ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ, ΣΤΙΣ. 12 ΟΚΤ/2017

ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ, ΣΤΙΣ. 12 ΟΚΤ/2017

ΣΗΜ : Όπου πιο κάτω δεν γράφεται Εισηγητής, εννοείται ο Πρόεδρος.

 

ΘΕΜΑ 1 : Νομικά

Ενημέρωση για δίκη ΣΤΕ κατά ΚΥΑ Κύριων Συντάξεων (συν 1) και εξόφληση υπολοίπου αμοιβής του δικηγόρου κ. Τσαγκαρόπουλου εκ 1150 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ

Ενημέρωση για τις αιτήσεις επιστροφών οφειλών λόγω ΕΑΣ και ΕΟΠΥΥ (συν 2)και επεξεργασία αίτησης «οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας» για τη συνέχιση διεκδίκησης επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων λόγω ΕΑΣ και ΕΟΠΥΥ. Ανάθεση στον Πρόεδρο και τον Σ. Γκουλιούμη να εισηγηθούν το τελικώς προτεινόμενο σχέδιο και την τυχόν αμοιβή δικηγόρου για τη σύνταξή του.

Προώθηση κατ’ εξαίρεση μιας 50άδας αγωγών π.χ. 50άδας Φιλιππίδη (86 ετών, τρία by pass, 2013). Ενημέρωση ότι 3 ατομικές προσφυγές εκδικάζονται Οκτώβριο, Νοέμβριο με τον κ. Παυλάτο

——————————–

ΘΕΜΑ 2 : Έδρα Κολοκοτρώνη 4

Ενημέρωση για εμπλοκή στην παραχώρηση από τον ΕΦΚΑ (συν 3).

Να ληφθεί τελική απάντηση από τον ΕΦΚΑ μετά γνωστοποίηση προς αυτόν και της απόφασης ΔΣ ΤΜΕΔΕ και αν είναι αρνητική να ζητηθεί η επέμβαση του Υπουργού κ. Πετρόπουλου τον οποίο βοηθήσαμε τόσο για το δίκαιο προσδιορισμό ασφαλιστέων μισθών (ΚΣ 1146 € και ΕΠ 1525 €) όσο και για τη διαφανή και πλουραλιστική αξιοποίηση της οικονομικής ενίσχυσης του 0,20 €  από όλα τα σωματεία και ομοσπονδίες.

———————————

ΘΕΜΑ 3 : συνάντηση με κ. Πετρόπουλο

Ήδη έκανε δεκτό το αίτημα και υπογράφηκε η ΚΥΑ για τους ασφαλιστέους μισθούς κατά τον επανυπολογισμό ΚΣ και ΕΠ.

Εκκρεμούν τα εξής σοβαρότατα θέματα

Να συνεργαστούμε με τα τρία επιστημονικά σωματεία για το 0,20με αίτημα να δοθούν στα σωματεία μας από τότε που ορίζει ο Ν . Θυμίζουμε ότι έχει δοθεί υπόμνημά μας που προτάθηκε από τον Υπουργό ως υπόδειγμα προς όλα τα σωματεία και ομοσπονδίες.

Η καταβολή μετά 4ετία των εφάπαξ που είναι προαπαιτούμενο της αξιολόγησης που υπογράφηκε. Ομοίως για τα επικουρικά που κινδυνεύει να καταληστευθούν.

Πρώτα αναβάθμιση του ΤΜΕΔΕ βάσει του Υπομνήματός μας και της αίτησης ακύρωσης στο ΣΤΕ, και στη συνέχεια παροχή αυξημένης της απαιτούμενης περιουσίας π. ΤΣΜΕΔΕ (Τράπεζα των 810 εκ μας κλπ)

Να ανατεθεί στον Γ Γραμματέα μας να κλείσει τη συνάντηση και να κληθεί ο Πρόεδρος ΤΜΕΔΕ να μετάσχει και να την υποστηρίξει.

———————————

ΘΕΜΑ 4 : Τράπεζα Αττικής

Προτείνεται συνάντηση με Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Πανταλάκη για τα περί πώλησης και για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, βάσει δικαιώματός των 810 εκ π. ΤΣΜΕΔΕ. Για τις απολύσεις εκκρεμεί το θέμα στη Δικαιοσύνη. Ανάθεση στον Ταμία μας να κλείσει συνάντηση.

——————————–

ΘΕΜΑ 5 : Στοιχεία επικοινωνίας 35.000 συναδέλφων

Εξουσιοδότηση Προέδρου για κάθε νόμιμη ενέργεια για την απόκτηση στοιχείων επικοινωνίας των 35.000 συναδέλφων μας για μεγαλύτερη μαζικοποίηση Σωματείου

——————————————-

ΘΕΜΑ 6 : Πειθαρχικός έλεγχος μέλους ΔΣ Κ. Τζατζάνη

Εισήγηση Γραμματέα Δ. Καραπιστόλη

…………………………………………………………………………..

