Δευτέρα, Σεπτέμβριος 24, 2018

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

                                                                                    20.4.2017

 

Σύμφωνα με το ν. 4387/12.5.2016 (ΦΕΚ 85 Α΄) κατά το άρθρο 102 «Εισφορά υπέρ συλλογικών οργάνων συνταξιούχων», θεσπίζεται εισφορά 0,20€ η οποία παρακρατείται από τις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις και αποδίδεται στο Λογαριασμό Κοινωνικής Πολιτικής του άρθρου 34 του ν. 4144/2013, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση Ομοσπονδιών, Σωματείων και Συνομοσπονδιών Συνταξιούχων.

Η ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ, με βάση τα ανωτέρω, υπέβαλε σχετική αίτηση προς το Υπουργείο Εργασίας και ζήτησε να εφαρμοστεί η ανωτέρω μηνιαία εισφορά των 0,20€ και για το Σύλλογό της, ώστε όλα τα Ομότιμα μέλη του ΤΕΕ της χώρας, περίπου 25.000, να καταβάλουν τη σχετική εισφορά τους.

Πράγματι, ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Τάσος Πετρόπουλος, δια της Γραμματείας του, μου τηλεφώνησε τη Μ. Τετάρτη, στο κινητό μου, ως Προέδρου της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ, ότι μας καλεί να συζητήσουμε το θέμα μας, αύριο Μ. Πέμπτη και ώρα 4.30μμ, στον 7ο όροφο του Υπουργείου, Σταδίου 29.

Τότε εμείς, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ, κρίναμε σκόπιμο, ότι σ’ αυτή τη συζήτηση θα πρέπει να παρασταθεί και ο Πρόεδρος της ΕΤΑΜΕΔΕ, ώστε να αναπτύξει κι εκείνος το σχετικό αίτημα.

Πράγματι, ο κ. Υφυπουργός μας δέχθηκε με μεγάλη χαρά, του αναπτύξαμε και προφορικά τις απόψεις μας για το θέμα αυτό και παράλληλα και άλλα θέματα που αφορούν τους Συνταξιούχους των δύο Συλλόγων.  

Είχαμε μια ωριαία εποικοδομητική συνάντηση επί όλων των θεμάτων, έμεινε έκθαμβος ο Υφυπουργός με το διάλογό μας και μας πρότεινε να του κάνουμε έγγραφες προτάσεις για όλα τα θέματα που συζητήσαμε. Έδειξε δε μεγάλη διάθεση συνεργασιμότητας, έμεινε δε έκπληκτος! όταν του εγχείρησα την εφημερίδα «ΠΑΡΟΝ», που ανέφερε για την αγωγή κατά του Dragui, που κατέθεσαν οι συνταξιούχοι του ΤΣΜΕΔΕ, στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, σύμφωνα με τη συνέντευξη του δικηγόρου κ. Πέτρου Μηλιαράκη στην ανωτέρω εφημερίδα. Στο σημείο αυτό, ο κ. Υφυπουργός μας έδωσε συγχαρητήρια, όπως επίσης συγχαρητήρια μας έδωσε και για την αγωγή που κάναμε μέσω του ΕΤΑΑ κατά της Τράπεζας της Ελλάδας, που συζητήθηκε στις 31.2.2017, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας και αναμένουμε με μεγάλη αγωνία την απόφαση του δικαστηρίου.

Έτσι έχουν τα πραγματικά γεγονότα γύρω από το θέμα αυτό και δεν δέχομαι να συζητήσω άλλο το θέμα με οποιονδήποτε και να μας αφήσουν μερικοί ήσυχους να συνεχίσουμε τόσο η ΕΣΤΑΜΕΔΕ όσο και η ΠΕΤΟΝ-ΤΕΕ την προσπάθεια που κάνουμε να λύσουμε τα προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο μας και κυρίως να μη μας κόψουν άλλο τις συντάξεις μας, σύμφωνα με το νόμο 4387/2016.

Έχουμε διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει καλόπιστη κριτική, αλλά ο καθένας για αποκλειστική προσωπική προβολή του και ανήθικα   μας υποβάλει σκόπιμα αναλήθειες και πολλές φορές χρησιμοποιώντας και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Επειδή κατά την Κοινωνιολογία η προσπάθεια επιβραβεύεται, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τη συνδικαλιστική μας προσπάθεια τόσο η ΕΣΤΑΜΕΔΕ όσο και η ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ για τη βελτίωση των συνθηκών των συνταξιούχων μας, σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα των καταστατικών μας, αδιαφορώντας για τις δόλιες και ψευδείς ενέργειες ορισμένων και για χτυπήματα κάτω από τη μέση. Πιστεύομε ακράδαντα ότι η ηθική και το δίκαιο θα λάμψει για ό,τι πράτουμε.

                                                                        ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ      

 

 

About Αθανάσιος Φιλιππίδης