Δευτέρα, Οκτώβριος 15, 2018

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

                                                                             14.1.2017

Είμαι στην ευχάριστη θέση να επικοινωνήσω πάλι μαζί σας ύστερα από 20 μέρες διότι όλες αυτές τις μέρες που δεν έστειλα κανένα μήνυμα η γραμματεία μου ήταν εκτός Αθηνών και όπως γνωρίζετε εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε να δακτυλογραφώ ούτε να στέλνω μηνύματα.

          Ο Φίλιππος Αναστασίου μου έστειλε 3-4 μηνύματα με αποκλειστικά δικές του τοποθετήσεις σε όλα τα θέματα και μέσα από όλα αυτά είχα αντίρρηση μόνο στο θέμα που ανέφερε ότι, κατά την προσωπική του γνώμη, από δω και πέρα με το νόμο Κατρούγκαλου και τις διάφορες εγκυκλίους που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας με τον Τάσο Πετρόπουλο είναι ότι θα παίρνουμε ως σύνταξη το 50% της συντάξεως που παίρνουμε. Εγώ τότε αμέσως του απάντησα τηλεφωνικά να διορθώσει την άποψή του διότι η δική μου άποψη και γνώμη είναι ότι σε όλους τους συνταξιούχους της χώρας που είναι συνταξιούχοι μέχρι 15.5.2016 ουδεμία περικοπή των συντάξεων πρόκειται να γίνει και τούτο διότι έχω και τη σύμφωνη γνώμη ανωτέρου στελέχους του Υπουργείου Εργασίας ο οποίος μου διαβεβαίωσε την πιο πάνω άποψη.

          Πριν από μερικά λεπτά άνοιξα το computer μου και διαπίστωσα ότι ο συνάδελφος Νικ. Καλογεράκης από την Κρήτη άκουσε σήμερα στο ΣΚΑΙ στην εκπομπή του Αυτιά, που την άκουσα κι εγώ βέβαια, και κάποιον δικηγόρο κ. Τσουκαλά, ο οποίος πράγματι είπε ότι είναι «Αλήθεια για το ΤΣΜΕΔΕ. Δηλαδή ότι οι μειώσεις είναι πολύ μεγαλύτερες από όποια άλλα Ταμεία και είναι της τάξης των 1000 ευρώ για 40 χρόνια ασφάλισης».

          Όμως το ορθό και νόμιμο και σύμφωνα με όσα έχει πει ο Υπουργός εργασίας μέχρι σήμερα είναι ότι όλοι οι συνταξιούχοι της χώρας που είμαστε περίπου 2.500.000 δεν πρόκειται να υποστούμε καμία μείωση των συντάξεών μας. Μειώσεις συντάξεων και υπό προϋποθέσεις θα γίνουν μόνο σ’ εκείνους που θα συνταξιοδοτηθούν μετά την 25.5.2016.     

          Όσοι εν ενεργεία μηχανικοί του ΤΣΜΕΔΕ πρόκειται να βγουν στη σύνταξη από δω και πέρα προτείνω να απευθύνονται στις διευθύνσεις συντάξεων του Υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου 29 για να γνωρίζουν επακριβώς ποιες εισφορές θα πληρώνουν πλέον (διότι η σύνταξη είναι συνάρτηση με τις εισφορές). Και επομένως ο αγαπητός συνάδελφος Νικ. Καλογεράκης να μην προτρέχει και δημιουργεί πανικό στους εν ενεργεία μηχανικούς που πρόκειται αν βγουν στη σύνταξη.

          Από δω και πέρα θα τοποθετούμαι σε όλα τα θέματα διότι θα μπορώ να επικοινωνώ μέσω της γραμματείας μου και θα αποφασίζω καθ’ ολοκληρία σύμφωνα με το χαρακτήρα μου όσον αφορά τη σωστή και ορθή πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε απέναντι στα 221 μέλη που μας ψήφισαν βάσει των προγραμματικών μας δηλώσεων και να μην είμαστε αιθεροβάμονες.

          Βέβαια, βασικά θα πρέπει να απομονώσουμε την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ η οποία με παραπλανητικούς και δόλιους τρόπους μας συκοφαντεί καθημερινά. Η άποψή μου είναι ότι η πλειοψηφία πρέπει να είμαστε μια γροθιά με αντικειμενικό στόχο να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τις προγραμματικές μας δηλώσεις.

          Πρώτα η εφαρμογή των προγραμματικών δηλώσεων και αφού εφαρμοστούν τότε τα επόμενα βήματα που θέτει ο Πρόεδρος.

          Καθαρά πράματα, ηθικά και τίμια.

                                                         ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ   

About Αθανάσιος Φιλιππίδης