Τετάρτη, Ιούλιος 18, 2018

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΑΡ. 3 / 23.6.16 ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ & ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ Δ.Ε.

 

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΑΡ. 3 / 23.6.16 ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη 23/6/16 και ώρα 11.30΄ το Δ.Σ. της ΕΣΤΑΜΕΔΕ που εκλέχτηκε στις εκλογές της 3/6/16 και συγκροτήθηκε σε σώμα την 10/6 και 13/6/16 σε συνεδρία. Η συνεδρία έγινε στον 6ο όροφο του κτηρίου του ΤΣΜΕΔΕ στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην αίθουσα αναμονής των συνεδριάσεων της Δ.Ε. του ΤΣΜΕΔΕ, που παραχωρήθηκε από τον πρόεδρο Μακέδο ο οποίος κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Δούκα στις 30 Μαρτ., του είπε «να παίρνετε την αίθουσα επάνω για να κάνετε ΔΣ, ώσπου να αποφασίσω» (για το αν θα σας δώσω γραφεία). Παρόντες ήταν όλοι οι εκλεγέντες σύμβουλοι:

Δούκας Κώστας, Πρόεδρος,  Καραπιστόλης Δημήτρης Αντιπρόεδρος, Τζατζάνης Κώστας Γ Γραμματέας, Λυγιαζής Κώστας Γραμματέας, Τσιβεριώτης Γρηγόρης Ταμίας, Λεμπέσης Χρήστος Κοσμήτορας και Κατσούλης Γιάννης, Φιλιππίδης Θανάσης, Τσουρουνάκης Γιάννης μέλη.

Παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής Κούγκας Δημήτρης. Επίσης αρωγά μέλη και μάλιστα ο π. Πρύτανης ΕΜΠ συνάδελφος Ν. Μαρκάτος, που όχι μόνο είχε εποικοδομητική συμμετοχή αλλά, θα βοηθήσει και με το κύρος και τις γνωριμίες του σε συναντήσεις Υπουργών, Πολιτικών, Προέδρων κλπ.

ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

Ο Πρόεδρος παρατήρησε προ Η/Δ ότι η σημερινή καταγραφή θεμάτων Η/Δ, και μάλιστα τόσο σημαντικών, έγινε από τον ίδιο με απλότητα και πληρότητα, συνοδεύεται δε έκαστο με τον Εισηγητή του. Έτσι και στο μέλλον η Η/Δ δεν θα υπερβαίνει τις 1-2 σελίδες και θα είναι φανερό άμεσα το περιεχόμενό της. Συνοδευτικά θα υπάρχει το τυχόν υλικό που θα τεκμηριώνει έκαστη εισήγηση. Γιατί αλλιώς η Η/Δ των 20 σελίδων, όπως γίνεται τώρα, αποτρέπει και απωθεί τον κάθε συνάδελφο να την διαβάσει, επικαλυπτόμενης μάλιστα της ουσίας. Έφερε δε και παρουσίασε την Η/Δ δύο σελίδων της περιφέρειας Αττικής και χωριστό αρχείο με συνημμένο έγγραφο συνοδευτικό εισήγησης. Τέτοιο παράδειγμα παρουσίασε και ο Ταμίας Γρηγόρης Τσιβεριώτης από το ΕΤΑΑ στο οποίο είναι αναπληρωματικός εκπρόσωπός μας.         .                                                                                               Ο ΓΓ Τζατζάνης είπε στο ΔΣ ότι κουράζεται πολύ και δεν δέχεται αλλαγές, θα συνεχίσει δε με τον δικό του τρόπο. Ο Πρόεδρος έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία, αλλά ο Γ.Γ. δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί την απόφαση της  πλειοψηφίας και αν επιμείνουμε θα αποχωρήσει μαζί με τα άλλα μέλη της Πανεπιστημονικής «και θα τον παρακαλάμε».                                                                                                                  Επειδή τέτοιοι εκβιασμοί δεν γίνονται αποδεκτοί, και μάλιστα όταν καιγόμαστε για κρίσιμα θέματα, ο Πρόεδρος παρά την αποχώρηση των μελών της Πανεπιστημονικής, προχώρησε σε ψηφοφορία που έκανε ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση.                                                                                                                        Μετά την αποχώρηση του Κ. Τζατζάνη μαζί με τους υπόλοιπους Συμβούλους της  Πανεπιστημονικής, το απλό μέλος της ΕΣΤΑΜΕΔΕ Βαγγέλης Καραγιώργος που πρόσκειται στην Πανεπιστημονική, δημιούργησε επεισόδιο με φωνές και βρισιές εναντίον συμβούλων της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, απείλησε άσκηση βίας εναντίον του Ταμία Τσιβεριώτη και του πρώην Προέδρου Κατσούλη προς τον οποίο χειροδίκησε και τον ανάγκασε να καλέσει τον αστυνομικό ασφαλείας του ΤΣΜΕΔΕ για την επιβολή της Τάξεως. Δεδομένου ότι κατά το παρελθόν ο Καραγιώργος επανειλημμένα σε Γενικές Συνελεύσεις των Μελών της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και Συσκέψεις του ΔΣ ( ακόμη και στις 3.6.2016 κατά την καταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές παρουσία του εκλογικού αντιπροσώπου) έχει επιδείξει επιθετική συμπεριφορά εναντίον μελών του ΔΣ με βρισιές και απειλές χειροδικίας, οι Σύμβουλοι Κατσούλης, Τσιβεριώτης και Φιλιππίδης προτείνουν κατ’  αρχήν να απαγορευτεί η παρουσία του στις συνεδρίες ΔΣ. Σε αντίθετη περίπτωση θα παραμένουν μόνο με την σύγχρονη παρουσία του Αστυνομικού Ασφαλείας του ΤΣΜΕΔΕ.                                                                                   Μετά την αποβολή του Καραγιώργου από τη σύσκεψη του ΔΣ, κατέστη δυνατόν να αρχίσει η συνεδρίαση. Ο ΓΓ επανήλθε και πρότεινε να ξεχαστεί το θέμα αλλά να γράφει την Η/Δ όπως μέχρι τώρα. Δεν έγινε δεκτός ο περίεργος αυτός συμβιβασμός και απήλθε.

