ΟΜΙΛΙΑ Ι. ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ, ΤΗΝ 25.11.2016.

ΟΜΙΛΙΑ Ι. ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ, ΤΗΝ 25.11.2016.

Συνάδελφοι, Έλληνες Συμπολίτες.

Χαίρομαι για την παρουσίας σας και το ενδιαφέρον σας.

Ελπίζω και θεωρώ ότι όλοι είμαστε συνειδητοποιημένοι για το τι σημαίνουν αυτές οι ιδιότητες.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Ο χρόνος ζωής του ΤΣΜΕΔΕ είναι περίπου 40 ημέρες και θεωρώ ότι ως παθόντες, όλοι είμαστε ενήμεροι των κυβερνητικών μεθοδεύσεων και της διαχρονικής ληστείας των χρηματικών αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ, καθώς και της κλοπής των συντάξεών μας μέσω των μειώσεων τους από το 2010 μέχρι σήμερα.

Συνοπτικά και επιγραμματικά αναφέρω ότι:

1.Η ληστεία των χρηματικών αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ από το 1950 μέχρι σήμερα που δημιουργούνται από τις εισφορές των εν ενεργεία μηχανικών των ασφαλισμένων στο ΤΣΜΕΔΕ , ανέρχεται σε περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ και συνεχίζεται με ρυθμό  1 εκατομμυρίου ευρώ  περίπου την ημέρα…                                                                                               2. Η κλοπή των συντάξεων των περίπου 30 χιλιάδων συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ μέσω των μειώσεων τους από το 2010 μέχρι σήμερα, ανέρχεται σε 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ περίπου και συνεχίζεται… με ρυθμό 1 εκατομμυρίου ευρώ  περίπου την ημέρα επίσης.

  1. Μέσω του PSI, το ΤΣΜΕΔΕ  έχασε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ τον Μάρτιο του 2011.
  2. Δεν έγινε ποτέ ο έλεγχος της διαχείρισης των χρηματικών τοποθετήσεων του ΤΣΜΕΔΕ στην Τράπεζα Αττικής και δεν υπήρξαν ποτέ ανταποδοτικά οφέλη από την λειτουργία της για το σύνολο των μελών του ΤΣΜΕΔΕ.
  3. Οι 120 χιλιάδες εν ενεργεία άνεργοι μηχανικοί οφείλουν υποχρεωτικά να πληρώνουν στο ΤΣΜΕΔΕ περίπου 6.000 ευρώ τον χρόνο ο καθένας, ήτοι συνολικά περίπου 720 εκατομμύρια τον χρόνο.

Απέναντι  σε όλα τα παραπάνω το ΤΕΕ και το ΤΣΜΕΔΕ παρέμειναν απλοί θεατές, ανενεργοί ή με χλιαρές και ανούσιες αντιδράσεις, βραχυκυκλωμένοι και κατά συνέπεια συνεργοί.

Δεδομένου ότι πλέον έχουν κλαπεί τα χρηματικά αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ, οι Κυβερνήσεις σε συνεργασία με τους Ιδιώτες Τραπεζίτες ή  μάλλον κατ’ εντολή τους, προβαίνουν στην δημιουργία του ΤΜΕΔΕ και την κατάργηση του ΤΣΜΕΔΕ, προκειμένου να ληστέψουν και την ακίνητη περιουσία του ΤΣΜΕΔΕ καθιστώντας συγχρόνως άχρηστη την ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Συνεπώς σε 40 ημέρες δεν θα υφίσταται κανένα εν δυνάμει Συλλογικό Σώμα που να μπορεί Νόμιμα να θέλει και να μπορεί να  διεκδικήσει τα δίκαια τόσο  των Συνταξιούχων όσο και των εν ενεργεία άνεργων Μηχανικών.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και απαιτεί αντίστοιχη αντίδραση από μέρους μας.

Τόσο η ΕΣΤΑΜΕΔΕ όσο και η Ένωση Ασφαλισμένων Μηχανικών στο ΤΣΜΕΔΕ οφείλουν να ενεργοποιηθούν χωριστά και από κοινού, προκειμένου να αντιταχθούν στις παραπάνω πέντε καταστάσεις που έχουν επιβληθεί από τις Κυβερνήσεις και περαιτέρω να ανατρέψουν τις μεθοδεύσεις κλοπής της ακίνητης περιουσίας του ΤΣΜΕΔΕ μέσω της κατάργησής του με την δημιουργία του ΤΜΕΔΕ.

