ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ: Όλοι στη Γενική Συνέλευση στις 21 Μάη. Να δώσουμε σημαντικό μήνυμα διόρθωσης της καταστροφικής πορείας που ακολουθεί η Πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Να αποφασίσουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.———————————ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ site ΤΗΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ site ΤΗΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ (estamede.gr)

 

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας (28-4-15) θέσαμε το πρόβλημα του site της ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Το site αποτελεί την εικόνα και το πρόσωπο της ΕΣΤΑΜΕΔΕ προς τα έξω είναι ουσιαστικά η σύγχρονη εφημερίδα της. Κατά τη γνώμη μας είναι απαράδεκτος ο χαρακτήρας και το περιεχόμενο του για ένα μαζικό φορέα που συσπειρώνει κατά βάση συνταξιούχους εργαζόμενους μηχανικούς και θα έπρεπε να οργανώνει την αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, με στόχο την απόκρουση της αντιασφαλιστικής και αντιλαϊκής επίθεσης και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

Από τη συγκέντρωση του Δεκέμβρη καταγγείλαμε κάποια πράγματα, με στόχο να διορθωθούν, αλλά η πλειοψηφία που διοικεί τα αγνόησε. Στα μέσα Μαρτίου, μετά τις συνεχείς υπομνήσεις μας με ευγενικό τρόπο, καταθέσαμε, όπως είχαμε υποσχεθεί στο ΔΣ την πρότασή μας με στόχο να ευαισθητοποιηθεί η Διοίκηση για να κάνει, όπως όφειλε και υποσχέθηκε, τη δική της πρόταση.

Η σύνταξη της πρότασής μας που επισυνάπτεται ήταν ιδιαίτερα προσεγμένη και ευγενική, για να βρεθεί ένας κοινός τόπος και να «σοβαρέψει» το site μας, όπως το έχουν στοιχειωδώς καταφέρει όλοι οι σχετικοί επιστημονικοί σύλλογοι και το ΤΕΕ. Η πλειοψηφία της Διοίκησης της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, η «αντι-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ» συμμαχία που φροντίζει σε κάθε ευκαιρία να «τιμά» αυτό τον τίτλο, κωφεύει και δεν ακολουθεί στο θέμα αυτό ούτε τις ίδιες τις αποφάσεις της.

Ενημερωθείτε λοιπόν για το site και φροντίστε στη Γενική Συνέλευση της 21 του Μάη να δώσουμε και σ΄ αυτό το σημείο ένα μήνυμα διόρθωσης πορείας.

 

 

ΕΣΗΓΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ site ΤΗΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ

 

11 3 15

 

Το site μας, μετά τον πρώτο καιρό λειτουργίας του, με βάση και τη δική μας πείρα, αλλά και αυτήν από άλλα sites παρεμφερών φορέων, πιστεύουμε οτι πρέπει να αναβαθμιστεί και να απαλλαγεί από τις αρχικές του ατέλειες. Παρουσιάζουμε τις προτάσεις μας, για να διαμορφώσει το Προεδρείο πρόταση και να τη συζητήσουμε στο ΔΣ:

 

 

 1. Στα «τελευταία άρθρα», που αποτελούν την πρώτη βιτρίνα του site, να μπαίνουν μόνο οι αποφάσεις του ΔΣ και οι ανακοινώσεις των παρατάξεων.

 

 1. Οι κατηγόριες στην αρχική σελίδα του site, που σήμερα είναι πολλές και κακά διαρρυθμισμένες, να είναι οι εξής και να αλλάζουν μόνο με απόφαση του ΔΣ:

 

Αποφάσεις, Ανακοινώσεις Δ.Σ.
ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣΑνεξάρτητοι Συνταξιούχοι ΤΣΜΕΔΕΜάχιμοι Συνταξιούχοι ΤΣΜΕΔΕ

Πανεπιστημονική

ΤΣΜΕΔΕ, ΤΕΕ, Τραπεζα Αττικης
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣΗμεριδαςΠαιδειας

κλπ

Προσωπικες αναρτησεις μελών Δ.Σ.
ΔΙΑΛΟΓΟΣ με μελη της Ενωσης

 

 1. Απαγορεύεται η έκφραση χυδαιοτήτων, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και φασιστικών απόψεων, σε όλες τις κατηγορίες. Το Δ.Σ. οφείλει να καταγγέλλει στο ίδιο το site σχετικές αναρτήσεις και να δίνει εντολή διαγραφής.

 

 1. Οι αναρτήσεις για την κατηγορία ΤΣΜΕΔΕ, ΤΕΕ και ΤΡΑΠΕΖΑ Αττικής, είτε αποτελούν επίσημα κείμενά τους, που μπορούν να αναρτηθούν με ευθύνη του Προέδρου, είτε αποτελούν αποφάσεις του ΔΣ.

