Δευτέρα, Οκτώβριος 15, 2018

«Τέλος του μήνα πήραμε τη σύνταξη. Στις 10 του επόμενου μήνα έχει φύγει. Τρέχουμε για δανεικά».

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΣΜΕΔΕ

ΤΗΛ.: 6976 400698

Αθήνα 6/6/2015

«Τέλος του μήνα πήραμε τη σύνταξη. Στις 10 του επόμενου μήνα έχει φύγει. Τρέχουμε για δανεικά».

«Τα περήφανα γηρατειά» τείνουν να ξεχαστούν ολότελα. ΄Ανθρωποι που δούλεψαν μια ζωή σκληρά και που πλήρωσαν τις εισφορές των στα ταμεία των, τώρα καρδιοχτυπούν για την επιβίωσή των.

Είναι τέλος του μήνα!!! Το καταλαβαίνεις κοιτώντας τις ουρές των συν/χων στις Τράπεζες. ΄Αλλωστε, είναι πλέον η μόνη μέρα που παρατηρείται κίνηση στα γκισέ των Τραπεζών. Και να καλοπροσέξεις τα πρόσωπα είναι συνοφρυωμένα, άλλωστε ξέρεις ήδη τι σκέπτονται. Φτάνει το μηνιάτικο μόνο για τις 10 πρώτες μέρες του μήνα, αφού μοιράζεται στα SUPER MARKET που γεμίζουν από συν/χους για να αναπληρώσουν τις προμήθειες των τροφίμων που χρειάζονται, όπως και σε γιατρούς φάρμακα και λοιπές υποχρεώσεις, Εφορία, δάνεια, κ.λ.π.

Το παράπονο όλων των συν/χων του ΤΣΜΕΔΕ είναι γιατί η Κυβέρνηση μείωσε και τις δικές μας συντάξεις και μάλιστα τις χάρισε στον φορέα μας.

Είναι για δέσιμο αυτοί που κυβέρνησαν την χώρα από το 2010 έως το 2012 που έβγαλαν τους μνημονιακούς νόμους και μας μείωσαν τις συντάξεις μας αφού όλες οι μειώσεις μας ωφέλησαν το ΤΣΜΕΔΕ.

Είναι υποχρεωμένοι όλοι οι Υπουργοί Εργασίας της περιόδου 2010-2012 να έρθουν να απολογηθούν ενώπιον των συν/χων μας και να μας δηλώσουνε ρητά για ποιο λόγο εξομοίωσαν τους δικούς μας συν/χους με τους συν/χους άλλων φορέων. Είναι γνωστό ότι έλαβαν οδηγίες από την τρόϊκα να μειώσουν τις συντάξεις του Δημοσίου και όσες συντάξεις επιχορηγεί το Δημόσιο και που είναι γνωστές ότι ανήκουν στους φορείς ΙΚΑ, ΟΓΑ, Δημόσιο, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ κλπ. Κατά την γνώμη μου όλοι αυτοί κυρίως οι Υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών, αλλά και τα μέλη των Κυβερνήσεών των είναι υπεύθυνοι και πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον των συν/χων του ΤΣΜΕΔΕ και άλλων υγιών ταμείων τα οποία ήσαν και είναι ανθηρά και δεν έπρεπε να μειώσουν τις συντάξεις των συν/χων των.

Κατόπιν των ανωτέρω μας περνάει η σκέψη μήπως τα κεφάλαια από τις περικοπές των συντάξεών μας παρέμειναν στο ΤΣΜΕΔΕ και να ωφελείται αποκλειστικά το ΤΣΜΕΔΕ αυξάνοντας την περιουσία του (περίπου 80 εκ. Ευρώ ετησίως), έχουν για σκοπό να έρθει ένα δεύτερο PSI μετά από ορισμένα χρόνια και να βουτήξουν την περιουσία μας που τα έχουμε ομόλογα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Δηλώνω ότι θα πρέπει η Κυβέρνηση του κ. ΤΣΙΠΡΑ και ειδικότερα ο Υπουργός ο κ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ να επιληφθεί του θέματος και με νομοθετική ρύθμιση να μας επιστρέψει τις μειώσεις των συντάξεών μας και να μην μας αναγκάζει να κάνουμε αγωγές που θα είναι το πολύ 500 αγωγές έναντι των 30.000 συν/χων σ’ όλη την χώρα. Το αίτημά μας είναι πέρα για πέρα δίκαιο και σαν μέλος του Δ.Σ. του ΤΣΜΕΔΕ θα εισηγηθώ στον φορέα μας να πάρει απόφαση ότι θα πρέπει να γίνει νέα νομοθετική ρύθμιση ώστε να μη μειώνονται οι συντάξεις μας βάσει των μνημονιακών νόμων σύμφωνα με τους πιο πάνω ισχυρισμούς μας. Πιστεύω ότι θα πετύχει η προσπάθειά μας στο ΤΣΜΕΔΕ και ότι επίσης και το ΕΤΑΑ θα συνηγορήσει για το αίτημά μας.

Πάντως τέλος του μήνα πήραμε την σύνταξη. Στις 10 του επομένου μήνα έχει φύγει. Τρέχουμε για δανεικά.

Με Εκτίμηση

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

Τηλ.: 6976 400698

About Αθανάσιος Φιλιππίδης