ΑΓΩΓΕΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ

Συνάδελφοι,
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας δώσουμε μια ενδιαφέρουσα αναφορά σε ποιο σημείο βρίσκονται οι αγωγές που έκαναν μέλη μας από το 2014 κ.ε. για επιστροφή κρατήσεων μνημονικών περικοπών με τον έγκριτο νομικό κ. Σ. Παυλάτο.
Α) Έχει κερδηθεί η προδικαστική της 50άδας Σαμιώτη όπως γνωρίζετε, ο ΕΦΚΑ παρέσχε τα αιτηθέντα στοιχεία για εσωτερικό διαχωρισμό των κρατήσεων και με αίτηση προτίμησης θα επισπεύσουμε την οριστική δικαίωση των συναδέλφων
Το αυτό ισχύει για την 50άδα Πούλιου που συζητήθηκε την 14/12/18
Ομοίως για την 14άδα Παπανικόλα που συζητήθηκε την 21/5/18
Β) Έχει προσδιοριστεί δικάσιμος για την 50άδα Καραπιπέρη την 31/5/19
Ομοίως για την 50άδα Φανουράκη την 4/6/19
Ομοίως για την 39άδα Παπαγεωργίου την 6/6/19
Ομοίως για την 50άδα Σορολη την 31/5/19
Ομοίως για την 38άδα Μιχαηλίδου την 6/6/19
Ομοίως για την 50άδα Δούκα (συνονόματος) την 3/4/19
Ομοίως για την 49άδα Αραμπατζή την 4/6/19
Ομοίως για την 50άδα Παττα την 21/3/19
Ομοίως για την 49άδα Χατζηπλή την 4/6/19
Γ) Εκκρεμεί ο προσδιορισμός δικασίμου για 14 ακόμη 50άδες για τον οποίο υποβάλλεται αίτηση προτίμησης
Επειδή υπάρχουν ευνοϊκές 4 αποφάσεις ολομελείας ΣΤΕ και ήδη 3 του Διοικητικού Πρωτοδικείου όμοιες, θεωρούμε ότι ο ΕΦΚΑ έχει ηθικό χρέος να μη παρατείνει την αγωνία των συναδέλφων με άνευ νοήματος εφέσεις που αυξάνουν πολλαπλά τη δαπάνη της δημόσιας διοίκησης. Τούτο θα καταστήσουμε σαφές ξανά, γιατί ήδη έχει λεχθεί, με κατάλληλη συγκέντρωση των ενδιαφερομένων.
————————————————————————-
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Σε ορισμένους συναδέλφους υπάρχει η απορία γιατί έγιναν οι αιτήσεις μας στον ΕΦΚΑ την 28/2/19 και εξής. 
Κατ’ αρχήν είναι συγκινητική η ανταπόκριση στην έκκλησή μας, που δείχνει αμέριστη εμπιστοσύνη, και η κατάθεση πρωτοφανούς αριθμού αιτήσεων αυθημερόν. 
Αυτές είναι αιτήσεις για γνωστοποίηση της νέας απόφασης υπολογισμού της κάθε ατομικής σύνταξης που επιβλήθηκε με το Νόμο. Αν υπολογίστηκε Προσωπική Διαφορά προφανώς επικρέμαται ο κίνδυνος μελλοντικών μειώσεων, πράγμα απαράδεκτο για τους συνταξιούχους του πλέον υγιούς Ταμείου, πολλώ μάλλον που έχουν υποδειχθεί στο Υπουργείο με δεκάδες υπομνημάτων εφικτοί και δίκαιοι τρόποι πώς να ληφθεί υπόψη ο καθοριστικός αυτός παράγοντας. 
Η ομάδα μελετών και οι νομικοί μας σύμβουλοι μας ειδοποίησαν ότι είναι πιο τεκμηριωμένη η άποψη της δίμηνης προθεσμίας και όχι τρίμηνης όπως διαδιδόταν μέχρι τότε. Εξ ου και το σήμα κινδύνου εν ριπή οφθαλμού. 
Όσοι συνάδελφοι δεν πρόλαβαν τότε ας κάνουν τώρα και ας μην ανησυχούν γιατί αγωνιζόμαστε για πολιτική λύση του θέματος που θα τους περιλάβει όλους. 
Ήταν όμως απολύτως αναγκαία η εμπρόθεσμη αντίδραση, για να υπάρχει επαρκής θεμελίωση σε τυχόν μελλοντική δικαστική διεκδίκησή μας, πέραν της ασκούμενης διαπραγματευτικά με νομικομαθηματική τεκμηρίωση.
