Δευτέρα, Δεκέμβριος 10, 2018

«Πρέπει να ψηφίζουν τα ομότιμα μέλη στις εκλογές του Τ.Ε.Ε.».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΤΙΜΩΝ ΜΕΛΩΝ

ΠΕΤΟΜ – ΤΕΕ

Κολοκοτρώνη 4, Αθήνα Τ.Κ.105 61* Τηλ.: 210-3225997 – Κιν.: 6976.400698*

Fax: 210-3740319

Αθήνα, 3/6/2015

Προς

τον Πρόεδρο της Δ.Ε. του ΤΕΕ

Οδός Νίκης 4 – Αθήνα

Θέμα: «Πρέπει να ψηφίζουν τα ομότιμα μέλη στις εκλογές του Τ.Ε.Ε.».

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Η ΠΕΤΟΜ – ΤΕΕ επανέρχεται στο θέμα ότι πρέπει να ψηφίζουν τα ομότιμα μέλη στις εκλογές του Τ.Ε.Ε. Πρέπει να ληφθεί επί τέλους ευνοϊκή απόφαση διότι το θέμα είναι ηθικό και δίκαιο. Οι ισχυρισμοί μας είναι οι κάτωθι:

1ον) Οι περισσότεροι συνταξιούχοι θέλουν να ασχοληθούν με κάτι και μετά τα 65 χρόνια των, διότι αφ’ ενός το μυαλό τους λειτουργεί ικανοποιητικά και αφ’ ετέρου διότι έχουν μάθει να εργάζονται σκληρά και δεν γνωρίζουν με ποιο τρόπο θα γεμίζουν την ζωή τους. Είναι γνωστό, ότι ο Μηχανικός των εν γένει Πολυτεχνικών Σχολών του εσωτερικού και του εξωτερικού, μετά από την επαγγελματική του καριέρα είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας είτε ως Δημόσιος Υπάλληλος, θα σταματήσει περίπου στα 65 χρόνια την δραστηριότητά του και μάλιστα ως ελεύθερος επαγγελματίας, συνήθως στα 70 χρόνια του, εξέρχεται στην σύνταξη, για να απολαύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής του.

2ον) Πρέπει να έχει την δυνατότητα αυτή. Θέλει να προσφέρει τις γνώσεις του και την πείρα του στη Διοίκηση του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ, που τόσο πολύ είναι συνδεδεμένη τόσα χρόνια. Μάλιστα εμείς που βγήκαμε στη σύνταξη όταν γίναμε 70 ετών, είμεθα οι μεγάλοι ευεργέτες του ΤΣΜΕΔΕ, αφού πληρώναμε για 10 χρόνια εισφορές, χωρίς να λαμβάνουμε με σύνταξη. Άρα η σημερινή γενιά των συν/χων, πρέπει να τύχει ιδιαιτέρας μεταχειρίσεως από την Δ.Ε. του ΤΣΜΕΔΕ και από την Αντιπροσωπεία.

3ον) Οι συνταξιούχοι αυτοί εξακολουθούν να είναι ουσιαστικά μέλη του ΤΕΕ και μάλιστα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, ονομάζονται ομότιμα μέλη του ΤΕΕ και έχουν ειδικό σύλλογο, που ονομάζεται ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ δηλαδή Πανελλήνια Ένωση των Ομοτίμων Μελών του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος με επίσημο Καταστατικό. ΄Εχουν επίσης και τον σύλλογο της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, που μετέχει στο Δ.Σ. του ΤΣΜΕΔΕ.

4ον) Επισημαίνουμε ότι ενώ ψήφιζαν στις εκάστοτε εκλογές για την ανάδειξη των μελών της Αντιπροσωπείας, από το 1924 που ιδρύθηκε το ΤΕΕ μέχρι το έτος 1984, δηλαδή επί 60 συναπτά έτη δυστυχώς σταμάτησαν να ψηφίζουν με σχετική διάταξη του έτους 1984, διότι μερικοί ακόμα συνταξιούχοι τότε, το έτος 1984, ζήτησαν να μην πληρώνουν την συνδρομή τους στο ΤΕΕ, διότι ήθελαν να κάνουν την οικονομία της μιας δραχμής εισφορά.

5ον)΄Ετσι, με μια διάταξη του Ν. 1486/84 τροποποίησαν τον νόμο και από τότε δεν έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν. Όμως οι καιροί άλλαξαν και οι σημερινοί συνταξιούχοι θέλουν να μετέχουν πλέον στα κοινά, αφού ψηφίσουν τους καλύτερους, ώστε να ακούγεται και η δική τους φωνή στην λεγόμενη «Βουλή» του ΤΕΕ. Πρέπει η Δ.Ε. του ΤΕΕ οπωσδήποτε να ακουμπήσει το θέμα διότι είναι δίκαιο και ηθικό.

6ον) Επισημαίνουμε ότι εμείς έχουμε τεράστια ψυχικά αποθέματα. Το δείξαμε με τις ιστορικές εισηγήσεις μας μέσα στο ΤΣΜΕΔΕ, όπου ελήφθησαν ομόφωνα σημαντικές αποφάσεις τόσο για τους συν/χους αλλά και για τα 120.000 μέλη του ΤΕΕ, δηλαδή να δημιουργήσουμε πολυϊατρείο στις μεγάλες πόλεις, να δημιουργήσουμε το δικό μας νοσοκομείο, ακόμη ν’ αλλάξουν αυτά τα απαίσια τιμολόγια του ΚΥΤ, ( που έχουν ορισθεί με το Π.Δ. 157/91) ώστε να επικαιροποιηθούν με σημερινές τιμές. Εάν ανατρέξουμε σε μερικά χρόνια μετά το 1960, εμείς δημιουργήσαμε την ανασυγκρότηση της χώρας. Είμαστε η γενιά που φτιάξαμε εθνικές οδούς, Αεροδρόμια, Λιμάνια, Τουριστικά Ξενοδοχεία, Αρδευτικά έργα, Φράγματα, Ηλεκτρικά Δίκτυα, Υδρεύσεις, Αποχετεύσεις κλπ. Τα δικά μας έργα νομίζουμε είναι οι φάροι που θα σας καθοδηγούν, εσάς τους νέους. Ας το έχουν υπ’ όψιν οι νέες γενιές και να μην αδιαφορούν και εμπαίζουν την σημερινή γενιά των συν/χων και δεν θέλουν τον συν/χο, να μπορεί να έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

7ον) ΄Εχουμε στείλει δεκάδες επιστολές στην παλαιά ηγεσία του Τ.Ε.Ε., αλλά δυστυχώς δεν πήραμε ποτέ κάποια απάντηση. Αυτά είναι στα πλην του ΤΕΕ. Τώρα όμως εμείς ελπίζουμε ότι θα αλλάξουν τα δεδομένα αφού από τις εκλογές του ΤΕΕ που προέκυψαν πιο προοδευτικά στοιχεία.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, παρακαλούμε να γίνει δεκτό το αίτημά μας.

Για την ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ

Ο Πρόεδρος

Αθανάσιος Φιλιππίδης

Πολιτικός Μηχανικός

Ο Γενικός Γραμματέας

Γρηγόριος Τσιβεριώτης

Αρχιτέκτων Μηχανικός

About Αθανάσιος Φιλιππίδης