Δευτέρα, Οκτώβριος 22, 2018

Συμπληρωματική Ασφάλιση Υγείας

ΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Συνάδελφοι,
Στην Ανοιχτή Συνέλευση του Μαρτίου που αγκαλιάσατε πανηγυρικά παρά τη μαύρη αντίδραση των κομματικών ουτοπιστών, πέραν των πρώτων ευνοϊκών αποφάσεων επί αγωγών κατά των μνημονικών περικοπών που σας επιδείξαμε, είχατε μιαν ευχάριστη έκπληξη.
Σας αποκαλύψαμε ότι η συμπαράσταση στην τελική πάλη ζωής του παλαιού προέδρου μας και τότε Γεν. Γραμματέα μας αείμνηστου Θαν. Φιλιππίδη στάθηκε αφορμή και βρήκαμε αντίδοτο στην τραγική, ιδίως για τους ηλικιωμένους, κατάσταση που επικρατεί ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ στο θέμα περίθαλψης : την ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ασφάλιση υγείας με έναρξη ακόμη και μέχρι τα 80.
Διευκρινίστηκε σαφώς εξ αρχής ότι οι προσπάθειες εξασφάλισης ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ασφάλισης Υγείας δεν έρχονται σε αντιπαράθεση με την αγωνιστική και νομική διεκδίκηση βελτίωσης της δημόσιας. Είμαστε όμως όπως πάντα ρεαλιστές και δεν περιμένουμε τις αμφίβολες άνωθεν βελτιώσεις, αλλά αναζητούμε λύσεις για το Σήμερα, για τους ανθρώπους μας που υποφέρουν ή χάνονται καθημερινά. Όπως θυμάστε ομάδα ειδικών ανάλυσε λεπτομερώς τα στοιχεία του ΑΤΟΜΙΚΟΥ προγράμματος και οι πρώτες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος κατατέθηκαν.
Παρόλο που η πρόταση είχε ασύγκριτα πλεονεκτήματα σε σχέση με ό,τι επικρατεί, το φάσμα της επικρεμάμενης νέας μείωσης συντάξεων, την οποία παλεύουμε ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ να αποτρέψουμε, έκανε πολλούς να διστάζουν. Δεν παραιτηθήκαμε από την προσπάθεια.
Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας μιλήσουμε κυριολεκτικά για μια Επανάσταση. Μετά ενδελεχή έρευνα έχουμε την εξαιρετική προσφορά προγράμματος με 165 € πλέον φόρου ήτοι 189 € ΤΟ ΧΡΟΝΟ, όχι το μήνα.
Οι λέξεις κλειδιά για την επιτυχία είναι η μαζικοποίηση και η διαφάνεια. Αν υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος από πάρα πολλούς, τα δεδομένα ανατρέπονται συγκλονιστικά. Πώς όμως να βρεθούν οι πάρα πολλοί ;
Η πρώτη ενέργεια που κάναμε ήταν να μας δοθούν από τον ΕΦΚΑ τα στοιχεία επικοινωνίας των 33.000 – 35.000 που εκπροσωπούμε κατ’ εφαρμογή του Ν 2472 / 1997 περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Άρθρο 8. Παρά την συνεχή συνεργασία που διατηρούμε και τη ΖΩΤΙΚΗ σημασία του αιτήματος, παρά την εμπερίστατη τεκμηρίωση που καταθέσαμε σε ΕΦΚΑ και Αρχή Προστασίας, ο ΕΦΚΑ μέχρι σήμερα δεν έκανε το χρέος του προς τα μέλη του ΜΟΝΟΥ ΥΓΙΟΥΣ ΤΑΜΕΙΟΥ που στήριξαν με τη θυσία δισεκατομμυρίων τα υπόλοιπα ελλειμματικά ταμεία του. Φτάσαμε λοιπόν στο νέο καθεστώς Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που είναι ΔΑΠΑΝΗΡΟΤΑΤΟ και μόνο με την εφαρμογή του Ν4387/2016 άρθρο 102 περί οικονομικής ενίσχυσης με 0,20 € / μήνα, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Και αυτή όμως ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ αφού ουδεμία παρακράτηση γίνεται των δυόμιση ευρώ το χρόνο από τα μέλη μας, παρά τους Υπουργικούς επαίνους προς την αχτύπητη τεκμηρίωση-υπόδειγμα και για τους επαγγελματίες συνδικαλιστές που υποβάλαμε προ εξαμήνου και τη γνωρίζετε.
Βρήκαμε λοιπόν τη λύση να μοιραστούμε τα οφέλη και με τα παιδιά μας, τους ενεργούς συναδέλφους μας. Αποστείλαμε την εξής επιστολή.
————————————————–