Παράλληλα με τις επαφές, τις συγκεντρώσεις, τα ψηφίσματα, τις παραστάσεις και τις πορείες κατά της διάλυσης του ΤΣΜΕΔΕ, θεωρώ  απαραίτητη την Νόμιμη Δικαστική Διεκδίκηση, Κατοχύρωση και Προστασία των δικαιωμάτων  και δίκαιων μας.

«Τα γραπτά μένουν, τα λόγια πετούν» .

Ότι και να κάνουν με το ΤΣΜΕΔΕ,  μέσω της Νόμιμης Δικαστικής Διεκδίκησης θα περισώσουμε ένα τμήμα της ακίνητης περιουσίας του ΤΣΜΕΔΕ για λογαριασμό και όφελος των Ασφαλισμένων στο ΤΣΜΕΔΕ, των Συνταξιούχων και της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, αρκεί να κινηθούμε και να καταθέσουμε τις προσφυγές μας μέσα σε 40 ημέρες.

Ήδη στην κατεύθυνση αυτή έχει κινηθεί η ΕΣΤΑΜΕΔΕ με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει, με την προτροπή, τις προσπάθειες και εργασία πολλών μηνών των έμπειρων συναδέλφων Α. Φιλιππίδη και Γρ. Τσιβεριώτη, με σημαντικά  ατομικά έξοδα των Φιλιππίδη και Κατσούλη, και με την επί μήνες πολύωρη καθημερινή προσωπική εργασία του συνάδελφου Δ. Κούγκα.                                                                                                                                  Κάτω από αντίξοες συνθήκες σε διάστημα τριών ετών έχουν γίνει 1.000 περίπου αγωγές για την επιστροφή των παράνομων μειώσεων των συντάξεων από ισάριθμος συνταξιούχους, οι οποίοι παράλληλα ενεγράφησαν μέλη στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ αυξάνοντας την αριθμητική δύναμή της.                                                                                                                                                                                                    Αυτήν ακριβώς την εξέλιξη και  αντίδρασή μας φοβούνται και γι’ αυτό:

1. Δεν μας δίνουν επί τρία χρόνια, το Μητρώο, τα τηλέφωνα και τα e-mails των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ.                                                                                                         2. Παρά τις επανειλημμένες  αιτήσεις, προσπάθειες μας και υποσχέσεις τους επί τρία χρόνια να μας παραχωρήσουν χώρους στα κτήρια της Κολοκοτρώνη  4 και της Κλαύθμωνος που έχουν αποκτηθεί με δικά μας λεφτά, για την οργάνωση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και την επικοινωνία με τους Συνταξιούχους αντίστοιχα, μας κοροϊδεύουν και  η ΕΣΤΑΜΕΔΕ  λειτουργεί σε ένα δωμάτιο 12 τετραγωνικών στον 2ο  όροφο του άδειου κτηρίου στην Κολοκοτρώνη 4, χωρίς ανεξάρτητη πρόσβαση, χωρίς νερό, χωρίς WC και χωρίς παροχή στοιχειώδους καθαριότητος.

 ΠΡΑΚΤΕΟ

«Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι»,                                                                                        «Όταν τα πράγματα γίνουν ζόρικα, οι ζόρικοι συνεχίζουν!!».

