Εκλογές – Αγωγές

Συνάδελφοι,
Δεχόμαστε πολλές πιέσεις για να πάρουμε κάποια θέση έναντι των κρίσιμων πολιτικών εκλογών της Κυριακής.

Η απάντηση είναι απλή. Οι θέσεις μας στα συνδικαλιστικά θέματα έχουν προβληθεί περίτρανα και είναι άκρως πολιτικές. Οποιαδήποτε κυβέρνηση και να προκύψει θα υποχρεωθεί, αγωνιστικά με όλα τα μέσα, να λάβει θέση επ’ αυτών. Από τα προγράμματα των κομμάτων, που επίσης έχουν ευρέως προβληθεί, είναι ολοφάνερο ποια βρίσκονται πλησίον των διεκδικήσεών μας. Πρόσωπα δεν πρόκειται να προβάλουμε γιατί κάτι τέτοιο θα αναιρούσε την (αμεσο)δημοκρατική συνδικαλιστική μας υπόσταση.

Από την άλλη όσοι απεργάζονται περαιτέρω και εδαφική συρρίκνωση της πατρίδας μας μόνο με εθνικό διχασμό θα το επιτύχουν.

Συμπέρασμα.

Ψηφίστε με επιμονή τα πατριωτικά κόμματα που σας εκφράζουν. Εκμηδενίστε τον ολοκληρωτισμό. Βοηθήστε παράλληλα τους συναδέλφους μας, ενεργούς και συνταξιούχους που κρίνετε άξιους, κι αυτοί θα μας το ανταποδώσουν.

—————————————————

Συνάδελφοι, τα προεκλογικά τεχνάσματα της Πραξικοπηματικής, μπας και φτάσουν το 5%, “στείλτε τα αδιάβαστα”. Εσείς ξέρετε πού.

————————————————–

Συνάδελφοι, μέλη του ΔΣ μαζί με αρωγά της πρώτης 50άδας που κερδίσαμε την προδικαστική απόφαση, επισκεφτήκαμε τον δικηγόρο κ. Παυλάτο για να συντονίσουμε την επίσπευση της ενθυλάκωσης των νόμιμων οφειλομένων.

Ο δικηγόρος δεσμεύτηκε να λάβει από το Δικαστήριο και να μας εγχειρίσει τη συμμόρφωση του ΕΦΚΑ στην προδικαστική. Στόχος μας είναι η επεξεργασία σε excel των κρατήσεων κατά Νόμο και χρόνο ώστε να επιτευχθεί στο μέλλον η έκδοση των αποφάσεων άνευ προδικαστικών. Εν ανάγκη θα επιστρατεύσουμε και πάλι εθελοντές.

Θα κατατεθεί αίτημα στο Διοικητικό Δικαστήριο να ορισθεί άμεσα δικάσιμος για την οριστική απόφαση των πρώτων 50άδων μετά τη συμμόρφωση του ΕΦΚΑ.

Οι ματαιωθείσες δίκες λόγω εκλογών θα προσδιοριστούν σύντομα.

Διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούμε να απαιτήσουμε από τον ΕΦΚΑ να μην κάνει έφεση, αφού εκδόθηκε ήδη απορριπτική απόφαση σε έφεση με ίδιο σκεπτικό και επιβαρύνονται τα δικαστήρια και οι υπηρεσίες αναίτια, και τούτο διότι το επιβάλλει ο Νόμος. Το μόνο που μας μένει είναι άρα η πίεση για πολιτική απόφαση επ’ αυτού. Σίγουρα όμως γλυτώνουμε την αναίρεση αφού τα ποσά δεν υπερβαίνουν τις 40.000.

Τέλος για να συμπαρασύρουμε όλες τις 50άδες αγωγών σε ταχύτερη έκδοση αποφάσεων μετά τις πρώτες επιτυχείς, καταθέτουμε υπόμνημα στον αρμόδιο Πρόεδρο με ουσιαστική τεκμηρίωση.

——————————————–

Για την επιτάχυνση απονομής συντάξεων συνεργασθήκαμε με τον Διευθυντή κ. Κωνσταντάρα.

Θα ζητήσουμε από το συνάδελφο Πρόεδρο Μακέδο να μας παραχωρήσει προσωρινά χώρο και Η/Υ με τα προγράμματα, θα μελετήσουμε κατάλληλο excel και οι ήδη 5 εθελοντές θα ανατρέψουν την κατάσταση όπως με τα εφάπαξ.

——————————————-

Για επικουρικές, εφάπαξ εργολάβων θα ανατεθούν πρότυπες ενστάσεις – αγωγές – προσφυγές που θα υπογράφουν στη συνέχεια οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι με τεράστια μείωση κόστους και χρόνου.
——————————————-


ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΑ, ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ

ΜΣΧ,
Για το ΔΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Κ. Δούκας

Πρόεδρος

Δ. Κούγκας
Γεν. Γραμματέας