Τετάρτη, Ιούλιος 18, 2018

«ΣτΕ. Αντισυνταγματική η μείωση συντάξεων από το 2012. Καλούμε τους συν/χους του ΤΣΜΕΔΕ να εγείρουν την αγωγή των για τις μειώσεις των συντάξεών των».

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΣΜΕΔΕ

ΤΗΛ.: 6976 400698

Αθήνα 2/4/2015

 

Προς

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΤΑΜΕΔΕ

ΘΕΜΑ:«ΣτΕ. Αντισυνταγματική η μείωση συντάξεων από το 2012. Καλούμε τους συν/χους του ΤΣΜΕΔΕ να εγείρουν την αγωγή των για τις μειώσεις των συντάξεών των».

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους συν/χους εν γένει. Πιο συγκεκριμένα: Στην πρώτη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας διαμορφώθηκε πλειοψηφία υπέρ της αντισυνταγματικότητας των περικοπών των συντάξεων προσώπων που προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Η απόφαση δεν έχει οριστικοποιηθεί αλλά δημιουργεί ανησυχία, αν επικυρωθεί, αφού αφορά τις συντάξεις όλου σχεδόν του ιδιωτικού τομέα. Ο αριθμός των συνταξιούχων είναι πάνω από 1.700.000 και αν κριθεί αυτό για τα έτη από το 2012 έως σήμερα, το κόστος θα κυμαίνεται από 3 έως 4 δισεκατομμύρια Ευρώ.

Πονοκέφαλο για την Κυβέρνηση θα αποτελέσουν οι πληροφορίες που έρχονται από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, ότι ισχυρή πλειοψηφία πιέζει για την έκδοση της απόφασης που κρίνει ως αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων με τον νόμο 4093/2012, που είναι ουσιαστικά ο εκτελεστικός νόμος του δεύτερου Μνημονίου. Σχετικές προσφυγές έχουν κατατεθεί από συνταξιούχους του Τραπεζικού τομέα αλλά και του ιδιωτικο-ασφαλιστικού τομέα. Αφορούν τις συντάξεις του ΙΚΑ, των ΔΕΚΟ και των Ταμείων των Τραπεζών.

Κατά την γνώμη μου, πολύ σωστά πήραμε απόφαση Γ.Σ. των μελών της ΕΣΤΑΜΕΔΕ να προσφύγουμε και εμείς στα Διοικητικά Δικαστήρια αφού υποβάλλουμε τις σχετικές αγωγές μας, με τον Δικηγόρο κ. Σπύρο Παυλάτο.

Εξ’ άλλου σας πληροφορούμε ότι ήδη έχουν υποβληθεί τρεις (3) αγωγές από 49 συν/χους κάθε μία. Μάλιστα η σημερινή Διοίκηση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ εργάζεται αποτελεσματικά για το σκοπό αυτό. Στο σημείο αυτό τονίζουμε με έμφαση, ότι ο Γ.Γ. της Ενώσεως κ. Γρηγόρης Τιμαριώτης έχει αναλάβει την διεκπεραίωση του σοβαρώτατου αυτού έργου και είμαι υποχρεωμένος να τον ευχαριστήσω εκ μέρους της Διοικήσεως για την προσπάθεια που καταβάλει εδώ και ένα χρόνο για τον σκοπό αυτό.

΄Ετσι με την ευκαιρία, καλώ και τους 25.000 συν/χους του ΤΣΜΕΔΕ να προσέλθουν στα γραφεία μας, Κολοκοτρώνη 4, 2ος όροφος, ώστε να τους εφοδιάσουμε με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να κάνουν την αγωγή των. Το κόστος του Δικηγόρου είναι μόνον 50 Ευρώ.

Σας καλούμε λοιπόν να έλθετε στα γραφεία μας, που είναι ανοικτά κάθε μέρα από 11.00 – 13.00 γα να σας καθοδηγήσουμε, να φέρετε όλα εκείνα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να τα προωθήσουμε προς τον Δικηγόρο. ΄Εχετε υπ’ όψιν ότι μόνο όσοι εγείρουν αγωγή θα κερδίσουν τις μειώσεις που μας έγιναν, οι οποίες κυμαίνονται για τους μονοσυνταξιούχους από 20.000 – 40.000 Ευρώ. Μην αμελήσει κανείς, και σας περιμένουμε με χαρά.

 

                                                                       Με Εκτίμηση

 

 

 

                                                                  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ                                                                  

 

         

About Γιάννης Κατσούλης

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ : Προέδρος ΕΣΤΑΜΕΔΕ, 2013 - 2016 ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ, 2017 (6972820575) ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (estamede.gr), 2013 - ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Ε.Μ.Π.) ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΔΑΦΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΙΣ (Μ.Ι.Τ.) MASTER OF SCIENCE IN CIVIL ENGINEERING (NORTHEASTERN) MASTER OF SCIENCE IN ENGINEERING MANAGEMENT (NORTHEASTERN)