Ετήσιος απολογισμός, 7/6/2018

ΕΣΤΑΜΕΔΕ – ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 7/6/2018

ΕΜΕΙΣ (ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ)

Είμαστε μια δεμένη και εργατική ομάδα ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ, με κοινό αμεσοδημοκρατικές πρακτικές συμμετοχής όλων και διαφάνειας, που αφιερώνουμε πολύ χρόνο για την υπηρέτηση των συναδέλφων, με μόνο αντάλλαγμα την ηθική ικανοποίηση της ανιδιοτελούς προσφοράς. Μπροστάρηδες νέα ορεξάτα Αρωγά & Μέλη του ΔΣ, ενώ μια άριστη Γραμματέας λειτουργεί για πρώτη φορά το γραφείο μας μόνιμα.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ)

Πρόκειται για καλά εκπαιδευμένη ομάδα επαγγελματιών συνδικαλιστών, παραφυάδα του ΚΚΕ, που επαγγέλλεται την ανατροπή ώστε να περάσουν στο Κράτος τα μέσα παραγωγής. Μπέρδεψαν την ατμομηχανή που επικαλούμαστε συχνά, εννοώντας την οικοδομή, και πάνε ν’ αναστήσουν την εποχή του ατμού που κι αυτή από τους Έλληνες είχε πρωτοβρεθεί (Ήρων Αλεξανδρεύς). Τώρα είμαστε σε εποχή πεδίων και δικτύων, ίδια είναι η Φυσική, τα Μαθηματικά, η Βιολογία, η εφαρμοσμένη Τεχνολογία ; Είμαστε πλέον καθοδόν ν’ αλλάξει αντίστοιχα και η Κοινωνιολογία και η Οικονομία, με συμβολή μάλιστα Ελλήνων πάλι, αγνώστων στο ευρύ κοινό. Ανήκουν λοιπόν στην ουρά κοινωνικού συστήματος που άλλαξε πολλά στον κόσμο, αλλά ολοκλήρωσε τον ιστορικό του κύκλο, είναι ένα στατιστικό κατάλοιπο που προβλεπτά υπάρχει. Με τους ουτοπιστές εργατοπατέρες (ο ορισμός της λέξης) της Πανεπιστημονικής λοιπόν δεν μας χωρίζει τίποτα, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να μας καθυστερούν στο έργο μας. Από την άλλη δεν θα συμβάλουμε σε διχαστικές πρακτικές που στοιχίζουν.

ΕΣΕΙΣ

Είσαστε καλοί συνάδελφοι που τα είδατε όλα, που δουλέψατε σκυλίσια μια ζωή και την ώρα της ειρήνης, αγαλλίασης, ψυχικής ανάτασης και απολαβής βρεθήκατε, λέει, να χρωστάτε κι από πάνω και να ντρέπεστε ν’ αντικρύσετε τα παιδιά σας που τους τα υποθηκεύσατε όλα, χωρίς όμως Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου ή τήρηση του Διεθνούς Δικαίου περί επονείδιστου χρέους. Και καλείσθε σήμερα να διαλέξετε το προφανές : θα δυναμώσετε αυτούς που αγωνίζονται και συμπάσχουν πλάι σας, ίδιοι με σας, κυνηγώντας το παραμικρό λάθος αυτών που κάνουν τη μοιρασιά, προβλέποντας κινήσεις στη σκακιέρα, υπολογίζοντας με νούμερα, σχεδιάζοντας, πολεμώντας με όλα τα μέσα, πότε καταφέρνοντας πότε όχι, ή θα επενδύσετε στην άρνηση, τη βλαστήμια μια και ξέρετε ότι τα όσα υπόσχεται η άλλη πλευρά δεν θα γίνουν ποτέ γιατί πλέον δεν υπάρχουν πουθενά ;                                                                                                                                                                       Σας παραθέτουμε εργαλεία για να ευκολύνουμε την επιλογή σας.

ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ

Πετύχαμε λιγότερα από όσα θα θέλαμε : χάσαμε τότε να γίνουν τρία υποταμεία που διεκδικούσαμε και βουλιάξαμε με όλους μαζί στον ΕΦΚΑ, τώρα όμως λένε ότι το ΣΤΕ μας δικαιώνει. Τριπλασιάσαμε το εφάπαξ που θέλανε να μας δώσουνε, αλλά πάλι λίγο είναι γιατί παλιά περιφρονούσαν οι μηχανικοί το πιο μεγάλο. Βοηθάμε τον ΕΤΕΑΕΠ που άρχισε να το καταβάλει Μεγιστοποιήσαμε τους ασφαλιστέους μισθούς και πετύχαμε συρρίκνωση προσωπικής διαφοράς γιατί από την πρώτη στιγμή προβλέψαμε, μαζί με το Ρωμανιά στη διάλεξη στο ΤΕΕ, και σας γράψαμε τι θα επακολουθούσε σήμερα κι έτσι είμαστε πρώτοι μαζί με τους ένστολους (από 45% σε 24%). Αυξήσαμε τα μέλη 20 %, κοντεύουν 4000. Μας διώχνουνε από το σπίτι μας στην Κολοκοτρώνη μετά 73 χρόνια κι όμως δε φύγαμε, πιστοί στην παρακαταθήκη του αείμνηστου Φιλιππίδη όταν τους κράτησε : «Από το πτώμα μου θα περάσετε». Για τη μεγάλη ληστεία του PSI, ούτε μέσα βγήκε απόφαση ούτε έξω. Θα τολμήσουν άραγε να ρίξουν το χάρτινο μνημονικό οικοδόμημα, αφού η Ελληνική προδοσία ελευθέρωσε τις τράπεζές τους ; Για την προσφυγή για την περιουσία του ΤΜΕΔΕ επίσης τίποτα ακόμη. Με τα στοιχεία επικοινωνίας με τους 35.000 συνταξιούχους μας βρήκαμε επιτέλους ΝΟΜΙΜΑ την άκρη. Για την οικονομική αυτοδυναμία μας κάναμε διπλή προσπάθεια και με το 1 € επί δύο χρόνια και με το 0,20 € του Ασφαλιστικού Ν 4387/16. Τίποτα ακόμη γιατί λέει αντιδρά λυσσωδώς η Πανεπιστημονική. Και λοιπόν ; Πλακάκια τα κάνατε ; Βρήκαμε ήδη δυνατότητα ασφάλισης περίθαλψης ανεξαρτήτως ηλικίας και εργασθήκαμε με επιτυχία να βρούμε λύση προσιτή σε όλους ακόμη και στους χαλεπούς καιρούς μας, 15 € το μήνα. Ξεκινήσαμε πανελλαδική εξάπλωση αρχίζοντας από το Βόλο με μεγάλη επιτυχία, κι όλες οι πόλεις μας ψάχνουνε και για ενημέρωση στο συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό, υγεία.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ;;;;

Οι δυσκολίες μεγαλώνουν συνεχώς κι από τους μέσα στο σωματείο κι από τους έξω. Αυτό γιγαντώνει την αποφασιστικότητά μας και την εργατικότητά μας. Ανοίγουμε πολύ το παιχνίδι αλλά πατάμε γερά στο έδαφος. Μόνο εσείς μπορείτε να μας λυγίσετε αν εισπράξουμε αδιαφορία ή ακόμα χειρότερα αποδοκιμασία. Μέχρι στιγμής μας ενθαρρύνετε. Σας καταγράφουμε σε τίτλους αυτό που έρχεται. Αφού η Πολιτεία οδεύει προς συνεχή συρρίκνωση του βιοτικού μας επιπέδου, αναπληρώνουμε με έλλογη αντεπίθεση από τα κάτω, ψυχρά επαγγελματικά. Όφελος και για μας και για το σύνολο.

  • Διεκδίκηση ελαχιστοποίησης έως μηδενισμού της αναπροσαρμογής συντάξεων με τη μηχανή του επανυπολογισμού. Ανάδειξη των παράλογων ανισοτήτων και υπόδειξη λυσιτελών διορθώσεων. Γίνεται πλέον αγώνας και για τις νέες συντάξεις.
  • Δικαστική διεκδίκηση με υποδειγματικές αγωγές/προσφυγές της κάθε άδικης περικοπής και επίσπευση εκδίκασης των άνω των 1150 που αναμένουν, ενώ ήδη έχουν εκδοθεί παρόμοιες ευνοϊκές αποφάσεις που σας επιδείξαμε και έχουν εκδικαστεί δυο 50άδες.
  • Η οικονομική αυτοδυναμία μας θα επιτευχθεί παντί σθένει, ακόμα και δικαστικά
  • Εντοπισμός ανά Δήμο στόχων αξιοποίησης και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών με νόμιμο τρόπο αμοιβής χωρίς μείωση συντάξεως με αποτέλεσμα την αύξηση θέσεων εργασίας για τους ενεργούς, τα παιδιά μας. Οργάνωσή τους, των ενεργών, για νόμιμη καταβολή χαμηλής σταθερής ασφαλιστικής εισφοράς ασχέτως ύψους εσόδων.
  • χρηματοδότηση οικοδομικής δραστηριότητας προς στοχευμένη αειφόρο κοινοτική ανάπτυξη.
  • Προμελέτη υποδομών για την υποδοχή της ενεργειακής έκρηξης που σίγουρα έρχεται
  • Δικτυακές δομές ελεγχόμενης αποανάπτυξης (βλ. Wikipedia) και συστηματική εξοικονόμηση υδατικού κεφαλαίου.
  • Αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας στη δημιουργία θεματικών πάρκων
  • Εκμετάλλευση σχέσεων με σωματεία και συνδικάτα άλλων χωρών για αξιοποίηση της μοναδικότητας της πατρίδας μας
  • Ανέγερση και πρότυπη λειτουργία «Οίκου ευγηρίας Ιωάννου και Βασιλικής Αξελού» αποκλειστικά για συνταξιούχους π. ΤΣΜΕΔΕ
  • Μελέτη για ενδεχόμενη αναβάθμιση του ΤΜΕΔΕ σε Επαγγελματικό Ταμείο Ασφάλισης με επικουρικά και εφάπαξ επιπλέον, οπότε θα απαιτηθεί επιστροφή μεγάλου τμήματος (ΣΤΕ) περιουσίας ΤΣΜΕΔΕ, αλλά και όφελος των συνταξιούχων του βάσει προτάσεων Ρομπόλη

 

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ                    

                       Κ. Δούκας, Πρόεδρος             Α. Σκαμάγκας, Γεν. Γραμματέας