Τα θλιβερά αυτά γεγονότα έγινε ολοφάνερο ότι θα οδηγούσαν σε εκμηδενισμό των αποφασιστικών ενεργειών του ΔΣ κατά την κρίσιμη περίοδο, συντρέχοντος και του Θέρους, γι’ αυτό και η πλειοψηφία ανήλθε στο ύψος των περιστάσεων και ολοκλήρωσε μια σπάνιας εμβάθυνσης και συναδελφικότητας συνεδρία με ουσιαστικές αγωνιστικές αποφάσεις, έστω και αν ο Αγώνας προδιαγράφεται άνισος.

ΡΟΗ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ, ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Εκτός Η/Δ εγκρίθηκε να γράφεται η Η/Δ σε δύο μέρη. Στο πρώτο οι τίτλοι των θεμάτων με τον εισηγητή εκάστου. Στο δεύτερο να υπάρχουν οι εισηγήσεις των θεμάτων σε συντομία και τυχόν συνημμένα έγγραφα ή εικόνες –φωτογραφίες που τεκμηριώνουν την εισήγηση. Επίσης ο διευθύνων τη συνεδρία Πρόεδρος, μετά τον εισηγητή, να δίδει τον λόγο στον Γ Γ που να εισηγείται στο ΔΣ την τυχόν ύπαρξη ετέρων απόψεων επί του θέματος που περιήλθαν στο ΔΣ διά του ηλεκτρονικού ή απλού ταχυδρομείου. Τέλος ο Πρόεδρος να δίδει τον λόγο με τη σειρά σε κάθε μέλος ΔΣ που το επιθυμεί και να διεξάγει ψηφοφορίες προς λήψη αποφάσεων επί των εκτεθέντων. Τα παριστάμενα αρωγά Μέλη έχουν δικαίωμα να εκφράσουν τις απόψεις τους επί των Θεμάτων, μετά το τέλος των τοποθετήσεων των μελών ΔΣ, που κρινόμενες εποικοδομητικές μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις του ΔΣ. Απλό μέλος που διαταράσσει την ομαλή διεξαγωγή και ροή της Συνεδρίασης, αποβάλλεται άμεσα. Όσα αρωγά μέλη επιθυμούν μπορούν να στελεχώσουν εθελοντικά Ομάδες Δράσεων (ΟΔ) που συγκροτεί το ΔΣ από μέλη του.

ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΔΣ  23.6.2016

 1. Έγκριση Πρακτικών 1 και  2
 2. Γράμμα και συνάντηση με Πρόεδρο ΤΣΜΕΔΕ Μακέδο (Εξωδικαστική απόδοση περικοπών κλπ)  Εισηγητής Πρόεδρος
 3. Προετοιμασία νομικής ομάδας για προσβολή κάθε ΚΥΑ ή ΥΑ που θα έχει σχέση με το ΤΣΜΕΔΕ (π.χ. μπορούμε συντηρητική κατάσχεση πριν εξαφανιστεί στον ΕΦΚΑ) ; Εισηγητής Πρόεδρος
 4. Επιτάχυνση με κάθε τρόπο εκδίκασης αγωγής για τις παράνομες μνημονιακές περικοπές             Εισηγητής Πρόεδρος
 5. Συνάντηση πρώτα με Δραγασάκη, Κατρούγκαλο και μετά με Μητσοτάκη Εισηγητής Πρόεδρος
 6. Πρόσκληση σε όλες τις κύριες συλλογικότητες μηχανικών για ενιαίο λόγο τεχνικού κόσμου και συνέντευξη τύπου Εισηγητής Πρόεδρος
 7. Γράμμα σε ΑΓΣΣΕ για συμμετοχή κατόπιν πρόσκλησής της σε δραστηριότητες Εισηγητής Πρόεδρος
 8. Μητρώο Μακέδου, επίσης εγγραφές από Αρωγά μέλη συναδέλφων του έτους τους    Εισηγητής Πρόεδρος
 9. Πρώτη σελίδα σάιτ Εισηγητής Πρόεδρος
 10. Έγκριση Α/Δ τρόπου λήψης αποφάσεων στο καταστατικό                     Εισηγητής Πρόεδρος.
 11. ΓΣ για καταστατικό και Αξελό Εισηγητής Πρόεδρος
 12. Επίπληξη ή διαγραφή Αθ. Καρανάσιου Εισηγητής Πρόεδρος
 13. Μεταφορά καταθέσεων από Πειραιώς σε Αττικής Εισηγητής Πρόεδρος
 14. Πρόταση κανονισμού λειτουργίας ΔΣ                                                    Εισηγητής  αντιπρόεδρος Καραπιστόλης

 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

 

ΘΕΜΑ 1. Έγκριση Πρακτικών 1 και 2                                                                                Εγκρίθηκαν ομόφωνα διότι είχε προηγηθεί ηλεκτρονικός έλεγχός τους

 

ΘΕΜΑ 2. Γράμμα και συνάντηση με Πρόεδρο ΤΣΜΕΔΕ Μακέδο                             Εισηγητής Πρόεδρος                                                                                                                    Το θέμα αυτό τέθηκε πρώτο γιατί περιλαμβάνει σπουδαία αιτήματα, όπως την εξωδικαστική απόδοση των παράνομων μνημονιακών περικοπών βάσει της απόφασης – καταπέλτη 2288/2015 του ΣΤΕ και προ του ενδεχόμενου αφανισμού του ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΦΚΑ, την άμεση παραχώρηση μικρού γραφείου που θα βοηθήσει κι αυτό να παραμείνουμε στο λαμπρό κτήριο του ιδρώτα μας οι Μηχανικοί, την παροχή πλήρους μητρώου τουλάχιστον με διευθύνσεις και τηλέφωνα κατά το πρότυπο του ΤΕΕ που μας τα έδωσε δυο φορές και επί Σπίρτζη και επί Στασινού, και άλλα που θα συνεννοηθούμε προ της συνάντησης. Εγκρίθηκε ομόφωνα το σχετικό γράμμα, μετά από διόρθωση ως προς το δοθέν μητρώο στον Ι. Κατσούλη. Τούτο παραδόθηκε κατόπιν εγγράφου αιτήσεως του  την προπαραμονή των εκλογών, άρα ήταν αδύνατον να χρησιμοποιηθεί από μια παράταξη, και αποτελεί  μια συμβολική πράξη που δείχνει ότι ο Μακέδος είναι πρόθυμος να συνεργαστεί αλλά μετά τις εκλογές. Ιδού το εγκριθέν γράμμα :

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Σας ευχαριστούμε θερμά για την αποτελεσματική σας βοήθεια στην παραχώρηση χώρου για τις συνεδριάσεις του ΔΣ μας και για τη διεξαγωγή των εκλογών μας.

