ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

Συνάδελφοι, η Πανεπιστημονική ετοίμασε στις γιορτές και εξαπέλυσε με Ημέιλ την 3/1/19 ώρα 1.00 το πρωί ταυτόσημες αιτήσεις 118 δικών της για έκτακτη Γεν. Συνέλευση με θέμα καθαίρεση από το αξίωμα του συμβούλου ΔΣ του συνόλου των νόμιμα εκλεγμένων μελών του Διοικ. Συμβουλίου μας.

Ακολουθεί η άμεση απάντηση του ΔΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ που απεστάλη την ίδια μέρα.

ΕΚΛΟΓΕΣ 1
Συνάδελφοι,

Καλή χρονιά σε όλα τα επίπεδα, με ΥΓΕΙΑ.

Η παράταξη του ΚΚ «Πανεπιστημονική» επιχείρησε δήθεν αιφνιδιασμό τύπου Γκράτσι, για να αντικαταστήσει το νόμιμα εκλεγμένο ΔΣ του σωματείου μας με κομματικούς υπαλλήλους του Περισσού.
Τούτο γίνεται γιατί το ’19 είναι έτος εκλογών και το Κόμμα έδωσε εντολή στις οργανώσεις του να τα δώσουν όλα μήπως και ξεφύγει από το κάρφωμα στο 5,5 % σε ΤΕΕ και Κοινωνία.
Η ΕΣΤΑΜΕΔΕ επιλέχτηκε σαν αδύναμος κρίκος διότι υπάρχουν μόνο δύο παρατάξεις και οι συνταξιούχοι θεωρούνται ευάλωτοι.
ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΕΞΩ
Οι συνταξιούχοι Μηχανικοί και Εργολήπτες ΔΕ είναι ένα πολύτιμο κεφάλαιο στη σημερινή κοινωνία της κρίσης, είμαστε ΜΑΧΙΜΟΙ και το αποδεικνύουμε καθημερινά με μύριους τρόπους.

Η ΣΥΓΚΥΡΙΑ
Σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας ζεσταίνονται οι μηχανές ώστε αυτή η χρονιά, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, να είναι το εφαλτήριο της ανάκαμψης, της ολικής αναστροφής και της έναρξης της ανοικοδόμησης και αειφόρου ανάπτυξης με ρυθμούς καταιγιστικούς.
Σε αυτό το κάλεσμα η σοφία μας, που κτήθηκε βιωματικά με ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ έργων σε 40 χρόνια ενεργού βίου για τους περισσότερους, έχει πολλά να δώσει, συμβουλιακά και συμβουλευτικά, με το αζημίωτο. Δηλαδή με συγκεκριμένους τρόπους αναπλήρωσης απωλειών συντάξεων που ήδη φτάνουν το 50 %.
Στο σωματείο μας ειδικότερα η ανυποχώρητη προσπάθεια νυχθημερόν ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ, α) διαπραγματευτικά τεκμηριωμένα β) νομικά γ ) κινηματικά, φέρνει σταθερά καρπούς και ΑΥΤΟ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕ τους κομματικούς εγκάθετους.
Δεχόμαστε την πρόκληση, όχι όμως και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ.
Αναμέτρηση θέλετε ; Θα την έχετε.
Προκηρύσσουμε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και εκλογές τέλος Μαρτίου ή αρχές Απριλίου, ότι αποφασίσει το επόμενο ΔΣ, όπως επιτάσσει το Καταστατικό μας.
Εσείς αφού έχετε τρελαθεί στην κωλοτούμπα, επικαλούμενοι πλέον τους έγκριτους νομικούς σας και την άλωση του σωματείου με δικαστικά μέσα, θα κάνετε περίπατο με τους διαχρονικούς 118 σας, στον οποίο περίπατο άλλωστε έχετε εκγυμναστεί επαρκέστατα.
Όλα τα επιχειρήματά σας είναι ψεύτικα και παραπλανητικά γιατί η ηθική σας είναι το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».
Ο φερόμενος ως επικεφαλής σας καθαιρέθηκε νόμιμα από Γ. Γραμματέας και το αποδεχτήκατε.
Έλαβε τεκμηριωμένη μομφή ως υβριστής – εκβιαστής – διασπαστής και αποπέμφθηκε.
Δεν το δεχτήκατε, προσφύγατε στη μισητή σας «αστική δικαιοσύνη» και χάσατε.
Το αποδεχτήκατε αναγκαστικά μετά και μετείχατε πλήρως, χωρίς τσιμουδιά, σε νόμιμα συνελθόν ΔΣ το υπ’ αρ 7 (βλ. το Πρακτικό του). Εκεί σας γελοιοποιήσαμε στα μάτια των συναδέλφων από τη συντριπτική διαφορά επιπέδου, επιχειρηματολογίας, στόχων, οργάνωσης και φύγατε κατησχυμένοι.
Επικαλείσθε τη ΓΣ της 7/6/18 την οποία διαλύσατε προσπαθώντας να επιβάλετε δια της βίας κομματικά σας θέματα μη περιλαμβανόμενα στην Ημερήσια Διάταξη, σύμφωνα με τα μαθήματα ελέγχου και διάλυσης συγκεντρώσεων του Περισσού. Στη συνέχεια συνεχίσατε μόνοι σας μια παρασυναγωγή και τα λέγατε μεταξύ σας κι αυτό επικαλείστε τώρα στην προσπάθεια να παραπλανήσετε τους ανενημέρωτους.
Αυτό που σας δαιμόνισε τελευταία και χάσατε κάθε έλεγχο αποπειρώμενοι τη Δημοκρατική Εκτροπή, αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι του μίσους σας, είναι ότι κερδίσανε η πρώτη 50άδα συναδέλφων μας τις αγωγές τους και, υπό το κράτος του πανικού, σας ήρθε η κυβίστηση (κωλοτούμπα) και προσπαθείτε να γυρίσετε πίσω το ποτάμι εμποδίζοντας τους χιλιάδες συναδέλφους σας να ενθυλακώσουν τα δικαιούμενα.
Οι εκατοντάδες που ήδη συμπληρώνουν τη φόρμα για προαιρετική ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ασφάλιση περίθαλψης με ένα πενηνταράκι τη μέρα (βλ. www.estamede.gr), είναι άλλη πηγή πανικού σας.
Θέλετε να μετατρέψετε το περήφανο σωματείο μας σε κομματική σέχτα και φθάσατε στο παρελθόν, μη έχοντας άλλο παράδειγμα παγκόσμια, να εκθειάσετε με ολόκληρο άρθρο τον Βορειοκορεάτη Ηγέτη «που αδικεί η Δύση». ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.

