ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ: …Σαν πρώτη αποτίμηση της Γενικής Συνέλευσης σημειώνουμε το σχεδόν 40% των μελών της συνέλευσης που ψηφίσαν την πρόταση της Πανεπιστημονικής και αυτό μέσα σε απαράδεκτες μεθοδεύσεις, που καλλιεργούσαν και συνθήκες νοθείας.

Η Πανεπιστημονική θα αποτιμήσει συλλογικά με σοβαρότητα και με στοιχεία τη Γενική Συνέλευση τις αμέσως επόμενες μέρες, με γνώμονα το πως θα μπορέσουμε όλοι οι συνταξιούχοι να ανεβάσουμε την αγωνιστικότητά μας και να υποστηρίξουμε το δίκιο μας.

Σαν πρώτη αποτίμηση της Γενικής Συνέλευσης σημειώνουμε το σχεδόν 40% των μελών της συνέλευσης που ψηφίσαν την πρόταση της Πανεπιστημονικής και αυτό μέσα στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις, που καλλιεργούσαν και συνθήκες νοθείας. Ο Πρόεδρος της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, σε συνεννόηση προφανώς με τους υπόλοιπους της πλειοψηφίας, σκόπιμα καθυστέρησε μια ώρα  την έναρξη της συνέλευσης, ενώ υπήρχε απαρτία από τις 11:00 πμ. Το διάστημα που απόμεινε το εξάντλησε σχεδόν ολόκληρο με ομιλίες δικές του και του Φιλιππίδη, με επαγγελματικού χαρακτήρα παρέμβαση του δικηγόρου, που του ανέθεσαν εργολαβικά τις αγωγές, για τις οποίες αποκλειστικά σχεδόν ασχολούνται. Οι ομιλίες αυτές, μαζί με τους εθιμοτυπικούς χαιρετισμούς, κράτησαν πάνω από μιάμιση ώρα. Με τη μεθόδευση αυτή άφησαν στην παράταξή μας συνολικά (στον εκπρόσωπό της και σε ένα ακόμη μέλος του ΔΣ) μόνο ένα τέταρτο για να αναπτύξουν τις θέσεις της, που κάτω από την πίεσή μας έγινε εικοσάλεπτο. Το χειρότερο, όμως, ήταν ότι η «τρόικα» της πλειοψηφία (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γεν. γραμματέας) προσπάθησε να επιβάλει κάτι το πρωτοφανές: Να φιμώσει τα μέλη της Συνέλευσης, να την κλείσει χωρίς να υπάρξει παρέμβαση από κανένα! Μόνο μετά το κύμα διαμαρτυρίας που σηκώθηκε αναγκάστηκε να κάνει πίσω, αλλά και πάλι  ορίζοντας μόλις δίλεπτες(!) τοποθετήσεις για 8 συνολικά άτομα με τον ψεύτικο, όπως καταγγέλθηκε στο σώμα, ισχυρισμό ότι η αίθουσα έπρεπε να παραδοθεί στις 2:00 μ.μ.

Όσο για την άσεμνη χειρονομία του Φιλιππίδη, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, χαρακτηρίζει απλώς το ήθος του. Από την πλευρά μας αφιερώνουμε την άθλια αυτή συμπεριφορά στη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Εργασίας που τον επέλεξε για μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΜΕΔΕ.

Εμάς τέτοιες συμπεριφορές δεν μας αγγίζουν. Θα συνεχίσουμε, απτόητοι να παλεύουμε μαζί με το αγωνιζόμενο συνταξιουχικό κίνημα για τα δικαιώματά μας.

22-5-15