ΨΗΦΙΣΜΑ : ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΚΟΜΜΑΤIΣΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΣΤΑΜΕΔΕ 25.11.2016

ΨΗΦΙΣΜΑ :

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΩΝ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΣΤΑΜΕΔΕ 25.11.2016

 

Οι συνταξιούχοι ΤΣΜΕΔΕ συγκεντρωθήκαμε σε έκτακτη γενική συνέλευση διότι επίκειται ο αφανισμός του 80 ετών Ταμείου μας και της περιουσίας του, παρά το ότι αναλογιστική μελέτη του ΤΕΕ απέδειξε ότι έχει βιωσιμότητα άνω των 40 ετών.

Με συνεχείς κινητοποιήσεις και παραστάσεις γραπτές και προφορικές στους προηγούμενους και τους νυν κυβερνώντες υποδείξαμε λύσεις, σταθερά επαναλαμβανόμενες, που όχι μόνο εξασφάλιζαν την άνθιση του Ταμείου μας, αλλά και συντελούσαν σε ευνοϊκή επίδραση στο κοινωνικό σύνολο στοχεύοντας στην Ανάπτυξη, αναγκαία και ικανή συνθήκη για την αιμοδοσία με εισροές του ασφαλιστικού και τον μη εκπατρισμό των νέων ενεργών- άνεργων μηχανικών.

Δηλώνουμε προς όλους ότι δεν υποστέλλουμε τη σημαία ό,τι και να γίνει και ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλα τα μέσα κινηματικά και νομικά.

Απαιτούμε ανεξαρτησία του ταμείου μας μέσα στον Ενιαίο ΦΚΑ.

Διατήρηση της περιουσίας του και συμψηφισμό των κλεμμένων λόγω PSI με ανάλογη δημόσια περιουσία που θα αξιοποιήσουμε ταυτόχρονα, προκαλώντας ευεργετικό σοκ στην οικονομία.

Απαιτούμε να μας αποδοθούν οι αντισυνταγματικές περικοπές συντάξεων και να ληφθεί μέριμνα για την υγεία μας, διότι όλα όσα δικαιούμαστε τα έχουμε χρυσοπληρώσει χωρίς να επιβαρύνουμε το Κράτος.

Απαιτούμε να γίνει ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων από τα 14 δις που περίσσεψαν από αυτή των τραπεζών, ώστε να μη ριχθεί η περιουσία μας στη μαύρη τρύπα του ασφαλιστικού.

Το νέο ταμείο ΤΜΕΔΕ θα δικαιώσει την μνεία του ασφαλιστικού Νόμου ότι είναι καθολικός διάδοχος του ΤΣΜΕΔΕ μόνο αν έχει τη δύναμη που απαιτείται και στους σκοπούς του περιληφθεί η επιδότηση εισφορών και συντάξεων από το εκάστοτε πλεόνασμά του.

Όσες διαφορές κι αν έχουμε ΕΝΑ μας ενώνει : ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