ΤΣΜΕΔΕ: ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ (ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ)…

ΤΣΜΕΔΕ: ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ (ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ)…

Με την δημιουργία του ΕΦΚΑ και την υπαγωγή όλων των ασφαλιστικών ταμείων σε αυτόν, γράφτηκε ο επίλογος του ταμείου των Μηχανικών.

Με την κατάθεση του νομοσχεδίου γιά ψήφιση από την βουλή, δημιουργείται ένας ενιαίος τομέας ασφάλισης (ΕΦΚΑ), στον οποίον υπάγονται το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, το ΕΤΑΑ, το ΝΑΤ, ο ΟΑΕΕ, το ΤΑΥΤΕΚΩ κλπ.
Πόρους του ΕΦΚΑ θα αποτελέσουν: οι εισφορές ασφαλισμένων και εργοδοτών, ΟΙ ΠΡΟΣΟΔΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ, και κάθε άλλο έσοδο ή πόρος των πρώην ταμείων που θεσμοθετείται υπέρ του ΕΦΚΑ.

Δηλαδή, με λίγα λόγια το ταμείο μας, όχι μόνο ισοπεδώνεται, αλλά και ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΕΤΑΙ. Κρίμα τον μόχθο και την αγωνία χιλιάδων Μηχανικών, που «ανταμείβονται» κατά τον χειρότερο τρόπο γιά την πολυετή προσφορά τους στην ανόρθωση και την ανάπτυξη της πατρίδας μας.
Ακόμη συγκροτείται το ΤΜΕΔΕ, που θα λειτουργεί ως ΝΠΙΔ, με αντικείμενο την εγγυοδοσία και πιστοδοσία των ασφαλισμένων του πρώην ΤΣΜΕΔΕ, που θα έχει ως πόρους του τις προσόδους της τ. διεύθυνσης Δ του ΤΣΜΕΔΕ.                                       Μπορεί δε να μεταβιβασθεί τμήμα της περιουσίας του ΤΣΜΕΔΕ, κατόπιν απόφασης του Υπουργού Εργασίας.
Σημειώνουμε ιδιαίτερα «το δούλεμα» και την κοροϊδία που έφαγε η συνδικαλιστική μας ηγεσία από τον ανεκδιήγητο Υπουργό κ. Κατρούγκαλο, και βέβαια θα επανέλθουμε.

Ανασυγκρότηση Μηχανικών