Σάββατο, Φεβρουάριος 23, 2019

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

                                                                             26.1.2017

  1. Σας πληροφορώ και σας ανακοινώνω ότι η ΕΣΤΑΜΕΔΕ, με έγγραφό της το 2013 ζήτησε από τη Δ.Ε. του ΤΣΜΕΔΕ και από το ΔΣ του ΕΤΑΑ να γίνει η σχετική αγωγή κατά της Τραπέζης της Ελλάδος για το PSI.

          Πράγματι, το ΕΤΑΑ ανέθεσε κατόπιν διαγωνισμού στο σπουδαιότερο νομικό γραφείο της χώρας τα θέματα αυτά και έτσι στις 3 Νοεμβρίου 2016 κατετέθη η αγωγή στα ελληνικά δικαστήρια για την απώλεια του ποσού των 2,2 δις ευρώ που έχασε το ΤΣΜΕΔΕ εξαιτίας του PSI.

          Συνεπώς, ήρθα σε επαφή με αυτό το συμβεβλημένο δικηγορικό γραφείο και αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου. Σκεφθείτε ότι ένας απλός σύλλογος συνταξιούχων προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να ξαναεπανέλθει η περιουσία του ΤΣΜΕΔΕ στο ποσό των 3,93 δις ευρώ που ήταν πριν από το PSI. Εάν το πετύχουμε τελικά τα οφέλη θα είναι τεράστια τόσο για τους σημερινούς συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ αλλά και για όλες τις επόμενες γενεές μηχανικών που θα συνταξιοδοτηθούν.  

  1. Πέραν των ανωτέρω είναι υπερήφανο το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΤΑΜΕΔΕ διότι σε λίγες μέρες θα προσφύγουμε για το ίδιο θέμα του PSI και ενώπιον των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων στο Λουξεμβούργο που αναθέσαμε σε διακεκριμένο δικηγόρο ο οποίος ετοιμάζει την προσφυγή και στην οποία ο υποφαινόμενος χορήγησε όλα τα απαιτούμενα έγγραφα με συγκεκριμένα ποσά για να εγείρει την προσφυγή μας.

                                                ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ   

About Αθανάσιος Φιλιππίδης