 

 1. Στην κατηγορία ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, θα μπαινουν μονο αποφάσεις τους, που πάρθηκαν έστω με πλειοψηφία και εφ΄οσον εχουν συνελθει τουλαχιστον με τρια μέλη. Στις υποκατηγορίες των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ θα μπαινουν μόνο τα ονόματα των Επιτροπών, που έχουν πάρει τουλάχιστον μιαν απόφαση.

 

 1. Η μπάρα με τα «τελευταία νέα» να καταργηθεί, ή η κάθε αναγραφή να αποτελεί απόφαση Δ.Σ., ή για κάθε νέα ανάρτησή της, να έχει τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Δ.Σ. (μεσω ιμέιλ). Και να μην παρουσιάζεται στο χώρο των παρατάξεων, που προκαλεί σύγχυση για τις θέσεις τους.

 

 1. Προς το παρόν κανένας συνάδελφος δεν χρησιμοποίησε το «ελεύθερο βήμα»-ΔΙΑΛΟΓΟ. Εξακολουθούμε να προτείνουμε, το κάθε μέλος της Ένωσης που θέλει να γράψει κάτι, να το στέλνει, είτε να το αναρτήσει κάποια παράταξη, που παίρνει την ευθύνη της ανάρτησης, χωρίς αυτό να σημαίνει υιοθέτηση των γραφομενων, ειτε να το στέλνει στο ΔΣ, που μόνο με γραπτή δικαιολογία θα αρνείται την ανάρτηση.

Αν διατηρήσουμε το «ΔΙΑΛΟΓΟ», κάθε αποστολή μέλους της Ένωσης (ταμειακά εν τάξει), να στέλνεται με ιμειλ σε όλα τα μέλη του ΔΣ κι΄ αν σε τρεις μέρες δεν παρουσιαστεί γραπτή αντίρρηση, σχετικά με απαράδεκτο ύφος-γλώσσα, ή με ρατσιστικές κλπ απόψεις (βλ παραπάνω), να αναρτάται. Μετά την παρουσία αντιρρήσεων, αποφασίζει το Δ.Σ. για την  ανάρτηση ή οχι.

 

 1. Υπεύθυνος για τις αναρτήσεις (εκτός των μελών του Δ.Σ. και των παρατάξεων) και την τήρηση του παρόντος, είναι ο Πρόεδρος ή άλλο μέλος του Δ.Σ. που ορίζει το Δ.Σ. Φροντίζει αυτά να τηρούνται και από τον ενδεχόμενο τεχνικό βοηθό της ιστοσελίδας.

 

 1. Τις αναρτήσεις των μελών του ΔΣ τις κάνουν τα μέλη του ΔΣ και των παρατάξεων, ένας που ορίζεται απο τις παρατάξεις. Έχουν τον δικό τους κωδικό που καλά θα ΄ναι να μην τον ξέρουν οι άλλοι.

 

 1. Να καταργηθεί το φεις μπουκ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, που δεν πήραμε καμιά απόφαση γι΄ αυτό. Αν, παρά την αντίρρησή μας, κρίνει το Δ.Σ. ότι είναι χρήσιμο, να γίνει πλήρης ενημέρωση και να μπουν οι ίδιοι κανόνες. Να διευκρινισθεί το θέμα των «φίλων», πως θα λειτουργήσει με τα μέλη της Ένωσης. Έως την απόφαση του Δ.Σ. και την ενημέρωση για τη λειτουργία, τις εικόνες κλπ, καθώς και τις κατηγορίες του, να σβήσει από το Ιντερνετ.

 

 1. Να καταργηθεί η ρουμπρίκα κάτω αριστερά με τα «δημοφιλή, πρόσφατα, σχόλια, ετικέτες», που για να είναι αντικειμενική και υπεύθυνη, χρειάζεται να ελέγχεται από διαπαραταξιακή επιτροπή, την οποία στην παρούσα φαση δεν την προτείνουμε, γιατί νομιζουμε οτι η λειτουργία του σάιτ καλύπτεται με τις προτάσεις μας.

 

 1. Δεξιά της ρουμπρίκας αυτής, οι δυο ρουμπρίκες (κάτω από τη ρουμπρίκα των τελευταίων άρθρων), να αποτελούν μόνο αποφάσεις του Δ.Σ. (ανακοινώσεις, προσκλήσεις κλπ)

 

 1. Να καταργηθεί η ρουμπρίκα επίκουρα μέλη, που δεν αποτελεί απόφαση του Δ.Σ.

 

 1. Να καταργηθεί η τελευταία ρουμπρίκα κάτω δεξιά, «συζητήσεις». Είναι περιττή, αφού καλύπτεται από τις άλλες και αφήνει δυνατότητα αυθαιρεσίας, αν δεν υπάρξει άσκοπη καταπόνηση από διαπαραταξιακη επιτροπή.

 

11 3 15