ΘΕΜΑ 7 : Αντιπροσωπεία στην Πάτρα

Ημερομηνία Κυριακή 5/11 (συν 4α, 4β). Αποστολή νέας επιστολής. Μετάβαση στην Πάτρα μελών ΔΣ και κινητοποίηση όσο το δυνατό περισσότερων συναδέλφων

——————————

ΘΕΜΑ 8 : κληροδότημα Β. Αξελλού

Έγινε μετά 55 χρόνια ανάληψη της ευθύνης εκτελεστού με επιφύλαξη (συν 5). Προτείνεται η κατοχύρωση με κάθε μέσο των συμφερόντων των συνταξιούχων μηχανικών, και η αλλαγή χρήσης με άρση αυτής της αντιπαροχής που αντιστρατεύεται τη βούληση της διαθέτριας και επίσης σήμερα είναι ατελέσφορη. Ανατίθεται στον Γραμματέα Δ. Καραπιστόλη να προτείνει τη νέα επιτροπή και να ενεργήσει αρμοδίως να αντικατασταθεί, ει δυνατόν, η παραιτηθείσα δικηγόρος κα Νταή με τον κ. Κοντοθανάση. Ο συντονιστής Γραμματέας μας Δ. Καραπιστόλης να προσκομίσει όλα τα στοιχεία που παρέδωσε ο ίδιος στο παρελθόν στον συν Καραγιώργο που εντέλλεται να τα παραδώσει άμεσα (τα φωτοαντίγραφά τους έγιναν με έξοδα ΕΣΤΑΜΕΔΕ)

————————————

ΘΕΜΑ 9 : ιστότοπος

Δεν αναγνωρίζεται ο διαγωνισμός ανάθεσης ιστότοπου που έκανε ο Κ. Τζατζάνης με δικούς του ανεπαρκείς όρους λόγω έλλειψης γνώσης του αντικειμένου και χωρίς προεπιλογή με γραφεία εξειδικευμένα και με κατάλληλη άδεια και πλούσιο βιογραφικό. Στην εποχή μας κάθε ασχολούμενος κάπως σοβαρά με Η/Υ είναι σε θέση να φτιάξει έναν ιστότοπο της σειράς γιατί υπάρχουν έτοιμες πλατφόρμες με οδηγίες στο διαδίκτυο, που όμως ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΚΕΡ. Αποφασίζεται προς το παρόν να γίνει βελτίωση με την κα Γκρέβια και μικρή αμοιβή βάσει των οδηγιών αποφάσεων του ΔΣ και τους κωδικούς ενημέρωσης των γενικών καταχωρήσεων να έχουν ο Πρόεδρος, ο υπεύθυνος του ΔΣ Αντιπρόεδρος Ι. Κατσούλης και ο Γραμματέας Δ. Καραπιστόλης. Για τις καταχωρήσεις των δύο παρατάξεων ο προτεινόμενος υπεύθυνος εκάστης.

…………………………………………….

ΘΕΜΑ 10 : Διαδικασία αρχειοθέτησης και λήψης αριθμού πρωτοκόλλου των λαμβανομένων εγγράφων Εισήγηση Δ. Καραπιστόλη

……………………………………………………………………………………….

ΘΕΜΑ 11 : Κάλυψη κλαπέντος ποσού 1650 € από τον συν Κούγκα

Εισήγηση Ταμία Γ. Τσιβεριώτη

………………………………………………………………

ΘΕΜΑ 12 : κατάστημα Ιδιοκτησίας ΕΣΤΑΜΕΔΕ στο Παγκράτι

Εισήγηση Ταμία Γ. Τσιβεριώτη

…………………………………………………………

ΘΕΜΑ 13 : Αλλαγή λογιστικού γραφείου

Εισήγηση Ταμία Γ. Τσιβεριώτη

……………………………………………………..

ΘΕΜΑ 14 : Επιστολή προς ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ για την συμβολή της εκ 2500 € στους δικαστικούς αγώνες μας

Εισήγηση Ταμία Γ. Τσιβεριώτη

………………………………………

ΘΕΜΑ 15 : Τελικές εξελίξεις για το 1 €

Εισήγηση Ταμία Γ. Τσιβεριώτη

………………………………..