  1. Πρέπει μέσα σε 40 ημέρες να επικοινωνήσουμε με 30.000 συνταξιούχους, οι οποίοι: α.  Θα κάνουν αγωγή κατά του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ για την επιστροφή των μειώσεων των συντάξεών τους και                                                                                                                                                                                                                     β.  Θα κάνουν ανέκκλητη εκχώρηση του 1% αυτών των μειώσεων στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ, προκειμένου αυτή να νομιμοποιηθεί στην διεκδίκηση αφ’ ενός  μέρους της περιουσίας του ΤΣΜΕΔΕ  και αφετέρου διασωθεί  για λογαριασμό των συνταξιούχων.                                                                                                                         γ. Ανάλογες προσφυγές κατά των Τραπεζών, των Κυβερνήσεων, των Διοικήσεων του ΤΕΕ και  ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ και εκχωρήσεις στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ, τόσο για τα κλεμμένα χρηματικά αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ, όσο και για το PSI, θα πρέπει να γίνουν αλλά χρειάζονται εμπεριστατωμένη τεκμηρίωση για την οποία δεν υπάρχει τώρα χρόνος και οι οποίες θα πρέπει να γίνουν εν καιρώ από κοινού με τους εν ενεργεία μηχανικούς ασφαλισμένους στο ΤΣΜΕΔΕ.                                                                                                                                                      δ. Είναι προφανές και δίκαιο ότι σε περίπτωση διάλυσης της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, δικαίωμα σε μερίδιο επί των αποθεματικών και της περιουσίας της, θα έχουν μόνον όσα μέλη έχουν κάνει εκχώρηση του 1%, όπως παραπάνω.                                                                                                                                                     2. Πρέπει να προβούμε σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την κατάργηση των Νόμων που επιτρέπουν την περεταίρω λεηλασία των χρηματικών αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ από τις Τράπεζες και την κατάργηση των Νόμων βάση των οποίων μειώθηκαν οι συντάξεις μας. Επίσης να προβούμε σε όλες τις ενέργειες για την ανάταξη των συντάξεων μας στα προ του 2010 επίπεδα.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Η υλοποίηση μέρους των ανωτέρω μέσα σε 40 ημέρες, απαιτεί άμεσα:

  1. Την άμεση ενοικίαση κατάλληλου χώρου εργασίας, πρόσκτηση υλικοτεχνικής υποδομής και στελέχωση επαρκούς ομάδας εργασίας και συμμετοχή στην προσπάθεια εθελοντών μελών της ΕΣΤΑΜΕΔΕ.
  2. Δεδομένου ότι επί τρία χρόνια δεν μπορούσαν να γίνουν αναλήψεις από τα  χρήματα της ΕΣΤΑΜΕΔΕ στην Τράπεζα, για διάφορους λόγους, ενδεχομένως θα χρειασθεί να καταφύγουμε σε χρηματικές προσφορές των μελών σε ειδικό ατομικό λογαριασμό του νέου ταμία (Γρηγόρη Τσιβεριώτη) για την κάλυψη των παραπάνω αναγκών και μόνο.
  3. Δεδομένου ότι μόνο ένας δικηγόρος (λόγου χάριν ο Παυλάτος) δεν επαρκεί για την διεκπεραίωση των ενδεχομένως  χιλιάδων αγωγών, θα πρέπει να εμπλακούν και άλλοι δικηγόροι οι οποίοι μπορεί να είναι και φθηνότεροι.                                                                                                                         Ένας δικηγόρος που γνωρίζω είναι ο Θεόδωρος Γουνελάς του οποίου τα κείμενα του εργολαβικού της αγωγής  και της ανέκκλητης εκχώρησης στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ, παραθέτω παρακάτω συνημμένα

Η υλοποίηση του συνόλου των ανωτέρω απαιτεί:

  1. Την έκδοση μηνιαίας εφημερίδας της ΕΣΤΑΜΕΔΕ.
  2. Την ενδεδειγμένη και συστηματική χρήση του Διαδικτύου και του Ιστολογίου για την ενημέρωση των μελών της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και των άλλων Συλλόγων και Σωματείων Συνταξιούχων.
  3. Την συνεχή και συστηματική παρουσίαση των θεμάτων μας στην Τηλεόραση και των Καθημερινό Τύπο, για ενημέρωση όλων των μηχανικών και των πολιτών.
  4. Την οργάνωση Νομικού Τμήματος  στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ ή πρόσληψη μόνιμου Νομικού Σύμβουλου.
  5. Την ίδρυση ανεξάρτητων περιφερειακών Τμημάτων της ΕΣΤΑΜΕΔΕ Σ ανά την ΕΛΛΑΔΑ.
  6. Την δημιουργία Δημοκρατικού Καταστατικού που θα απαγορεύει την Πυραμιδική Δομή Οργάνωσης, τις Παρατάξεις, την Κομματικοποίηση καθώς και τις προσωπικές επιδιώξεις  μεγαλομανών, εξουσιομανών, και  ιδιοτελών ατόμων.        Η οργανωτική δομή της ΕΣΤΑΜΕΔΕ θα πρέπει να κατατείνει στην Δομή του Νευρικού Συστήματος του Ανθρώπινου Εγκέφαλου.

 ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ    

ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΑΓΩΓΗΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ

ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΔΙΚΗΣ και ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ

 

Στην Αθήνα σήμερα ……………………. οι υπογράφοντες το παρόν, αφενός ο ………………………………… του ………….……, κάτοικος ………………… , οδός ………………  (ΑΦΜ……………….. – Δ.Ο.Υ. ,,,,,,,,,,,,,,,,) αφετέρου ο Θεόδωρος Γουνελάς του Γεωργίου, δικηγόρος Αθηνών (ΑΜ ΔΣΑ 12230), οδός Καραΐσκου 98 Πειραιάς (ΑΦΜ 0403132951 – Δ.Ο.Υ. Α΄ Πειραιά) συμφώνησαν, συνομολόγησαν και συναποδέχθηκαν τα κάτωθι:

Α. Ο πρώτος των συμβαλλομένων, που θα καλείται στη συνέχεια χάριν συντομίας “Εντολέας” , συνταξιούχος, ασφαλισμένος στο νπδδ με την επωνυμία «ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ (Ε.Τ.Α.Α.) Ν.Π.Δ.Δ.», έχει απαίτηση κατά του Ταμείου αυτού  λόγω μείωσης των συντάξιμων αποδοχών του , δώρων εορτών Πάσχα και Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας από 01.01.2010 άλλως από την ημερομηνία συνταξιοδότησής του, βάσει των διατάξεων των ν. 3833/2010, 3845/2010, 4024/2011 και 4093/2012 έως σήμερα. Για την επιδίωξη ικανοποίησής του ως προς τα παραπάνω, αναθέτει στον δεύτερο συμβαλλόμενο, που θα καλείται στη συνέχεια “Εντολοδόχος”, όπως αυτός, μόνος ή με τους συνεργάτες του δικηγόρους, προβεί στην άσκηση αγωγής και γενικά να τον αντιπροσωπεύει στα δικαστήρια κάθε βαθμού και δικαιοδοσίας και σε κάθε αρμόδια υπηρεσία ή αρχή υπογράφοντας για λογαριασμό του κάθε σχετικό έγγραφο, αίτηση, δήλωση κ.λ.π. σε σχέση με την παρούσα εντολή , συμπεριλαμβανομένης και εξοφλητικής απόδειξης στην περίπτωση είσπραξης χρημάτων. μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης ή την εξώδικη επίλυση της διαφοράς.

Β. Την διεκπεραίωση της υπόθεσης αναλαμβάνει ο Εντολοδόχος υπό τους εξής όρους, οι οποίοι γίνονται αποδεκτοί από κοινού από αμφότερα τα συμβαλλόμενα μέρη και συγκεκριμένα:

1) Ο Εντολοδόχος θα λάβει από τον Εντολέα του για αμοιβή του σε περίπτωση επιτυχούς έκβασης της δίκης το ποσοστό των επτά τοις εκατό (7 %) πλέον νομίμου ΦΠΑ επί του ολικού ποσού της αποζημίωσης (απαίτησης) του Εντολέα που θα εισπραχθεί κατά οποιοδήποτε τρόπο είτε κατόπιν δικαστικού αγώνα, είτε κατόπιν συμβιβασμού, έστω και αν η είσπραξη επιτευχθεί με μια μόνο πράξη. Σε περίπτωση αποτυχίας της δίκης ο Εντολοδόχος δεν θα λάβει αμοιβή. Η αμοιβή είναι καταβλητέα είτε με τη δημοσίευση της δικαστικής απόφασης, ακόμα και προσωρινά εκτελεστής είτε με την εξώδικη (και συμβιβαστική) λύση της διαφοράς και την μερική ή ολική  εξόφληση της απαίτησης με οιονδήποτε τρόπο ή ρύθμιση.