————————————————————————————

Συνάδελφοι,
Συγχωρήστε μας τη μικρή παρένθεση, συνεχίζουμε εμείς οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ αταλάντευτοι το δημιουργικό μας έργο με ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, όσο και να σκούζουν οι μεροκαματιάρηδες εργατοπατέρες.
Σας αντιγράφουμε κατά λέξη τον απολογισμό του συντονιστή Ματ. Λυγκιάρη της 5μελούς ομάδας μας εθελοντών που μέσα σε ελάχιστες μέρες έκαναν θαύματα.

«Αγαπητέ Πρόεδρε Κώστα,
Ευτυχώς που πήραμε το τόνερ με 36 ευρώ και προχωρήσαμε τις 2 τελευταίες μέρες και ολοκληρώσαμε το 2015!!!
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για την πρόοδο που έχουμε κάνει μέχρι και σήμερα στο ΕΤΕΑΕΠ οι 5 εθελοντές.
Έχουμε διεκπεραιώσει δηλαδή διαχωρίσαμε 713 (είναι οριστικές αποφάσεις Συνταξιοδότησης που έχουν εκδοθεί από Μάιο του 2015 έως και Δεκέμβριο του 2015 σε Συναδέλφους του πρώην ΕΤΑΑ / πρώην ΤΣΜΕΔΕ) σε
429 Ε.Ε (60%). + 171 ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΕΩΣ ΤΟ 2006 (25%)  + 107 (15%) ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 2007.
Επίσης ειδοποιήσαμε τηλεφωνικά 80 να φέρουν τα επιπλέον πιστοποιητικά που χρειάζονται και στείλαμε 30 η-μειλς σε συναδέλφους της επαρχίας να τα στείλουν με ΕΛΤΑ ή Κούριερ στην ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 4 στο ΕΤΕΑΕΠ διότι οι περισσότεροι νομίζουν ότι εφόσον έκαναν την αίτηση συνταξιοδότησης στο ΕΤΑΑ/πρώην ΤΣΜΕΔΕ θα έπαιρναν και το ΕΦΑΠΑΞ αυτόματα με την ίδια αίτηση πράγμα που πλέον δεν ισχύει τις Παρασκευές 12-15 εξυπηρετούμε όσους έρχονται και ζητούν πληροφορίες.
Ξεκινήσαμε την Πέμπτη 13/12/2018 και συνολικά προσφέραμε 170 ΩΡΕΣ/9 εργάσιμες ημέρες πραγματικής εργασίας εντός του ΕΤΕΑΕΠ σε 3 Κομπιούτερ και 1 Printer μέχρι και σήμερα Πα 28/12/2018 για το 2018. Θα επανέλθουμε την Τρ 8-1-2019 (από 9-14=5 ώρες) …..

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2019 !!!
Φιλικά Ματ.
ΥΓ Τα κοινοποιώ και στον Σόλωνα ώστε αν μπορεί να σκεφθεί πως μπορούμε να προσφέρουμε !!!»

————————————————————————————

Συνάδελφοι,
Παραμερίστε με ευγένεια κάθε εμπόδιο, περιφρουρήστε αποφασιστικά τον κοινό αγώνα μας και πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας.
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 10 ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ

ΜΑΧ,

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γεν. Γραμματέας
Κ. Δούκας                                                                 Α. Σκαμάγκας

 

rodi-590_b