Οι εκλογές οδήγησαν στη συγκρότηση του εξής νέου ΔΣ που επιθυμεί να σας δεί άμεσα για να μοιραστούμε τις σκέψεις μας.

Πρόεδρος ……………………………………….

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Εγκρίθηκε ομόφωνα

ΘΕΜΑ 3. Προετοιμασία νομικής ομάδας για προσβολή κάθε ΚΥΑ ή ΥΑ που θα έχει σχέση με το ΤΣΜΕΔΕ (π.χ. μπορούμε συντηρητική κατάσχεση πριν εξαφανιστεί στον ΕΦΚΑ ; )                   Εισηγητής ο Πρόεδρος                                                                                        Νόμοι δεν προσβάλλονται. Μόνο ΚΥΑ ή ΥΑ δηλ διοικητικές πράξεις, τις οποίες μάλιστα μπορούμε να επηρεάσουμε με αγώνα να βγουν σύντομα και κατά το δυνατόν ευνοϊκές. Ασφαλιστικά μέτρα έχουν μικρές πιθανότητες. Αντίθετα η προσφυγή στο ΣΤΕ έχει μεγάλες, διότι πλέον υποτίθεται ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. Μέχρι το 2012 είχε νόημα η επίκληση του δημοσίου συμφέροντος «να σωθεί η χώρα». Τώρα ή με τα μέτρα δεν σωθήκαμε οπότε είναι αντισυνταγματική η εξαθλίωσή μας ή σωθήκαμε και τα μέτρα είναι πλέον περιττά. Η τάξη δαπάνης είναι λογική και μέσα στις δυνατότητές μας πολλώ μάλλον αν εξαναγκάσουμε ΕΤΑΑ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΕΕ, να συντρέξουν. Άλλωστε το να διαφυλάσσουμε στο ακέραιο τις καταθέσεις μας ενώ «ο κόσμος καίγεται» είναι τουλάχιστον άστοχο. Η μεταφορά πόρων από το ΤΣΜΕΔΕ (ΝΠΔΔ) στο ΤΜΕΔΕ (ΝΠΙΔ) είναι αντισυνταγματική. Στην Ευρώπη επιβάλλεται να πιέσουμε μέσω Νότη Μαριά, αλλά η δικαστική διεκδίκηση είναι χλωμή αν χάσουμε εδώ. Μην ξεχνάμε ότι ο Τουσκ δήλωσε πως το ασφαλιστικό είναι υπόθεση της κάθε χώρας, άλλο τι εμποτίζεται από τα ΜΜΕ στους  ιθαγενείς. Πάντως η επίκληση διεθνώς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι μια σοβαρή υπόθεση που, μαζί με άλλους ισχυρότερους από εμάς, μπορεί να ανακινηθεί.         Αναφέρθηκαν ονόματα ικανών νομικών να μας βοηθήσουν (Κυριακόπουλος, Κοντοθανάσης, Θεοδωρίδης, Παυλάτος, Ρωμανιάς, Καραντώνης, Μηλιαράκης κ.ά.) πέραν αυτών του ΤΕΕ, του ΤΣΜΕΔΕ, του ΕΤΑΑ.

Εγκρίθηκε ομόφωνα και η ομάδα δράσης (ΟΔ) περιλαμβάνει όλους μας ανάλογα με τη σχετική γνωριμία εκάστου.

