύο παρατάξεις όπως συνηθίζαμε αλλά μόνο δικούς τους, αν βέβαια τα καταφέρουν.
Το εκπληκτικότερο : ένα δίωρο μόνο για ψηφοφορία ΔΣ και ΕΕ, επίτευγμα για Γκίνες
Στο δίωρο πάνω «μπράβοι» θα αποκλείσουν την προσπέλαση στον καθυστερημένο στερώντας του την ψήφο, ενώ οι δικοί τους θα μπαινοβγαίνουν ελεύθερα με τις κάρτες που εύκολα αντιγράφονται και πρωτομοιράζονται από πριν
Αλλά και τον Δικαστικό Λειτουργό, τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο, προσπαθούν να τον εξουδετερώσουν, αν τα καταφέρουν βέβαια. Παρεμπιπτόντως για τον προηγούμενο Δικ. Αντιπρόσωπο μας κάλεσε η ανακρίτρια να καταθέσουμε Υπόμνημα που ζήτησε ο Εισαγγελέας.
Δύο σταθμούς ελέγχου για ψηφοφορία με κίνδυνο διπλοψηφιών, ενώ η καθυστέρηση γίνεται στο παραβάν, με δυσχέρανση ελέγχου από τον υπεύθυνο Δικ. Λειτουργό
Οι κάρτες που επιλέχθηκαν για τις ψηφοφορίες δι΄ ανατάσεως γίνονται παράλογα στοιχείο ταυτοποίησης στην κάλπη, με κίνδυνο νοθείας και αποκλεισμών, πιθανόν και για έλεγχο των δικών τους να μην ατακτήσουν

Συνάδελφοι,
Ίσως η πρώτη αντίδραση για μερικούς από σας να είναι απογοήτευση και τάση προς αποχή. ΣΦΑΛΜΑ. Σκεφτείτε ψυχρά τα συμφέροντά σας. Δεν σας ενδιαφέρουν τα συνθήματα, οι προπαγάνδες και ο περιορισμός σε πορείες. Θέλετε μάχες και αποτελέσματα για την επιβίωση, την οικονομική ανόρθωση, την ουσιαστική περίθαλψη, τη χαρά της ζωής στο σταυροδρόμι.
ΤΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ
Όσοι μπορείτε περάστε από τα γραφεία μας Κολοκοτρώνη 4 σήμερα και πληρώστε για να γλυτώσετε την ουρά. Την Τετάρτη πλημμυρίστε το μέγαρό σας στην Κλαυθμώνος ώστε με όλες τις συνθήκες θα ταυτοποιηθείτε από 9.00 μέχρι τις 12.00. Και τιμωρήστε αυτούς που σας βασανίζουν και σας παρεμποδίζουν από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων σας με τη «δαγκωτή» ψήφο σας. Είναι πάνω απ’ όλα θέμα Τιμής και Αυτοσεβασμού.

ΕΡΡΩΣΘΕ ΜΑΧΕΣΤΕ ΑΓΑΛΛΙΑΣΘΕ