ΝΣΚ – ΚΑΡΤΑ – ΤΜΕΔΕ – ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΣ – ΕΔΜΥΔΑΣ

 

Συνάδελφοι,
Μετά την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (βλ. γνωμοδότηση πατώντας εδώ), και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αποφάνθηκε ομόφωνα να δώσει ο ΕΦΚΑ στο νόμιμο ΔΣ μας τα στοιχεία επικοινωνίας των 35.000 περίπου συναδέλφων μας που εκπροσωπούμε από το 1945 βλ. https://www.b2green.gr/…/nsk-nomimotita-chorigisis-stoichei…. , στην οποία επί λέξει αναγράφεται :
ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας Δεδομένων (Διεύθυνση Συντάξεων και Ασφάλισης του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων) οφείλει να διαβιβάσει στην αιτούσα τα αιτούμενα στοιχεία, αφού προηγηθούν, αφενός, ορισμός Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων και από τα δύο μέρη, αφετέρου, ενημέρωση των υποκειμένων των δεδομένων για τον σκοπό της επεξεργασίας αυτών, ληφθούν δε τα απαραίτητα κατά το νόμο τεχνικά και οργανωτικά μέτρα διασφάλισης της ασφάλειας της επεξεργασίας.
Ήδη εξασφαλίσαμε όλες τις προϋποθέσεις γι’ αυτό και αναμένουμε την άμεση συμμόρφωση του ΕΦΚΑ
———————————————————————

Παραγγείλαμε τις εκπτωτικές μας κάρτες για τα μέλη μας που υπογράφουν εξουσιοδότηση 1€ / μήνα (αντί μονομιάς 12€ / χρόνο) ως συνδρομή στο σωματείο (βλ. ιστοσελίδα μας πάνω αριστερά) και αρχίσαμε την καταγραφή αξιόλογων και αξιόπιστων επιχειρήσεων για να υπογράψουμε συμβάσεις συνεργασίας. Τους όρους λειτουργίας του όλου συστήματος μπορείτε να διαβάσετε :

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΗΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ
1. Η Κάρτα Μέλους ΕΣΤΑΜΕΔΕ δεν είναι πιστωτική ή χρεωστική και ως εκ τούτου ο κάτοχός της δεν μπορεί να προβεί σε εμπορικές ή χρηματικές συναλλαγές. Εκδίδεται αποκλειστικά από την ΕΣΤΑΜΕΔΕ, στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκει για επιστροφή εφόσον ζητηθεί ή ευρεθεί απωλεσθείσα, είναι αυστηρά προσωπική και δεν μπορεί να μεταβιβάζεται σε τρίτους προς εκμετάλλευση.
2. Οι πάροχοι των εκπτώσεων – προσφορών έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν την πολιτική ταυτότητα των μελών για την απόδοση της προσφοράς.
3. Η επίδειξη της Κάρτας Μέλους από τα μέλη πρέπει να γίνεται πριν την έκδοση της απόδειξης.
4. Σε περίπτωση που ζητείται αριθμός τηλεφώνου για ταυτοποίηση, να δίνεται ο αριθμός τηλεφώνου της ΕΣΤΑΜΕΔΕ 2103225997.
5. Οι εκπτώσεις και προσφορές είναι προς τα μέλη της ΕΣΤΑΜΕΔΕ που έχουν υπογράψει την εξουσιοδότηση καταβολής της συνδρομής τους με παρακράτηση 1€ / μήνα από τη σύνταξή τους, εφόσον αυτή δεν έχει ανακληθεί. Καλύπτει και την οικογένειά τους (σύζυγοι και παιδιά).
6. Οι εκπτώσεις αφορούν τις πραγματικές τιμές των προϊόντων και δεν ισχύουν για προϊόντα και υπηρεσίες που είναι ήδη σε έκπτωση ή προσφορά.
7. Τυχόν έλλειψη συνεργασίας ή αθέτηση συμφωνίας από μέρους των συνεργαζομένων επιχειρήσεων πρέπει να καταγγέλλεται στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ επώνυμα προς διευκρίνιση. 
8. Για οτιδήποτε προκύψει που δεν αναφέρεται στους παραπάνω όρους, υπεύθυνο για την διευθέτησή του είναι το ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και μόνο.