———————————————————————–
Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ

Επί καιρό ο περιερχόμενος ήδη στη δικαιοδοσία της δικαιοσύνης Κ. Τζατζάνης σέρνει την «καταγγελία» ότι αποκρύβει το ΔΣ 400 έως 700 Ημέιλς από την αφεντιά του.
Ποια είναι η αλήθεια ;
Πήγαμε στην Αρχή Πρ. Πρ. Δεδομένων και ρωτήσαμε σχετικά. Η απάντηση ήταν ότι ο Τζ. κακώς χειρίζεται ακόμα τα Ημέιλς, που είχαν περιέλθει εις γνώση του ως Γεν. Γραμματέα του σωματείου, μετά την 16/6/17 που καθαιρέθηκε καταστατικά νομίμως με την αποδοχή του. Ότι τα Ημέιλς των μελών κατατέθηκαν μόνο για χρήση του σωματείου για πληροφόρηση επί των θεμάτων που τα απασχολούν βάσει του καταστατικού, όπως σαφώς αναγράφεται άλλωστε και στη φόρμα εγγραφής τους.
Επειδή κάτι τέτοιο θα μπορούσε να περιορίσει την αντικειμενική πληροφόρηση επί όλων των θεμάτων εκ πάσης πλευράς και όψεως, τοποθετηθήκαμε ότι στα ΔΣ καταγράφονται αυτολεξεί τα προτεινόμενα θέματα από όλα τα μέλη ΔΣ και Αρωγά, ως και οι συζητήσεις και αποφάσεις επ’ αυτών. Ακολούθως τα πρακτικά δημοσιοποιούνται σε όλα τα μέλη που έχουν παράσχει τα Ημέιλς τους. Τούτο αναγνωρίστηκε ως σύννομο και συμβατό με τα κριτήρια της Αρχής.
Ως ΔΣ ζητάμε συγγνώμη που αργήσαμε να πάρουμε και να εφαρμόσουμε αυτή την πληροφόρηση, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένας καταιγισμός μηνυμάτων ύβρεων, συκοφαντιών και προπαγάνδας που απομάκρυνε πολλούς συναδέλφους από την ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα, απότοκο στο σωματείο των αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών που καθιερώσαμε. Εξήγειρε δε ακόμη και μέλη της Π, όπως την κυρία Γρηγοριάδη που τους έψεξε με δριμύτητα προς περιορισμό της ακράτειας γλώσσας και πένας.
Επανερχόμαστε όμως στο αρχικό ερώτημα. Ποια είναι η αλήθεια για τα Ημέιλς ;
Όπως όλοι γνωρίζετε εδώ και πάνω από δύο χρόνια έγινε προσπάθεια στο ΤΜΕΔΕ να αποκτήσουμε έδρα για να είμαστε κοντά στους συνταξιούχους μας. Αυτή δεν ευοδώθηκε για λόγους επίσης γνωστούς. Η Πανεπιστημονική τοποθέτησε κάποια πανό γράφοντας απάνω τους τον τίτλο του σωματείου μας ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Έκτοτε ως στρατευμένοι κομματικοί εργατοπατέρες προσέρχονται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ με βάρδιες, χτυπάνε κάρτα μαζί με τους υπαλλήλους και προσεγγίζουν τους νέους και παλιούς συνταξιούχους για δήθεν πληροφορίες και εξυπηρετήσεις. Η κατακλείδα πάντα η αυτή : θα μας δώσετε τα στοιχεία σας και Ημέιλ σας για να έχετε πληροφόρηση ; Οι συνάδελφοι άλλοι από ευγένεια και άλλοι από ενδιαφέρον βλέποντας ταμπέλα ΕΣΤΑΜΕΔΕ, κατά κανόνα τα δίδουν. Είναι απίστευτος ο μετασχηματισμός Τζ όταν πλησιάζει το υποψήφιο «θύμα» για να τσιμπήσει το Ημέιλ του, ούτε η οσία Μαγδαληνή δεν τον φτάνει όπως διαπίστωσα με τα ίδια μου τα μάτια όταν πλεύρισε ακόμα και μπροστά μου συμμαθητές μου παλαιόθεν και συναγωνιστές, που με την ίδια ευγένεια έλαβαν μεν το προπαγανδιστικό του υλικό αλλά αργότερα το χρησιμοποίησαν κατάλληλα. Έτσι εμπλούτισε απίθανα τις λίστες του ο Τζ. Πολύ πάνω από δυό χιλιάδες όπως θρασύτατα κόμπασε γραπτά, όταν ο γραμματέας μας είχε 1500.