ΘΕΜΑ 4. Επιτάχυνση με κάθε τρόπο εκδίκασης αγωγής για τις παράνομες μνημονιακές περικοπές      Εισηγητής Πρόεδρος                                                                 Οι αγωγές είναι πλέον άνω των 700 αλλά δεν υπάρχει ακόμη εκδίκαση  διότι με τις αντιδράσεις διαφόρων δεν ενεργοποιήθηκε ακόμη η επιτάχυνση με επίκληση απόλυτης ένδειας (πλειστηριασμοί κλπ) ή σοβαρής ασθένειας. Είναι απόλυτη ανάγκη να έχουμε αποτέλεσμα, που θα μας βοηθήσει και στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Καταγράφηκαν κατ’ αρχήν ονόματα πέντε συναδέλφων που εμπίπτουν στις προϋποθέσεις και θα επισπεύσουν έτσι την εκδίκαση αγωγής όλης της 50άδας που ανήκουν έκαστος.

Εγκρίθηκε ομόφωνα και θα ενεργήσουν οι γνωρίζοντες τους πάσχοντες συναδέλφους, όσοι δε συνάδελφοι, έχοντες ασκήσει αγωγές, το πληροφορηθούν βάσει του ανά χείρας Πρακτικού 3 καλούνται να δηλώσουν το πρόβλημά τους υπό πάσα εχεμύθεια στον Πρόεδρο.

 

ΘΕΜΑ 5. Συνάντηση πρώτα με Δραγασάκη, Κατρούγκαλο και μετά με Μητσοτάκη Εισηγητής Πρόεδρος                                                                                       Εγκρίθηκε ομόφωνα καθώς και η σχετική επιστολή και η διασύνδεση και στελέχωση ΟΔ, στην οποία προσφέρθηκε να μετάσχει και ο Πρύτανης Μαρκάτος. Υπάρχει επίσης διασύνδεση με συνάδελφο επαρχίας που ήλθε στις εκλογές και ψήφισε και θα ξανάρθει για σχετική βοήθεια επί του θέματος. Τα θέματα είναι γνωστά κατά κόρο από τα προγράμματά μας που εγκρίθηκαν με τις εκλογές και μάλιστα το ότι ασφαλιστικό χωρίς σύνδεση με ανάπτυξη μέσω μικρομεσαίων δεν πρόκειται να αλλάξει τη σχέση εργαζομένων-εισφερόντων προς άνεργους και συνταξιούχους. Σημειωτέον ότι πρόσφατα ο υπουργός Κατρούγκαλος άφησε περιθώριο τροποποίησης του νόμου σχετικά με υποταμεία Επιστημόνων και άλλων. Η κοινή γνώμη όμως των παρισταμένων είναι ότι προσβλέπει στην περαιτέρω ληστεία των αποθεματικών του Ταμείου μας, για να χρηματοδοτήσει το ασφαλιστικό του για 2-3 χρόνια.

 

ΘΕΜΑ 6. Πρόσκληση σε όλες τις κύριες συλλογικότητες μηχανικών για ενιαίο λόγο τεχνικού κόσμου και συνέντευξη τύπου        Εισηγητής Πρόεδρος                     Καταγράφηκαν ως συλλογικότητεςΤΕΕ, ΕΤΑΑ.ΤΣΜΕΔΕ, ΣΑΤΕ, ΠΕΣΕΔΕ, ΠΕΔΜΕΔΕ, ΠΕΔΜΗΕΔΕ, ΕΣΤΑΜΕΔΕ, ΕΣΜΕΔΕ και σύλλογοι μηχανικών. Μετέχουν άπαντες στην ΟΔ και το γράμμα είναι : Προς                                                                                                                               Την …                                                                                                                      ΕΝΤΑΥΘΑ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,                                                                                                          Σας καλούμε την ……………… και ώρα …… στο αμφιθέατρο ΤΕΕ με θέμα : «Ενιαία φωνή και δράση όλου του τεχνικού κόσμου για το ασφαλιστικό και τον αφανισμό ΤΣΜΕΔΕ και περιουσίας μας»                                                                                              Οι ενέργειες θα γίνουν από ΟΔ με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο

Εγκρίθηκε ομόφωνα

ΘΕΜΑ 7. Γράμμα σε ΑΓΣΣΕ για συμμετοχή κατόπιν πρόσκλησής της σε δραστηριότητες       Εισηγητής Πρόεδρος                                                                                                               Από καιρό ο Πρόεδρος Μουλίνος, που μας είχε επισκεφτεί στο προηγούμενο ΔΣ, μου ζητάει συμμετοχή αλλά έκρινα σωστό να αναδειχθεί πρώτα το νέο ΔΣ και μετά να μετάσχουμε ή όχι στις πρωτοβουλίες ΑΓΣΣΕ. Σας έστειλα σχετικά πρόσφατο ΔΤύπου τους, με σύμφωνο με τις απόψεις μας περιεχόμενο.

