ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

                                                          23.4.2017

 

 

Προς τον κ. Κώστα Τζατζάνη

Του συνιστώ να κάνει «τουμπεκί ψιλοκομμένο». Τι εννοούμε με τη φράση αυτή;

Το Τουμπεκί  λέγεται ο καπνός που χρησιμοποιούν στον αργιλέ. Στα καφενεία μέχρι τον μεσοπόλεμο ήταν διαδεδομένος ο αργιλές. Εκεί το τουμπεκί το έκοβε ο παρασκευαστής του, ο «ταμπής», σε πολύ μικρά κομμάτια. Ο βαθμός στον οποίο το «ψιλοέκοβε» φανέρωνε την τέχνη του, έτσι ώστε όσο πιο ψιλοκομμένο ήταν το τουμπεκί, τόσο καλύτερη θεωρούνταν η ποιότητά του.

Υπάρχουν διάφορες ερμηνείες για την προέλευση της έκφρασης «κάνε τουμπεκί», που μεταφορικά σημαίνει σώπα, βούλωσ’ το.

Τον αργιλέ τον ετοίμαζαν οι «ταμπήδες» των καφενείων και επειδή αυτοί έπιαναν την κουβέντα και αργούσαν να τον προσφέρουν στον πελάτη, εκείνος με τη σειρά του φώναζε: «Κάνε τουμπεκί», δηλαδή σταμάτησε τις συζητήσεις και φτιάξε τον καπνό.

Ο Κώστας Τζατζάνης πρέπει να είναι πιο προσεκτικός και να προσπαθήσει να στέλνει μόνο ένα e-mail, κάθε μήνα, στα μέλη μας και όχι δύο-τρία e-mail που γράφει κάθε μέρα. Εκτός των άλλων, νομίζω ότι παραβαίνει και σχετική απόφαση του ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ πάνω στο θέμα αυτό.

Σα μεγαλύτερος στην ηλικία του συνιστώ τη φράση «η σιωπή είναι χρυσός». Με ποιο δικαίωμα στέλνει 1000 e-mail κάθε τόσο στα μέλη της ΕΣΤΑΜΕΔΕ; Πιστεύει, άραγε, ότι με αυτό τον τρόπο θα αποσπάσει ψήφους από την παράταξή μας υπέρ του ΚΚΕ; Είναι πολύ γελασμένος.

Εξάλλου και ο Δήμος Ιορδανίδης, μέλος της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ, μας κατηγόρησε ότι είμαστε «σφουγγοκωλάριοι» και «εργατοπατέρες» και μου έκλεισε το τηλέφωνο, όταν τον πήρα χτες το βράδυ, λέγοντας: «άι στο διάολο Φιλιππίδη». Άρα, και σ’ αυτό το θέμα ο κ. Τζατζάνης είναι ηθικός αυτουργός και πρέπει να διαγραφεί.

Ο Κώστας Τζατζάνης, εξάλλου, έγραφε σήμερα τις εξής ανεπίτρεπτες φράσεις:

α. ότι είμαστε καραμπινάτοι ψεύτες

β. αρχιψευταράδες

γ. ξευτιλισμένη προσπάθεια

δ. γελοία υπεκφυγή

Ένα πράγμα συνιστώ στον Κώστα Τζατζάνη: Να διαβάσει με μεγάλη προσοχή τους σκοπούς  των καταστατικών τόσο της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ όσο και της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη γι αυτά που λέει και πράττει, διότι όλες αυτές οι ενέργειές του είναι αντικαταστατικές.

Ένα είναι σίγουρο: ότι θα παραπεμφθεί στα ΔΣ των ενώσεων ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ για όλα αυτά που κάνει με την ποινή της διαγραφής.

Τώρα, του συνιστώ να κάνει τουμπεκί  ψιλοκομμένο, σα φάρμακο.     

                                                          ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