ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ ΩΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

                                                                             3.12.2016

 

          Είναι γεγονός ότι ο Σύλλογος των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ δημιουργήθηκε και έχω τη γνώμη χρονικά μετά τη δημιουργία του ΤΣΜΕΔΕ, νομίζω το έτος 1940, ως Ταμείο Συντάξεων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων.

          Τώρα που το ΤΣΜΕΔΕ καταργείται με το ν. 4387/2016 και απορροφάται από τον ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τις σχετικές πιο πάνω διατάξεις, θεωρώ ότι το συσταθέν Σωματείο μας με τα είκοσι τέσσαρα (24) άρθρα του, ουσιαστικά και τυπικά δεν μπορεί να έχει έννοια, αφού πλέον δεν θα υπάρχει το ΤΣΜΕΔΕ.

          Έχω τη γνώμη ότι πρέπει να ρωτήσουμε τους νομικούς μας συμβούλους για το τι θα πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα. Θα πρέπει να ρωτηθούν σχετικά εάν θα υπάρχει η ΕΣΤΑΜΕΔΕ ή εάν θα πρέπει να διαλυθεί.

          Φυσικά όμως επειδή κατά τον ΕΦΚΑ υπάρχει η φωνή των συνταξιούχων στο Διοικητικό του Συμβούλιο, όπως προβλέπει η σχετική διάταξη, δηλαδή η Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος, την οποία ο νομοθέτης θέλει να έχει εκπρόσωπό της στον ΕΦΚΑ.

          Εμείς, πάντως, έχουμε πάρει απόφαση να στείλουμε τους εκπροσώπους μας, αλλά δεν έχουμε στείλει σαν Σύλλογος ακόμη το έγγραφο προς τη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος για να εκπροσωπηθούμε σύμφωνα με το καταστατικό.

          Επομένως, όλα τα πιο πάνω προβλήματα νομίζω ότι θα πρέπει να επιλυθούν από τους νομικούς μας συμβούλους που θα πρέπει να εκδώσουν τη σχετική γνωμοδότηση. Το θέμα αυτό νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σοβαρό και πρέπει να επιλυθεί εντός του τρέχοντος έτους.

                                                          ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