Η συμπόρευση δεν είναι αυτονόητη αφού αγωνιζόμαστε και για ομπρέλα με χωριστά τους επιστήμονες και άλλους.

Εννοείται ότι είμαι υπέρ της συμμετοχής γιατί η πληροφόρηση=γνώση είναι δύναμη.

Αν δεν μας συμφέρει κάτι δεν συμπορευόμαστε.

Εγκρίθηκε ομόφωνα με εκπροσώπους μας τους Δ. Καραπιστόλη και Α. Φιλιππίδη, ιδού και το γράμμα.:

Προς

Την ΑΓΣΣΕ

ΕΝΤΑΥΘΑ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Σε συνέχεια πρόσκλησής σας, σας γνωρίζομε ότι, μετά την πρόσφατη εκλογή νέου ΔΣ μας, αποφασίστηκε να είναι εκπρόσωποί μας στις εργασίες σας, όποτε παρίσταται ανάγκη, ο Αντιπρόεδρός μας συν Δ. Καραπιστόλης (d.karapistolis@gmail.com) και ο π. Αντιπρόεδρός μας Α. Φιλιππίδης (philipidisa8an@gmail.com ).

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

ΘΕΜΑ 8. Μητρώο Μακέδου, επίσης εγγραφές από Αρωγά μέλη συναδέλφων του έτους τους               Εισηγητής Πρόεδρος                                                              Αποφασίστηκε ομόφωνα να αναζητηθεί πλήρες (βλ. σχετικά και στο ΘΕΜΑ 2) και απορρίφθηκε η λύση εγγραφής συσπουδαστών ως μη απαιτούμενη, αν όλα πάνε καλά εννοείται. Ο Αντιπρόεδρος υπενθύμισε ότι μπορούμε να ζητήσουμε έγγραφη βοήθεια από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων. Επίσης το Αρωγό μέλος συν Γ. Σακελλίων πρότεινε να συνδυαστεί η απόκτηση Μητρώου από το ΤΣΜΕΔΕ με το εγκριθέν αίτημά μας για κατακράτηση 1€/μήνα υπέρ ΕΣΤΑΜΕΔΕ ή με πρόταση έκδοσης εφημεριδούλας του Σωματείου. Έτσι λύνονται αβίαστα τα χέρια του συν Μακέδου γιατί σε αμφότερες τις περιπτώσεις δικαιούμαστε να έχουμε πλήρη στοιχεία των συνταξιούχων συναδέλφων μας χωρίς να τα ζητάμε άμεσα για το μητρώο.

ΘΕΜΑ 9. Πρώτη σελίδα Ιστολογίου                                                                                          Εισηγητής Πρόεδρος                                                                                                              Το υπάρχον Ιστολόγιο είναι καλό σε γενικές γραμμές και σύννομο με παλιές  Αποφάσεις του ΔΣ..Φαίνεται όμως ότι αυτό που θέλει κάποια διευθέτηση είναι η  πρώτη σελίδα στην οποία το τελευταίο εκάστοτε αναρτώμενο θέμα εμφανίζεται πρώτο, με κίνδυνο Παρατάξεις ή Συνάδελφοι να αμιλλώνται ενδεχομένως για προσωπική προβολή ιδίως προεκλογικά. Επίσης τα θέματα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα μπορεί σε παρόμοιο ανταγωνισμό να καταλήγουν. Αυτό όμως δεν υποχρεώνει σε αλλαγή των πάντων αλλά αρκεί μία απλή αντιμετώπιση του θέματος.. Προτείνεται λοιπόν να αλλάξει μόνο η πρώτη σελίδα.                                                             Η υπάρχουσα δομή θα παραμείνει ως έχει:                                                              1.Αναφορικά με τις εναλλασσόμενες Φωτογραφίες Επικεφαλής και                                        2. Τις Θεματικές Κατηγορίες Οριζοντίως και Καθέτως. ( Η κατηγορία Παρατάξεις θα εμπλουτισθεί με την Παράταξη: Ακομμάτιστοι Μαχόμενοι Συνταξιούχοι ΤΣΜΕΔΕ)          Οι διευθετήσεις θα είναι οι ακόλουθες δύο και θα εμφανίζονται κάτω από τις Φωτογραφίες Επικεφαλής :                                                                                                     α) ,Αποφάσεις, Θέματα και Πρακτικά του ΔΣ και                                                                       β) Ανακοινώσεις, Ειδήσεις και Νέα που έχουν εγκριθεί  από το ΔΣ, και που ενδιαφέρουν τους συναδέλφους ως συνταξιούχους, ως μηχανικούς και ως πολίτες αυτής της Χώρας.                                                                                                           Ορίζεται διαχειριστής του Ιστολογίου ο σύμβουλος Ι. Κατσούλης  σε συνεργασία με την κατασκευάστρια της ιστοσελίδας κ. Α. Γκρέβια.

