Καταγγελία – Δήλωση

Συνάδελφοι μέλη της ΕΣΤΑΜΕΔΕ,

Όπως γνωρίζετε στις 25/9/19 θα διεξαχθεί η δίκη του σωματείου μας κατά των πραξικοπηματιών που προσπάθησαν δια της βίας να εγκαταστήσουν μια δική τους κάλπικη διοίκηση στην Ένωση από τους επαγγελματίες εργατοπατέρες της Πανεπιστημονικής.

Όπως γνωρίζετε από τα γραπτά τους, τώρα έβαλαν στόχο και τη Δικαιοσύνη και καλούν σε συγκέντρωση όσους παρασύρουν από τους 166 ακριβώς συνολικά δικούς τους για να επηρεάσουν κατά τη συνήθειά τους, όπως νομίζουν, με φωνές και συνθήματα την κρίση του δικαστή.

Όπως καλώς γνωρίζετε από τα γραπτά τους, σκοπός τους είναι να ματαιώσουν τις δικαστικές διεκδικήσεις μας, τις προσπάθειες για καλύτερη περίθαλψη και οικονομική βελτίωση, να απολυθεί η εργαζόμενη γραμματέας μας, να κλείσουν τα γραφεία μας που μας στεγάζουν 75 χρόνια, και αντ’ αυτών να σας καλούν σε πεζοπορίες πίσω από τα κομματικά τους λάβαρα μήπως και σταματήσει η κατηφόρα τους του 4,3 % των εκλογών.

Όπως οι ίδιοι οι βουλευτές τους επαίρονται “έχουν δύναμη στα σωματεία”. Νοιώσατε στο πετσί σας τι εννοούν με αυτό.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ.

Διαβάστε με προσοχή τη συνημμένη Καταγγελία και Δήλωση και πάρτε το σωματείο στα χέρια σας : Υπογράψτε, σκανάρετε και στείλτε τη άμεσα στο estamede1@gmail.com, ή ταχυδρομήστε την στην Κολοκοτρώνη 4 Β’ όροφος ΤΚ 10561, από όπου κι αν βρίσκεστε, σβήνοντας από κάτω όποιο δεν ισχύει εκ των «ψήφισα» ή όχι, συμβάλλοντας έτσι με το δικό σας ειρηνικό αλλά πανίσχυρο τρόπο στην προστασία του σωματείου και των αγώνων όλων μας από κάθε επίβουλο.

ΜΣΧ,

Κ. Δούκας
Πρόεδρος

Δ. Κούγκας
Γεν. Γραμματέας

ΕΣΤΑΜΕΔΕ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ

Το συνδικαλιστικό σωματείο, με έτος ίδρυσης το 1945, των Συνταξιούχων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημ. Έργων ΕΣΤΑΜΕΔΕ εκπροσωπεί σήμερα 30.000 συνταξιούχους και έχει 4500 ενεργά μέλη.

Στις τελευταίες εκλογές για ανάδειξη νέων οργάνων διοίκησης οι υπογραφόμενοι

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ

Προς πάσα κατεύθυνση ότι συνέβησαν πρωτοφανή έκτροπα στην 75ετή ιστορία της Ένωσης, που σηματοδοτούν πλήρη ευτελισμό αξιών και ανθρώπων. Η ελάχιστη μειοψηφία της Πανεπιστημονικής του ΚΚΕ παραβίασε ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ την από μηνός εγκριθείσα νόμιμη διαδικασία, έκανε κατάληψη της συνέλευσης και εξέλεξε δικό της ΔΣ επαγγελματιών εργατοπατέρων σε δική της παρασυναγωγή, ενώ η μέγιστη πλειοψηφία των συνταξιούχων της παράταξης «Ακομμάτιστοι Μαχόμενοι συνταξιούχοι ΤΣΜΕΔΕ» ανέδειξε το ΔΣ του σωματείου μας με τη νόμιμη εγκεκριμένη διαδικασία. Κατόπιν αυτών

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Εγγράφως με την παρούσα επιστολή μας ότι θα περιφρουρήσουμε τους αγώνες μας από κάθε επιβουλή στηρίζοντας το νόμιμο ΔΣ που εκλέξαμε με τα αποτελέσματα της 20 Απριλίου, όπου άλλοι από μας τότε ψηφίσαμε έχοντας υπογράψει στο σχετικό βιβλίο και άλλοι δεν προσήλθαμε αλλά εκφράζουμε ελεύθερα και συνειδητά τη βούλησή μας αυτή.

Ψήφισα στις 19-20 Απριλίου 2019

Δεν ψήφισα στις 19-20 Απριλίου 2019 αλλά στηρίζω το νόμιμο ΔΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ :

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ & ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ :

ΥΠΟΓΡΑΦΗ :