2) Τα δικαστικά έξοδα που θα απαιτηθούν, για τον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας ανέρχονται σε πενήντα (50) ευρώ, που αφορούν στο κόστος σύνταξης, κατάθεσης, επίδοσης και συζήτησης της αγωγής. Σε περίπτωση άσκησης έφεσης το αντίστοιχο κόστος ανέρχεται σε σαράντα (40) ευρώ, πλέον του παραβόλου Δημοσίου εάν η έφεση ασκηθεί από εμάς, το οποίο επιστρέφεται μετά την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης. Επίσης ο Εντολέας θα πρέπει να καταβάλει μέχρι τη συζήτηση της υπόθεσης το δικαστικό ένσημο που αναλογεί κατά τους όρους του νόμου επί καταψηφιστικού αιτήματος Ο Εντολοδόχος θα δύναται να εισπράξει από τους αντιδίκους τις εν γένει δικαστικές δαπάνες που θα επιδικασθούν από τα δικαστήρια υπέρ του Εντολέα, καθώς και τις αμοιβές και έξοδα των κοινοποιηθησομένων επιταγών προς πληρωμή, εξόδων και τελών απογράφων, αντιγραφικών δικαιωμάτων και λοιπών συναφών εξόδων και αμοιβών, όπως π.χ. εντολών προς εκτέλεση κλπ, τις οποίες δικαστικές δαπάνες και τα εν γένει όπως παραπάνω έξοδα και αμοιβές ο Εντολοδόχος, θα δύναται να εισπράξει απευθείας και χωρίς τη μεσολάβηση του εντολέα από το αντίδικο.

3) Ο Εντολέας δεν δύναται να συμβιβασθεί με το αντίδικο Ταμείο χωρίς τη σύμπραξη και έγγραφη συναίνεση του Εντολοδόχου, σε αντίθετη δε περίπτωση ο συμβιβασμός ή κατάργηση της δίκης που γίνουν χωρίς τη συναίνεση του Εντολοδόχου θα είναι άκυροι, και ο Εντολοδόχος θα δικαιούται να συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα για δικό του λογαριασμό κατά το εκχωρούμενο ποσοστό της ως άνω απαιτήσεως. Ρητά συμφωνείται ότι, εάν παρά την ανωτέρω απαγόρευση, ο Εντολέας συμβιβασθεί με το αντίδικο, ο Εντολοδόχος δικαιούται να λάβει την ως άνω αμοιβή του (ποσοστό του) όχι επί του ανταλλάγματος του συμβιβασμού, αλλά επί του αιτούμενου δια της σχετικής αγωγής ή αγωγών ποσού (αντικείμενου της δίκης), βάσει της Εκχώρησης που συμφωνείται με το παρόν..

4) Ο Εντολέας δεν δικαιούται να ανακαλέσει την παρούσα εντολή καθ’ όσον αυτή αφορά και το συμφέρον του Εντολοδόχου, σύμφωνα με το άρθρο 724 του Α.Κ.

5) Ο Εντολέας για την εκτέλεση της παρούσας εντολής εκχωρεί και μεταβιβάζει με το παρόν στον Εντολοδόχο το ανωτέρω ποσοστό επί του ποσού που θα εισπραχθεί είτε δικαστικώς είτε εξωδίκως είτε με συμβιβασμό από το αντίδικο, μετά της τυχόν δικαστικής δαπάνης που θα επιδικασθεί, και ο Εντολοδόχος δικαιούται να εισπράξει προνομιακά το ποσό αυτό απευθείας από τον οφειλέτη – αντίδικο Ταμείο ή από οποιονδήποτε άλλο υπόχρεο χωρίς τη μεσολάβηση του Εντολέα και χωρίς να απαιτείται νέα εντολή ή εκχώρηση από πλευράς του.

6) Οι Εντολέας αναλαμβάνει την υποχρέωση να παραδώσει στον Εντολοδόχο όλα τα απαιτούμενα αποδεικτικά έγγραφα για την δικαστική υποστήριξη της υπόθεσης και να προσκομίσουν στα Δικαστήρια τους αναγκαίους μάρτυρες. Σε κάθε περίπτωση με το παρόν παρέχεται προς τον Εντολοδόχο η ρητή πληρεξουσιότητα όπως αντιπροσωπεύει τον Εντολέα ενώπιον κάθε αρμόδια αρχής ή υπηρεσίας, υπογράφοντας κάθε σχετικό έγγραφο για λογαριασμό του και να παραλαμβάνει αντ’ αυτού κάθε έγγραφο απαραίτητο για την υπόθεση συμπεριλαμβανομένων των σχετικών στοιχείων συνταξιοδοτικής κατάστασης, εισφορών, καταβολών συντάξεων κ.λ.π. από το Ταμείο Ε.Τ.Α.Α..

