Εκλογές – Μακεδονικό

Συνάδελφοι,
Οι ευχές / προβλέψεις μας πριν τις εκλογές επαληθεύτηκαν.
Υπάρχει μια πανίσχυρη κυβέρνηση και μια ισχυρή αντιπολίτευση εμπλουτισμένη και με νέο αίμα.
Οι ολοκληρωτισμοί αφανίστηκαν.
Η σχετική ενότητα αποτελεί εχέγγυο ότι θα βρεθούν λυσιτελείς τρόποι αποφυγής της εδαφικής συρρίκνωσης. Εμείς θα συμβάλουμε στο μέτρο των δικών μας δυνάμεων προσβλέποντας σε στοχευμένες παρεμβάσεις.
Ήδη καταρτίζουμε Υπόμνημα προς υποβολή στη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας με όλα τα χρονίζοντα συνταξιουχικά και ασφαλιστικά θέματά μας, για να δούμε σε ποια συμπορευόμαστε “αναίμακτα” και για ποια θα αγωνιστούμε με όλα τα μέσα για να τα επιτύχουμε.
————————————————————
Συνάδελφοι,
Για το Μακεδονικό υπάρχει η επίσημη δήλωση ότι δεν θα προσβληθεί η συμφωνία Πρεσπών, παρότι ανακαλύπτει και αποδέχεται εκ του μηδενός μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, ενάντια σε κάθε επιστημονική τεκμηρίωση και κοινή λογική.
Προς άμβλυνση των ολέθριων συνεπειών (ΑΟΖ κλπ) προτείνουμε το αυγό του Κολόμβου αντιμετωπίζοντας το θέμα του ονόματος, εξ όνυχος τον λέοντα.
Υπάρχουν επίσημα σήμερα :
Η Ανατολική Μακεδονία Βόρειας Ελλάδας.
Η Κεντρική Μακεδονία Βόρειας Ελλάδας.
Η Δυτική Μακεδονία Βόρειας Ελλάδας.
Η Βόρεια Μακεδονία.
Η Ελληνική ενιαία Αρχαία Μακεδονία.
Όλα αυτά διαχέονται συνεχώς, παγκόσμια με διοργανώσεις, προώθηση εκλεκτών προϊόντων κλπ.
Π.χ. “αιθέρια έλαια τριανταφυλλιάς Δυτικής Μακεδονίας Βόρειας Ελλάδας” με το εθνόσημό μας, “μακεδονικός χαλβάς Κεντρικής Μακεδονίας Βόρειας Ελλάδας”, ετήσιο ¨”φεστιβάλ στο θεματικό πάρκο Μεγάλου Αλεξάνδρου Ανατολικής Μακεδονίας Βόρειας Ελλάδας”. Η παγκόσμια μνήμη θα εμποτισθεί συστηματικά και θα καταπιεί αμάσητη τη Βόρεια υποπερίπτωση.
Παράλληλα επίθεση ειρήνης στο γειτονικό κρατίδιο, που ήδη δικές μας εταιρείες το συντηρούν, για ανάπτυξη της οικονομίας του και του τουρισμού του π.χ. με ανασκαφές από δική μας σύμπραξη αρχαιολόγων κλπ.
————————————————————
Η επιτροπή μας Χάρης Λαζαρίδης, Πέτρος Πολίτης, Δημήτρης Στάμος θα οργανώσει εντός του έτους στη Μακεδονία και Θράκη στα παραρτήματα του ΤΕΕ συνέδρια α) για πληροφόρηση για όλα τα φλέγοντα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα β) για διερεύνηση συμβολής του θησαυρού των απόμαχων μάχιμων μηχανικών στην ανάπτυξη με παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών νομίμως.
ΜΣΧ,
Για το ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ,
Κ. Δούκας     Δημ. Κούγκας
Πρόεδρος     Γεν. Γραμματέας