ΘΕΜΑ 16 : Εισήγηση προτάσεων Αντιπρόεδρου Ι. Κατσούλη για συγκρότηση αναγκαίων Επιτροπών

16.1. Επιτροπή Αναβάθμισης  της ΕΣΤΑΜΕΔΕ σε Φορέα Συγκέντρωσης, Φύλαξης και Διαχείρισης των Αποθεματικών από τις Εισφορές των Ασφαλισμένων στο ΤΣΜΕΔΕ και σε Φορέα Ελέγχου της Απόδοσης των Συντάξεων με σύγχρονη κατάργηση αυτών των αρμοδιοτήτων από την Ιδιωτική Εταιρεία «Τράπεζα της Ελλάδος, ΑΕ. ( ΤτΕ.ΑΕ)» και το ΤΜΕΔΕ.

16.2. Επιτροπή Ανάκτησης από την ΕΣΤΑΜΕΔΕ των απολεσθέντων αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ (περί τα 100 δισεκατομμύρια Ευρώ από το 1950 μέχρι σήμερα), λόγω κακοδιαχείρισης από την  ΤτΕ.ΑΕ, σε συνέργεια με τις Κυβερνήσεις και αδράνειας των Διοικήσεων του ΤΣΜΕΔΕ.

16.3.Επιτροπή Ανάκτησης από την ΕΣΤΑΜΕΔΕ των χρηματικών απωλειών των συντάξεών μας από το 2010 μέχρι σήμερα και Ακύρωσης των σχετικών Νόμων, Διατάξεων κλπ.    Σημειωτέον ότι η ληστεία των συντάξεων των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ εξακολουθεί να ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο Ευρώ την ημέρα και η ληστεία των εισφορών των εν ενεργεία ασφαλισμένων στο ΤΣΜΕΔΕ ανέρχεται επίσης σε ένα εκατομμύριο Ευρώ την ημέρα.

16.4. Επιτροπή εξεύρεσης πόρων για το Έργο και την Λειτουργία της ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

16.5. Επιτροπή μεθόδευσης απόκτησης Μόνιμης Στέγασης και Μόνιμων Γραφείων της ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

16.6. Επιτροπή Σύστασης Γραμματειακής Υποστήριξης  και Οργάνωσης της Υλικοτεχνικής Υποδομής της ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Τα αποθεματικά των Συνταξιούχων στην Νορβηγία, τα οποία τα ελέγχουν και τα διαχειρίζονται οι ίδιοι οι Συνταξιούχοι, ανέρχονται σε ένα τρισεκατομμύριο Ευρώ.

…………………………………………………………………

 

ΘΕΜΑ 17 : Οικονομικός απολογισμός της διαδικασίας για τη διεξαγωγή της «Γ.Σ.» της 25/5/17

 

Προτείνεται έπαινος στο ΔΣ διότι γλυτώσαμε πολλά με την μη μίσθωση αίθουσας  σε ξενοδοχείο και τα διαθέσαμε σε άριστο συνεργείο τελείως ουδέτερο που διεξήγαγε όλη τη διαδικασία καθ’ όλη τη μέρα με εντελώς αδιάβλητο τρόπο και το χαμόγελο νέων ανθρώπων. Γι’ αυτό και πολλοί συνάδελφοι απένειμαν εύσημα στους διοργανωτές γιατί δεν υπήρξαν αποκλεισμοί, ενστάσεις και διαπληκτισμοί όπως άλλοτε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Τα αποδεικτικά για τα οικονομικά στοιχεία είναι στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου και τηρούνται βεβαίως από τον Ταμία.

 

……………………………………………………………..

 

ΘΕΜΑ 18 : Προτεινόμενα επί πλέον των ανωτέρω από τον Γ Γραμματέα μας Α. Φιλιππίδη

 

Ενημέρωση από κ. Μηλιαράκη για Γενικό Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

 

Ενημέρωση για αγωγή ΕΤΑΑ για το PSI

 

………………………………………………………………

ΘΕΜΑ 19 : Εισήγηση υπολοίπων θεμάτων από Πανεπιστημονική ( μη περιλαμβανομένων ανωτέρω)

Α. Προγραμματισμός ενεργειών κλιμακωτής αντίστασης στην επερχομενη σφαγη με την  “προσωπικη διαφορά” Έχει ληφθεί πάγια απόφαση από ετών να μετέχουν όσοι συνάδελφοι επιθυμούν στις κινητοποιήσεις.

Ι. Εγγραφη νεων μελων και εγκριση λιστών α) Εγκριση λίστας 16 μητρωου που έλαβε ο γ.γραμματεας Wed, Jun 28, 2017 at 10:10 AM. β) Εγκριση και της λιστας 17 που προς το παρον ειναι ανοικτη και θα κλεισει μια μερα πριν το ΔΣ. γ) Εγκριση της λιστας «για συμπληρώσεις στη Γενικη Συνέλευση» που έκλεισε στις 28 Ιούνη και παρέλαβε ο γ.γραμματεας Wed, Jun 28, 2017 at 10:10 AM ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