7) Σε περίπτωση κατά την οποία το αντίδικο Ταμείο προβεί σε μερική καταβολή των χρηματικών ποσών που ζητούνται με την αγωγή ή που θα επιδικασθούν με δικαστική απόφαση, συμφωνείται ότι ο Εντολοδόχος, θα λάβει πρώτος τα δικαστικά έξοδα, επιταγές κλπ. κατά το εκχωρούμενο ως άνω ποσοστό του (αμοιβή του).

 

Το παρόν συντάχθηκε σε τέσσερα (4) πρωτότυπα και αφού διαβάστηκε υπογράφηκε από τους συμβαλλομένους που έλαβαν ανά ένα όμοιο, του τέταρτου προοριζόμενου προς θεώρηση από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. και κατάθεση στο Δικηγορικό Σύλλογο.

 

ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ

 

 

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΑΝΕΚΚΛΗΤΗΣ  ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ

 

Στην Αθήνα σήμερα ……………………. οι υπογράφοντες το παρόν, αφενός ο ………………………………… του ………….……, κάτοικος ………………… , οδός ………………  (ΑΦΜ……………….. – Δ.Ο.Υ. ,,,,,,,,,,,,,,,,) αφετέρου ο Κωνσταντίνος Δούκας, που ενεργεί εν προκειμένω ως νόμιμος εκπρόσωπος του Σωματείου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ», που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Κολοκοτρώνη 4) συμφώνησαν, συνομολόγησαν και συναποδέχθηκαν τα εξής:

Ο πρώτος των συμβαλλομένων, που θα καλείται στη συνέχεια “Εκχωρητής”, συνταξιούχος, ασφαλισμένος στο νπδδ με την επωνυμία «ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ (Ε.Τ.Α.Α.) Ν.Π.Δ.Δ.», έχει απαίτηση κατά του Ταμείου αυτού  λόγω μείωσης των συντάξιμων αποδοχών του , δώρων εορτών Πάσχα και Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας από 01.01.2010, βάσει των διατάξεων των ν. 3833/2010, 3845/2010, 4024/2011 και 4093/2012 έως σήμερα, την ικανοποίηση της οποίας (απαίτησης) θα επιδιώξει και δικαστικά.

Με το παρόν ο άνω Εκχωρητής εκχωρεί και μεταβιβάζει ανέκκλητα, κατά τα άρθρα 455 επ. ΑΚ,  προς την «ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ» («Εκδοχέας») ποσοστό ένα τοις εκατό (1%) επί του αποτελέσματος που θα επιτευχθεί από την κατά τα παραπάνω διεκδίκηση, για την αντιμετώπιση των προσθέτων εξόδων της Ένωσης για την διεκδίκηση και αποκατάσταση της νομιμότητας ως προς τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ.  Ο Εκχωρητής εκχωρεί και μεταβιβάζει με το παρόν στον Εκδοχέα το ανωτέρω ποσοστό επί του ποσού που θα εισπραχθεί είτε δικαστικώς είτε εξωδίκως είτε με συμβιβασμό από το αντίδικο του Εκχωρητή Ταμείο και ο Εκδοχέας δικαιούται να εισπράξει προνομιακά το ποσό αυτό απευθείας από τον οφειλέτη – αντίδικο Ταμείο ή από οποιονδήποτε άλλο υπόχρεο χωρίς τη μεσολάβηση του Εντολέα και χωρίς να απαιτείται νέα εντολή ή εκχώρηση από πλευράς του.

Το παρόν συνετάγη σε τρία (3) όμοια αντίτυπα και αφού διαβάστηκε υπογράφεται από τους συμβαλλόμενους όπως ακολουθεί, έλαβαν δε ο καθένας από ένα, το δε τρίτο θα κοινοποιηθεί νομίμως προς το Ταμείο ν.π.δ.δ. «ΕΤΑΑ».

 

ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