Η ΑΜΚ ΤΗΣ ATTICA BANK ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΑΓΟΡΑΣ, 22.11.2015

Ανασυγκρότηση Μηχανικών
Η ΑΜΚ ΤΗΣ ATTICA BANK ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΑΓΟΡΑΣ

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαπίστωσε μπαράζ δημοσιευμάτων, που στοχοποιούν τον όμιλο της ATTICA BANK και μάλιστα σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο γιά το μέλλον του, τη στιγμή που επιχειρεί νέα ΑΜΚ ζητώντας από την αγορά 748 εκατομμύρια γιά να καλύψει τις κεφαλαιακές του ανάγκες.
Τίθενται λοιπόν εύλογα τα παρακάτω ερωτήματα:

1) Με ποιό τρόπο η Επ. Κεφαλαιαγοράς προστάτεψε τους παλιούς μετόχους του ομίλου, αφού η επένδυσή τους εξανεμίσθηκε (σημερινή αξία μετοχής περίπου 1 λεπτό)? Και πως πιστεύει ότι θα βρεί νέα κορόιδα να επενδύσουν σε μία τράπεζα που τα τελευταία 10 χρόνια έχει καταγράψει ζημιές 900 εκατομμυρίων, και η σημερινή κεφαλαιοποίησή της είναι δεν είναι 8 εκατομμύρια?

2) Γιατί πιστεύει ότι ο σημερινός πλειοψηφικός της μέτοχος (το ΤΣΜΕΔΕ), που μέχρι σήμερα έχει τοποθετήσει 865 εκατομμύρια (δηλ. τον μόχθο και τον ιδρώτα χιλιάδων Μηχανικών), πρέπει να βάλει και άλλα 382,5 εκατομμύρια (δηλ. περίπου το μισό της νέας ΑΜΚ) γιά να παραμείνει πλειοψηφικός μέτοχος σε μία τράπεζα “ζόμπι”- καταβόθρα του υστερήματός μας, την οποία μάλιστα ελάχιστοι Μηχανικοί εμπιστεύονται και στηρίζουν με τις καταθέσεις τους?

3) Αληθεύει η πληροφορία ότι στόχος της Κυβέρνησης ( Τσίπρας -Φλαμπουράρης-Δραγασάκης), είναι να την εξυγιάνει με κάθε τρόπο και να την χρησιμοποιήσει σαν όχημα γιά τη συγχώνευση των συνεταιριστικών τραπεζών, με στόχο τη δημιουργία ενός ακόμη κρατικοδίαιτου κομματικού παραμάγαζου βολέματος των ημετέρων?

Τέλος θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε, ότι η υπομονή των “μεγαλομετόχων” ταλαίπωρων Μηχανικών της ATTICA BANK έχει εξαντληθεί, πιστεύουμε δε πως σύντομα θα πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες των μελών των Διοικήσεων του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ, κυρίως αν καταρρεύσει η τράπεζα και μαζί με αυτήν το Ταμείο που την στηρίζει.
ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΝΙΛΑΣ.