Κατσούλης- Μάχιμοι ΣυνταξιουχοιΙ Μηχανικοί

maximoi_sm

Τον Μάϊο του 2013, βλέποντας τις συντάξεις μας να μειώνονται σταδιακά από 2.000 ευρώ τον μήνα στα 1.400 ευρώ, έχοντας ήδη χάσει τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και τον 13ο και 14ο μισθό και διαπιστώνοντας ότι το τότε προεδρείο της ΕΣΤΑΜΕΔΕ αδρανεί πλήρως, αποφασίσαμε περίπου 100 μηχανικοί να ασχοληθούμε με την ΕΣΤΑΜΕΔΕ και λάβαμε μέρος στις εκλογές του Μαΐου 2013. Τα αποτελέσματα ήταν 3 σύμβουλοι προσκείμενοι στο παλιό προεδρείο, 3 σύμβουλοι της Πανεπιστημονικής και 3 σύμβουλοι από μας.

Ακολούθως σχηματίστηκε ένα προσωρινό προεδρείο με σκοπό την διενέργεια νέων εκλογών οι οποίες έχουν προγραμματισθεί για τις 7 Νοεμβρίου 2013.

Με το τρέχoν προεδρείο δεν είναι δυνατόν να διαφυλάξουμε την περιουσία του Ταμείου μας καθώς και τις εισροές σ’ αυτό από τις εισφορές των μεγάλων Δημοσίων Έργων γιατί:

Η μεν ομάδα του παλιού προεδρείου, όπως άλλωστε και οι ηγεσίες του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ, αδρανεί και ουσιαστικά συμπλέει με τις αποφάσεις της κυβέρνησης που είχαν σαν αποτέλεσμα την αιφνίδια μείωση της περιουσίας του Ταμείου μας από 4.0 δις σε 1,5 δις. και κανένα επίσημο όργανο των μηχανικών και των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ δεν αντέδρασε σ’ αυτήν την αφαίμαξη του ΤΣΜΕΔΕ. Ούτε το προηγούμενο Προεδρείο της ΕΣΤΑΜΕΔΕ με Πρόεδρο τον Φιλιππίδη, ούτε οι ηγεσίες του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ.

Η δε ομάδα της Πανεπιστημονικής αρκείται στην γνωστή ρητορική και δεν βλέπει κανένα λόγο γιατί να μην εξομοιωθούν οι συντάξεις των μηχανικών με αυτές των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ.

Δεδομένου ότι η περαιτέρω αφαίμαξη της περιουσίας του Ταμείου μας καθώς και η διακοπή των εισροών σ’ αυτό των εισφορών από τα μεγάλα Δημόσια Έργα είναι στο πρόγραμμα της κυβέρνησης, η μείωση των συντάξεών μας στο επίπεδο των 300 ευρώ τον μήνα είναι ορατή και πρόκειται να συμβεί πολύ σύντομα.

Η πολυτέλεια του να πρόσκειται κάποιος σε κάποιο κόμμα, δεν πρόκειται να τον σώσει από την μιζέρια και την προβληματική επιβίωση.

Στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ είναι εγγεγραμμένοι 1.800 συνταξιούχοι του ΤΣΜΕΔΕ, εκ των οποίων μόνο 250 έλαβαν μέρος στις εκλογές του Μαΐου 2013, ενώ τα Ομότιμα μέλη του ΤΕΕ και συνταξιούχοι του ΤΣΜΕΔΕ είναι πάνω από 16.000.

Αν θέλουμε να αντιδράσουμε και να διασώσουμε τις συντάξεις μας θα πρέπει να προσπαθήσουμε να ενεργοποιηθούν πολύ περισσότεροι συνταξιούχοι και να λάβουν μέρος στις εκλογές της ΕΣΤΑΜΕΔΕ στις 7 Νοεμβρίου 2013.

Δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες αλλά οι συντάξεις μας και πιστεύουμε στο ‘συν Αθηνά και χείρα κίνει’.

Αν από τις επικείμενες εκλογές προκύψει ένα αγωνιστικό προεδρείο από μας, τότε χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα μέσα θα προσπαθήσουμε κατ΄ αρχήν να ανατάξουμε και να διασώσουμε τις συντάξεις μας.

Στην συνέχεια θα προσπαθήσουμε να καταστήσουμε την Τράπεζα Αττικής ένα εργαλείο ανάπτυξης της Πραγματικής Οικονομίας της Χώρας, καθιστώντας την έναν σωστό Πιστωτικό Τραπεζικό Οργανισμό για έργα Υποδομής και δομής της Χώρας. Στην προσπάθεια αυτή θα συμμετάσχουν όλοι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, δηλαδή οι Μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι μέχρι σήμερα είναι στο περιθώριο και χωρίς δικαίωμα λόγου και συμμετοχής στις αποφάσεις επιλογής των Δημοσίων Έργων που πραγματικά χρειάζεται η Χώρα για να αναπτύξει την Πραγματική της Οικονομίας.

Ι. Α. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ. 6972820575, 2106560591 ( ΑΘΗΝΑ: 23.10 2013 )

Αφήστε μια απάντηση