Σε περίπτωση απόκλισης από τα παραπάνω θα επιλαμβάνεται το ΔΣ και θα υπάρχουν σχετικές κυρώσεις.

Έγινε ομόφωνα δεκτή η πρόταση τροποποίησης της πρώτης σελίδας από τον Ι. Κατσούλη σε συνεργασία με την κατασκευάστρια της ιστοσελίδας κ. Α. Γκρέβια, βάσει των ανωτέρω, ο οποίος και θα χειρίζεται τις αναρτήσεις άρθρων όσων του εμπιστεύονται τους κωδικούς τους.                                                                              Τα νέα μέλη του ΔΣ., μπορούν να αρθρογραφούν ελεύθερα στις Θεματικές Κατηγορίες και Παρατάξεις, όπως και τα παλαιά, αφού πάρουν τον κωδικό τους από την κ. Γκρέβια.

ΘΕΜΑ 10. Έγκριση Α/Δ τρόπου λήψης αποφάσεων στο καταστατικό            Εισηγητής Πρόεδρος.                                                                                                     Αναβλήθηκε μέχρι να ενημερωθούν γραπτά τα μέλη του ΔΣ  για το πλήρες κείμενο

ΘΕΜΑ 11. ΓΣ για καταστατικό και Αξελό                                                                Εισηγητής Πρόεδρος                                                                                                  Αναβλήθηκε

ΘΕΜΑ 12. Επίπληξη ή διαγραφή Αθ. Καρανάσιου λόγω απόπειρας άσκησης βίας, γραπτών ανεπίτρεπτων χαρακτηρισμών και διασποράς ανακριβών ισχυρισμών.                                       Εισηγητής Πρόεδρος                                                                                              Αναβλήθηκε αλλά θα παρακολουθηθεί το θέμα

ΘΕΜΑ 13. Μεταφορά καταθέσεων από Πειραιώς σε Αττικής                                 Εισηγητής Πρόεδρος                                                                                              Αποφασίστηκε ομόφωνα η μεταφορά στην Τράπεζα Αττικής με τις κατάλληλες ενέργειες υπ’ ευθύνη του Ταμία και με την βοήθεια του Αντιπροέδρου ως πρώην Ταμία μας.

ΘΕΜΑ 14. Πρόταση κανονισμού λειτουργίας ΔΣ                                                          Εισηγητής ο Αντιπρόεδρος Καραπιστόλης                                                          Αναβλήθηκε

Αποφασίστηκε νέα συνεδρία του ΔΣ την Πέμπτη 30/6/16 ώρα 11.00 στον 6ο όροφο του ΤΣΜΕΔΕ.

Θέματα θα είναι τα εξ αναβολής της συνεδρίας 3 και όσα κατατεθούν μέχρι την Τετάρτη.

 

Ο Πρόεδρος

Κ. Δούκας

 

About Γιάννης Κατσούλης

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ : Προέδρος ΕΣΤΑΜΕΔΕ, 2013 - 2016 ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ, 2017 (6972820575) ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (estamede.gr), 2013 - ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Ε.Μ.Π.) ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΔΑΦΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΙΣ (Μ.Ι.Τ.) MASTER OF SCIENCE IN CIVIL ENGINEERING (NORTHEASTERN) MASTER OF SCIENCE IN ENGINEERING MANAGEMENT (NORTHEASTERN)