Ο δεύτερος τρόπος μεγάλου εμπλουτισμού της λίστας ήταν όταν άδραξαν την ευκαιρία για «λεβέντικες» αιτήσεις αναδρομικών που στην πρόσκλησή τους βέβαια κατέληγαν πονηρά «κοινοποιήστε την και σε μας για να παρακολουθούμε το θέμα σας». Ήταν οι γνωστές αιτήσεις που χαρακτηρίσαμε «ανθρωποπαγίδες» γιατί περιείχαν ανεπαρκή στοιχεία συνεπαγόμενα παραίτηση δικαιωμάτων, εν αντιθέσει με αυτές που εμείς σας δημοσιοποιήσαμε επίσημα στην ιστοσελίδα μας και το facebook «Μάχιμοι Μηχανικοί» ως «σκονάκι», χωρίς φυσικά να εκμαιεύουμε τεχνηέντως οποιαδήποτε στοιχεία σας. Δεν είναι η πρώτη φορά που παρασύρουν κόσμο λόγω ασχετοσύνης (, θυμίζουμε το φιάσκο που παράσυραν 4 βουλευτές τους να αγωνίζονται με Ερώτηση στη Βουλή να μας κόψουν 50 € από τις συντάξεις μας.
Δεν φτάνουν αυτά αλλά τα Ημέιλς τους διασπείρονται σε πλήθος συντρόφιων μελών ΔΣ και μη όπως γραπτά καθομολογούν ανερυθρίαστα.
Προς τι λοιπόν ο θόρυβος της Π για τα Ημέιλς και μάλιστα των νέων συνταξιούχων που μόνο αυτή κατέχει αφού τα απέσπασε με την μάσκα της ψευδούς ταμπέλας ΕΣΤΑΜΕΔΕ που μόνο το ΔΣ νομίμως την εκπροσωπεί ; Μα φυσικά για αντιπερισπασμό και κουκούλωμα των παραπάνω εκτεθέντων αναντίρρητων γεγονότων.
Για να μην ανησυχεί όμως κανείς για έλλειμμα πληροφόρησης εμείς θα δημοσιοποιήσουμε εγκαίρως τους δύο απολογισμούς μας διοικητικό και οικονομικό καθώς και τις απόψεις της Πανεπιστημονικής επ’ αυτών εφόσον μας δοθούν, ώστε η έγκριση ή απόρριψή τους να είναι προϊόν συνειδητής νηφάλιας διεργασίας.
Στο μεταξύ η παράταξη της Πανεπιστημονικής καταστροφής, επιτέλεσε έναν ακόμη «θρίαμβο». Ενώ επιτύχαμε με άπειρους κόπους και επιστημονικές αναλύσεις ετών την έγκριση να μας δοθούν τα στοιχεία επικοινωνίας των συναδέλφων μας που εκπροσωπούμε από την Αρχή Πρ. Πρ. Δεδομένων και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (!) ο ΕΦΚΑ δεν μας τα δίνει επικαλούμενος έλλειψη DPO που θα καλύψει λέει με δημοπρασία … Εμείς μάθαμε αντίθετα από την Αρχή ότι στις κρατικές δομές που διαθέτουν οργανωμένη Νομική Υπηρεσία, αυτή παίζει πληρέστερα το ρόλο αυτό, δηλ της σύνδεσης και επίλυσης προβλημάτων με τις δικαστικές αρχές, όπως εφαρμόστηκε πρόσφατα και στην περίπτωσή μας που η «διαπιστευμένη» πάρεδρος ΝΣΚ κυρία Καλαμπαλίκη προκάλεσε με εισήγησή της την υπέρ ημών ομόφωνη απόφαση της ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ του ΝΣΚ κατόπιν αιτήματος της Νομικής υπηρεσίας ΕΦΚΑ. Μήπως έπαιξε ρόλο η γραπτή απειλή της Πανεπιστημονικής για καταλήψεις κλπ, ντόρος που σε τέτοια περίοδο δέον να αποφεύγεται ;
———————————————
Καταλήγοντας καλούμε ενθέρμως όλους τους συναδέλφους να υπερασπιστούν στην πράξη τις όσες κατακτήσεις πέτυχε το σωματείο στους χαλεπούς καιρούς της ηθικής και οικονομικής κρίσης. Να καλέσουν τους φίλους και γνωστούς συνταξιούχους μας να εγγραφούν μέχρι την 1/4/19 και να πληρώσουν τη συνδρομή τους ώστε να διευκολυνθεί η επιτέλεση του καθήκοντος στις κάλπες που θα στηθούν στις 11 – 12 – 13 του Απρίλη προς όφελος όλων των κοινών επιδιώξεών μας.

Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