Πρόσκληση για κινητοποίηση

ΕΣΤΑΜΕΔΕ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΗΧ/ΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜ. Ε.

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Είναι αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν στη Χώρα μας.
Είναι σα να ζούμε σε ένα εφιάλτη.
Ξαφνικά και απροσδόκητα ένας τυφώνας σάρωσε τα πάντα.
Ότι είχαμε οικοδομήσει, ο προγραμματισμός μιας ζωής κατεδαφίζεται βίαια και βάναυσα.
Όλα αυτά όμως που βιώνουμε εδώ και τέσσερα χρόνια και που συνηθίσαμε να υπομένουμε καρτερικά, διαφαίνεται πλέον καθαρά, ότι με το νέο έτος 2015 θα λάβουν την τελική τους ολοκλήρωση και δεν θα υπάρχει πλέον τίποτα όρθιο.
Μέχρι και την κατάργηση του όρκου του Ιπποκράτη βιώνουμε, με τον αποκλεισμό των ηλικιωμένων από τα ακριβά φάρμακα, όταν τα έχουν ανάγκη.
Όμως από το νέο έτος το κοινωνικό Κράτος πλέον καταργείται και την μόνη σύνταξη που εγγυάται πλέον, δηλαδή τα 300 με 360 ευρώ, σε εμάς ούτε αυτά δεν θα εξασφαλίζει.
Οπότε αν έχει το Ταμείο θα δίνει, αν δεν έχει θα μειώνει τις συντάξεις αντίστοιχα. Αλλά πιο Ταμείο; Ένα Ταμείο που κτίστηκε με το αίμα των μηχανικών, τόσο των πεθαμένων όσο και των συνταξιούχων και των ενεργών μηχανικών σήμερα.
Όμως ένα Ταμείο που καταληστεύτηκε, με τα αποθεματικά του άτοκα για πολλά χρόνια στην ΤτΕ, αλλά και μέχρι πρόσφατα, να υφαρπάζονται από τον ίδιο τον θεματοφύλακά τους, το Κράτος, με το γνωστό PSI που μόνο από το ΤΣΜΕΔΕ πήρε 2,5 δις. Ακόμα και το χρέος του Κράτους στο Ταμείο μας, από τη συμμετοχή του μέχρι σήμερα στο ασφαλιστικό σύστημα της Χώρας, που ανέρχεται σε 700 εκ. χωρίς τους τόκους, παραγράφεται από το νέο έτος.
Σαν να μη φτάνουν όμως όλα αυτά
ετοιμάζονται νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, που περιλαμβάνουν ενοποιήσεις ασφαλιστικών Ταμείων, προκειμένου να βάλουν χέρι και στα υπόλοιπα αποθεματικά, που απέμειναν μετά από τις αλλεπάλληλες ληστείες του ΤΣΜΕΔΕ.
Και για να το πετύχουν αυτό, έχουν βάλει Πρόεδρο του Δ.Σ.( του ενοποιημένου Ταμείου με Υγειονομικούς και Δικηγόρους) του ΕΤΑΑ, άνθρωπο που πάει να το διαλύσει, σύμφωνα και με επίσημες πλέον δηλώσεις του ιδίου του Προέδρου του ΤΕΕ αλλά και του Προέδρου του ΤΣΜΕΔΕ. Συνάδελφοι: Χάσαμε τον Κλάδο Υγείας Τεχνικών χωρίς να αντιδράσουμε, ούτε εμείς, ούτε οι εν ενεργεία μηχανικοί, με συνέπεια την υποβάθμιση της υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής μας, με τον ΕΟΠΥΥ να έχει πάνω από τρία χρόνια να εκκαθαρίσει τις οφειλές προς τους ασφαλισμένους.

Να πούμε για τις περαιτέρω μειώσεις των εργοδοτικών εισφορών με τις ρυθμίσεις του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου για τους μισθωτούς;
Να πούμε για την κατάργηση εισφορών στο Ταμείο από τους εργολάβους;
Να πούμε, ότι με την δραματική ανεργία, που μαστίζει τους μηχανικούς μετά από όλα αυτά,( κατά τον Πρόεδρο του ΤΕΕ 95%) οι μισοί μηχανικοί δεν μπορούν να πληρώσουν τις πάγιες εισφορές τους, αλλά και δεν υπάρχουν εισφορές από τις κρατήσεις των αμοιβών των μηχανικών υπέρ του Ταμείου αφού δεν υπάρχει εργασία;
Να πούμε ότι οι απόφοιτοι μηχανικοί δεν εγγράφονται πλέον στο ΤΣΜΕΔΕ για να μη καταστούν οφειλέτες, αφού δεν θα έχουν έσοδα από το επάγγελμα και θα κινδυνεύσουν με οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ, μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) να εφαρμοσθεί η διαδικασία περί εισπράξεως δημοσίων εσόδων με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς της προσωπικής περιουσίας, ακόμα και προσωποκράτηση;


Συνάδελφοι:
Εμείς, που μας κάνατε την τιμή, να μας εμπιστευτείτε, για να υπερασπιζόμαστε και να προωθούμε την προστασία των οικονομικών , των ασφαλιστικών και των κοινωνικών συμφερόντων των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ, πιστεύουμε ότι:
Δεν πάει άλλο.
Εσείς και εμείς όλοι
μπροστά σε όλα αυτά που βιώνουμε αλλά και στα μελλούμενα που έρχονται να συμφωνήσουμε ότι:
Δεν επιτρέπεται άλλο, να αδρανήσουμε.
Όμως η ΕΣΤΑΜΕΔΕ εκπροσωπεί το σύνολο των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ, που ανέρχονται σε 25000 και οι παρόντες ήταν το 2% στις τελευταίες εκλογές της Ένωσης και ηχηρά απόντες το 98%. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ Χωρίς την παρουσία σας ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ! Πυκνώστε τις γραμμές της ΕΣΤΑΜΕΔΕ για να ξεκινήσουμε!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΑΜΕΔΕ:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ :ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                                                                             

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΤΣΙΒΕΡΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