Προς τον Πρόεδρο ΤΕΕ συν Γ. Στασινό
και τον Πρόεδρο ΤΜΕΔΕ συν Κ. Μακέδο

Συνάδελφοι Πρόεδροι,
Από την τραγική εμπειρία της απώλειας του αείμνηστου Θανάση Φιλιππίδη στην οποία ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ μας συμπαρασταθήκατε, αναζητήσαμε λύση για να μη ξαναβρεθεί ΠΟΤΕ συνάδελφος, ανεξαρτήτως ηλικίας, σε παρόμοια θέση. Και τω κρούοντι ανεώχθη.
Υπάρχει δυνατότητα υπό πλήρη διαφάνεια να συναφθεί συμβόλαιο ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ασφάλισης υπό τον όρο της ομαδικότητας. Οι ενεργοί συνάδελφοι ανέρχονται σε 110.000 – 120.000, οι δε συνταξιούχοι π. ΤΣΜΕΔΕ σε 33.000 – 35.000, σύνολο περί τις 150.000 οικογένειες. Οποιοδήποτε εύλογο ποσοστό συναδέλφων και να αποδεχθεί την ωφέλεια της πρότασης θα υπερκαλυφθεί ο όρος της ομαδικότητας.
Η δαπάνη για τον ασφαλισμένο είναι μόνο 165 € πλέον φόρος ήτοι 189 € ΤΟ ΧΡΟΝΟ, όχι το μήνα. Μπορεί να νοσηλευτεί σε 4 νοσοκομεία στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη σε δίκλινο. Αν πάει σε ΕΟΠΥΥ του παρέχεται επίδομα.
Συμμετοχή στα έξοδα του ασφαλισμένου κατά μέσο όρο 20 % και της Ασφαλιστικής 80 % ή άλλως με καθορισμό εκπιπτόμενου ποσού π.χ. 1000 € μείον τη συμμετοχή ΕΟΠΥΥ. Η φερεγγυότατη Ασφαλιστική Εταιρεία καταβάλλει το 100 % της δαπάνης εφόσον ο ασφαλισμένος κάνει χρήση άλλου ασφαλιστικού φορέα, Δημόσιου ή Ιδιωτικού, μέχρι ανωτάτων ορίων αναφερόμενων στον πίνακα Παροχών και Ασφαλίστρων. Ετήσιο ασφαλιστικό όριο 40.000 – 50.000 που καλύπτει το 95 % των περιπτώσεων.
Η διαπραγμάτευση όλων των επί μέρους όρων θα γίνει με κεντρικές συνομιλίες με τη Διοίκηση του Φορέα, η δε ανάθεση μόνο με δημοπρασία. Είναι δυνατός για όσους το επιθυμούν ο συνδυασμός δυο ιδιωτικών προγραμμάτων, ώστε να επιτυγχάνεται κάλυψη όλων των επιθυμητών αναγκών από τον ασφαλισμένο. Τότε το κάθε πρόγραμμα ξεκινά όπου σταματά το άλλο, αλλά το συνολικό ασφάλιστρο εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά προσιτό.
Αν δημιουργηθεί Επαγγελματικό Ταμείο η μείωση δαπάνης είναι της τάξεως 15+10 = 25 %. Ας μην επηρεαζόμαστε από τις σειρήνες των ουτοπιστών, αυτοί προτιμάνε να πεθάνουμε αρκεί μέχρι τότε να τους δώσουμε τα στοιχεία μας και να ψηφίζουμε τα φαντασιακά τους οράματα. Επιπόλαιοι είναι οι δικηγόροι και οι υπόλοιποι που το τολμούν ;
Σας προτείνω την ΑΜΕΣΗ ανάθεση μελέτης για ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ Επαγγελματικό Ταμείο Ασφάλισης σε συνδυασμό με την ανάληψη εφάπαξ και επικουρικών από το ΤΜΕΔΕ. Διατιθέμεθα να μετάσχουμε με το 1/3 της δαπάνης και έχουμε στη διάθεσή σας μεταπτυχιακή σχετική μελέτη.
ΜΣΧ,
Κ. Δούκας
Πρόεδρος ΕΣΤΑΜΕΔΕ

About eydoxia