ΟΙ ΔΥΟ ΠΙΤΕΣ

Υπάρχουν δύο ειδών πίτες για μοιρασιά σχετικά με το ασφαλιστικό, τους φόρους, τις επιδοτήσεις κλπ. Η μία αποβλέπει σε συρρίκνωση και ισομοιρασιά η άλλη σε συνεχή αύξηση με περιθώρια κοινωνικών παροχών. Ζητούμενο η σύνθεσή τους.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το κλειδί επιτυχίας του ασφαλιστικού είναι η βελτίωση της σχέσης ενεργών εργαζόμενων προς τους άνεργους και τους συνταξιούχους.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπηρετεί τη δικαιοσύνη η πρόταση Κατρούγκαλου που τείνει σε αντικειμενικοποίηση εισφορών και απολαβών αν βελτιωθεί σημαντικά ως προς τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους που τείνει να τους καταργήσει (μοντέλο Σημίτη). Είναι εντελώς ανήθικη και κολάσιμη όμως η προωθούμενη ενοποίηση όλων των Ταμείων. Υπάρχουν ξεχωριστές περιουσίες, ξεχωριστές εισφορές, πολλές ιδιαιτερότητες χτισμένες από τους εκλιπόντες δεκαετιών, τους ζώντες και τους μέλλοντες μετόχους τους. Ένα είδος ομπρέλας ή ομοσπονδιοποίησης, ίσως τύπου ΕΤΑΑ, είναι επιβεβλημένη ώστε να αποτραπεί και νέα υφαρπαγή στη σειρά τόσων ετών (δέσμευση αποθεματικών, PSI κλπ). Η διορθωτική αναπλήρωση σε εισφορές και απολαβές ανά ταμείο, πέραν της βάσης Κατρούγκαλου, μπορεί να γίνει με «επικουρικά» Ταμεία είτε «επαγγελματικά» προσαρμοζόμενων κατάλληλα των υφιστάμενων για αμφότερα νόμων.

Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Στο πιο κάτω υπόδειγμα για το ΤΣΜΕΔΕ αναπτύσσουμε συγκεκριμένα την πρακτική για το μοντέλο της αυξανόμενης πίττας που ελευθερώνει τη Δημιουργικότητα και εξασφαλίζει άμεσα και σίγουρα την Αναστροφή – Ανάπτυξη – Θέσεις εργασίας – Επιστροφή ξενιτεμένων ως και απαρνηθέντων τα διπλώματα μιας ζωής. Τούτο γίνεται απλά με οικονομικό σοκ μέσω ταυτόχρονης αξιοποίησης κρατικής περιουσίας που χρεωστά στα Ταμεία το Δημόσιο, της περιουσίας των Ταμείων κλπ. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πρόταση του Ευρωβουλευτή Μαριά για ανακεφαλαιοποίηση Ταμείων από όσα ήδη περίσσεψαν από την ανακεφαλαιοποίηση Τραπεζών του 3ου μνημονίου.

———————————————————————————–

ΤΣΜΕΔΕ ως υπόδειγμα εφαρμογής και για τα λοιπά Ταμεία

Τυχόν απορρόφηση του ΤΣΜΕΔΕ είναι όχι μόνο κολάσιμη αλλά και αναποτελεσματική αφού ένα υγιές Ταμείο θα αφανιστεί στη χοάνη των δις € χρεών. Θα κλείσει όλες τις μικρομεσαίες τεχνικές επιχειρήσεις βάζοντας ταφόπλακα στην όποια ανάπτυξη από Έλληνες που θα συμπαρασύρει άλλα 400 επαγγέλματα σε μαρασμό. Π.χ. 70000 εγγυητικές ετησίως βγάζει το ΤΣΜΕΔΕ που με κόστος τραπέζης είναι αδύνατο να πληρωθούν. O εκπατρισμός νέων Μηχανικών ή η απεμπόληση διπλώματος μιας ζωής θα λάβει σαρωτικό χαρακτήρα.

ΛΥΣΗ

Με το PSI αφαιρέθηκαν από το ΤΣΜΕΔΕ 2,5 δις και λόγω τριμερούς χρηματοδότησης του οφείλεται άλλο 1 δις. Βάσει του Ν 4046/2012 επειδή το Κράτος δεν έχει οικονομική ρευστότητα μπορούν να του δοθούν ακίνητα του Δημοσίου από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο υπό τον όρο ότι θα γίνει έναρξη αξιοποίησης όλων εντός διετίας υπό απόλυτη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. «Όλη η Ελλάδα ένα εργοτάξιο». Έτσι όχι μόνο διατηρείται εύρωστο το Ταμείο ανακτώντας την περιουσία του και εισπράττοντας αυξημένες εισφορές από ενεργούς και όχι άνεργους, αλλά και προκαλείται σοκ στην Αγορά αφού η ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ της οικοδομής θα συμπαρασύρει τους πάντες στην περιβόητη ΑΝΑΠΤΥΞΗ που όλοι επικαλούνται, πλην μόνο θεωρητικά.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Η Τράπεζα Αττικής ως μόνη πλέον Ελληνική Τράπεζα με κατάλληλη προβολή συγκεντρώνει τις καταθέσεις όλων των Ελλήνων (πρβλ. Σκλαβενίτη). Γίνεται Αναπτυξιακή χρηματοδοτώντας τα έργα ως άνω και όχι μόνο.

Γίνεται ΗΘΙΚΗ, ως η 26η παγκόσμια, μαζεύοντας όλους τους μικρομεσαίους και τις οικολογικές επενδύσεις της αειφόρου ανάπτυξης. Οι άλλες ξένες «ηθικές» πιθανόν να της παράσχουν κεφάλαια και management.

Ευφυής κίνηση για την εκ βάθρων αναστήλωσή της είναι να αγοράσει το ΤΣΜΕΔΕ με ανοιχτή δημόσια υποχρεωτική πρόταση το 100% των μετοχών με λίγες δεκάδες εκατομμύρια, οπότε θα έχει πλήρη ευελιξία κινήσεων, ακόμα και πώλησής της, αντί να ρίχνει εκατοντάδες στον πίθο των Δαναΐδων.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα έργα μπαίνουν μπροστά ταυτόχρονα ανά Δήμο με κινητοποίηση των Ενεργών Δημοτών με ανοιχτές συνελεύσεις, Ηψηφοφορίες, τοπικά δημοψηφίσματα σε συνεργασία με τους ΟΤΑ.