———————————————————————

Την 21/2/19 οι προσκληθέντες συνάδελφοι Δ. Κούγκας και Σ. Γκουλιούμης ως και ο υπογραφόμενος, παραστήκαμε στον 2ο απολογισμό και την κοπή πίτας του ΤΜΕΔΕ.
Ο συν Πρόεδρος Κ. Μακέδος με πλήρη στοιχείων ομιλία του ανέδειξε τη μεγάλη και συνεχή πρόοδο στην εξυπηρέτηση των συναδέλφων με εγγυητικές.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ένταξη του ΤΜΕΔΕ στη European Association of Guarantee Institutions η Γεν. Γραμματέας της οποίας κα Katrin Sturm απηύθυνε θερμό χαιρετισμό, θαυμάζοντας την προχωρημένη ψηφιοποίηση του Ελληνικού Φορέα.
Με τεκμηριωμένες ομιλίες τους ο Υπουργός κ. Πετρόπουλος και ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νέας Δημοκρατίας κ. Μηταράκης ανέλυσαν τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης ο πρώτος και το πλήρες πρόγραμμα ΝΔ για το Ασφαλιστικό ο δεύτερος. Παρέστη επίσης ο Τομεάρχης Εξωτερικών ΝΔ κ. Κουμουτσάκος.
Με ζουμερή, πλήρη στοιχείων ομιλία του ο πρόεδρος ΤΕΕ συνάδελφος Γ. Στασινός έθεσε επί τάπητος τα προβλήματα των Μηχανικών και συνεχάρη για την πετυχημένη πορεία του ΤΜΕΔΕ τον συν Μακέδο.
Δεν δόθηκε ο λόγος στο ακροατήριο λόγω της ημέρας, οπότε δεν μπορέσαμε να ρωτήσουμε δημόσια αν θα ανατεθεί η μελέτη αναβάθμισης του ΤΜΕΔΕ που έχουμε προτείνει με δικαιοδοσία σε επικουρικά και εφάπαξ που επιτρέπει το καταστατικό του, καθώς και γιατί οι δύο συνάδελφοι Πρόεδροι δεν προωθούν ακόμα την ομαδική, συμπληρωματική, προαιρετική ασφάλιση περίθαλψης με ένα πενηνταράκι τη μέρα, με έναρξη μέχρι τα 80 χωρίς ιατρικό ιστορικό.
Δεν ακούστηκε ποιος πήρε το φλουρί, εμείς δεν το βρήκαμε παρότι μας έδωσε ο συν Μακέδος διπλάσιο κομμάτι από τους άλλους, του χρόνου μάλλον θα φέρουμε εμείς από το σπίτι μας.
———————————————————————

Εγκρίθηκε η καταβολή, πέραν των άλλων παλαιοτέρων ενισχύσεων σε συναδέλφους 1000€, στον πυρόπληκτο συνάδελφο Α.Α. 300 € για εργαστηριακές δοκιμές σκυροδεμάτων. Σύμβουλός του δωρεάν θα είναι το Αρωγό Μέλος ΔΣ εθελοντής συν Μηνάς Γρηγοράτος. (Η Πανεπιστημονική πρόσφατα ανήγγειλε υπερηφάνως ότι έδωσε 100 € στο προφανώς ομοίων απόψεων Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, πράγμα επαινετό, για την ανείπωτη καταστροφή).
———————————————————————-

Στην έκκληση της ΠΟ ΕΔΜΥΔΑΣ για συστράτευση υπέρ των συναδέλφων δημοσίων υπαλλήλων απαντήσαμε με το γράμμα που βλέπετε :

ΕΣΤΑΜΕΔΕ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
www.estamede.gr
τ.2103225997

Προς
Την ΠΟ ΕΔΜΥΔΑΣ
ΕΝΤΑΥΘΑ

Συνάδελφε Πρόεδρε,
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη σημερινή σας συγκέντρωση στα γραφεία σας.
Αναμένουμε να μας ενημερώσετε για τις αποφάσεις σας ώστε να συμπαραταχθούμε στη διεκδίκηση επίσπευσης της απονομής συντάξεων.
Σε κάθε συγκέντρωση και επαφή σε ΕΦΚΑ και Υπουργείο δηλώνουμε παρόντες.
Από την πλευρά μας έχουμε ήδη συναντηθεί για το θέμα με τον Διοικητή κ. Σέμπο, τους Υποδιοικητές κ.κ. Σκοπούλη και Τσακίρη, τη Γεν. Διευθύντρια κα Γάτη και τον διευθυντή κ. Κωνσταντάρα. 
Τους είπαμε ότι είμαστε στη διάθεσή τους για βελτίωση της λειτουργίας του λογισμικού, ως και για την επιβοήθηση των προκαταρκτικών (διαλογή κλπ) με εθελοντές μας που θίγονται.
Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές τους.
ΜΣΧ,
Κ. Δούκας
τ. 6977253957

———————————————————————-

Νάστε όλοι καλά, υγιείς και μαχητικοί !
ΜΑΧ,
Κ. Δούκας 
Πρόεδρος 
Α. Σκαμάγκας Γεν. Γραμματέας