Σάββατο, Οκτώβριος 20, 2018

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΣΤΑΜΕΔΕ 6/4/2017

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

                                                                                    9.4.2017

 

Μεγάλη επιτυχία είχε η τελευταία συγκέντρωση που κάναμε στις 6/4/2017 στη μεγάλη αίθουσα, στον 6ο όροφο του ΤΜΕΔΕ και συμμετείχαν 100 συνταξιούχοι μας, και έτσι γέμισε όλη με συναδέλφους που ήταν γεμάτοι με ενδιαφέρον. Το κάλεσμά μας είχε μεγάλη απήχηση και φαίνεται ότι δίνει τη δυνατότητα να λύσει τα προβλήματα τους και να μπορέσουμε να επηρεάσουμε την κυβέρνηση να βελτιώσει τις συνταξιοδοτικές μας απολαβές και να μη μας κάνει άλλες περικοπές γιατί δεν αντέχουμε άλλο.

Για πρώτη φορά στην αίθουσα τόσο παλμός και νεανικότητα. Φαίνεται ότι από δω και πέρα θα πρέπει να συγκεντρωνόμαστε μόνο στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ γιατί η αίθουσα του ΤΜΕΔΕ δεν μας χωράει πλέον. Για σκεφθείτε να ερχόταν και τα 80 άτομα της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ που συνήθως έρχονται. Θα ήταν το αδιαχώρητο!…

Μεγάλη εντύπωση έκανε στους συναδέλφους η εμπεριστατωμένη ανακοίνωση τόσο του Προέδρου της ΕΣΤΑΜΕΔΕ κ. Κώστα Δούκα η οποία θα γνωστοποιηθεί με το βίντεο που ετοιμάζεται όσο και η δική μου παρέμβαση και ομιλία.

Μας έδωσαν οι συνάδελφοι κουράγιο να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε τις προγραμματικές μας δηλώσεις βάσει των οποίων μας ψηφίσανε στις εκλογές της 2/6/2016.

Όπως ανέφερα και στην ομιλία μου, ένας από τους κυρίαρχους στόχους της Ενώσεώς μας είναι να αυξήσουμε την περιουσία του ΤΣΜΕΔΕ στα επίπεδα που ήταν πριν το PSI, δηλαδή στα 4 δις ευρώ. Ανακοινώσαμε ότι πράγματι κάναμε αγωγή κατά της Τράπεζας της Ελλάδας ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας η οποία εκδικάστηκε στις 13/2/2017, από τη Δικηγορική Εταιρεία Μοράτης – Πάσσας. Επομένως, περιμένουμε εναγωνίως την απόφαση του Δικαστηρίου και πιστεύω ότι σε 5-6 μήνες θα την έχουμε, αλλά και το σπουδαιότερο, ανέφερα ότι παράλληλα καταφύγαμε με αγωγή μας για το ίδιο θέμα του PSI στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ζητάμε κι εκεί τα 2 δις που μας κόψανε από το PSI. Όπως είναι αυτονόητο, σε περίπτωση που κερδίσουμε κάποιες από αυτές τις αγωγές, αυτό θα σημαίνει ότι θα υπάρξει η δυνατότητα στην Ένωση να ζητήσει από την κυβέρνηση να αυξήσει τις συντάξεις μας κατά ένα ποσοστό 20% έως 30% ή ακόμη και στο ποσό των 2.200€ που μας χορηγούσαν πριν από τα μνημόνια διότι όπως είναι φυσικό ο φορέας θα μπορεί τουλάχιστον στους σημερινούς συνταξιούχους μας να ανταποκριθεί στο θέμα αυτό, χωρίς να υπάρχουν μελλοντικές επιπτώσεις.   

Μάλιστα, μεγάλη απήχηση είχε και η διανομή αυτούσιου του φύλλου της εφημερίδας ΠΑΡΟΝ της Κυριακής, που μοίρασα στους συνταξιούχους μας όπου ο διακεκριμένος δικηγόρος μας κ. Πέτρος Μηλιαράκης ανέφερε ότι πράγματι έγινε προσφυγή κατά του Draghi από τους συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ.

Συμπερασματικά, τόσο ο Πρόεδρος όσο κι εγώ προσπαθήσαμε και πείσαμε τους συνταξιούχους μας ότι εργαζόμαστε πυρετωδώς για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας από όπου κι αν προέρχεται.

Επίσης, ανέφερα στους συνταξιούχους που έχουν εγείρει και αυτοί αγωγές από το 2013 ότι δυστυχώς δεν έχουν προσδιοριστεί δικάσιμοι λόγω φόρτου των διοικητικών δικαστηρίων και ότι κατά τις προβλέψεις μας οι πρώτες αγωγές θα εκδικασθούν στα τέλη του 2018 αρχές 2019.

Επίσης, σημείωσα ότι ο Σύλλογος προσπαθεί με κάθε τρόπο να εισπράξει το 1€ υπέρ της Ενώσεως ώστε να μπορέσει να έχει γραφεία στην Κολοκοτρώνη 4, έστω και με μια υπάλληλο part time καθημερινά για την εξυπηρέτηση όλων των συνταξιούχων της Ενώσεως.

Ακόμα, ανακοίνωσα ότι τα γραφεία της οδού Κολοκοτρώνη 4 ανήκουν πλέον στο ΕΦΚΑ, που έχει ενοικιάσει το υπόγειο, το ισόγειο και τον ημιώροφο στο Υπουργείο Εργασίας και μάλιστα ο συνάδελφος Τσιβεριώτης εκπονεί σχέδιο διαρρυθμίσεως ολοκλήρου του β΄ ορόφου για τις ανάγκες της Ενώσεως.    

Όμως, το σπουδαιότερο είναι ότι στη συγκέντρωση καλέσαμε και τον Πρόεδρο του ΤΜΕΔΕ κ. Ντίνο Μακέδο με τον οποίο έχουμε άριστες σχέσεις επικοινωνίας, ο οποίος μας μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΜΕΔΕ, ότι είναι με το μέρος μας, αλλά συγχρόνως να έχουμε αμοιβαίες εκτιμήσεις και συνεργασία, όπως και παλαιότερα.

                                                ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

 

 

About Αθανάσιος Φιλιππίδης