ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ: ….Στη μάχη αυτή οι δυνάμεις της Πανεπιστημονικής κατάφεραν, για τρίτη συνεχόμενη φορά, νέο πλήγμα στην πολιτική του εργοπατερισμού και του εργοδοτικού συνδικαλισμού, του ρουσφετιού και της συναλλαγής, που σε αυτές τις εκλογές εκφράζονταν με το ενωμένο πλέον ψηφοδέλτιο των πρώην «Μάχιμων» και «Ανεξάρτητων», με το νέο όνομα «Ακομμάτιστοι Μαχόμενοι Συνταξιούχοι ΤΣΜΕΔΕ». Το ψηφοδέλτιό της Πανεπιστημονικής, χάρη στην επίμονη προσπάθεια των φίλων της, κατέγραψε σημαντική άνοδο. Από 146 ψήφους το 2013 έφτασε τους 183, και ποσοστό 42,7% κερδίζοντας έτσι μία ακόμη έδρα, φτάνοντας τις 4 στο νέο εννεαμελές Συμβούλιο.

Συνάδελφοι

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης και τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ, στις 2 και 3 Ιούνη αντίστοιχα, μαρτυρούν την αναγνώριση του σημαντικού, θετικού έργου της Πανεπιστημονικής Συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ, στην τριετία που πέρασε, αλλά και την απήχηση των προτάσεών της για μια αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Ενός έργου, που υλοποιήθηκε κόντρα στις αντιδραστικές πολιτικές των δύο άλλων παρατάξεων  στο ΔΣ της Ένωσης, που – πέρα από τη συμβιβαστική, φιλοκυβερνητική τακτική τους την περίοδο που πέρασε – έκαναν και τα μύρια όσα, μέχρι και την τελευταία στιγμή, να ματαιώσουν τις εκλογές.

 

Στη μάχη αυτή οι δυνάμεις της Πανεπιστημονικής κατάφεραν, για τρίτη συνεχόμενη  φορά, νέο πλήγμα στην πολιτική του εργοπατερισμού και του εργοδοτικού συνδικαλισμού, του ρουσφετιού και της συναλλαγής, που σε αυτές τις εκλογές εκφράζονταν με το ενωμένο πλέον ψηφοδέλτιο των πρώην «Μάχιμων» και «Ανεξάρτητων», με το νέο όνομα «Ακομμάτιστοι Μαχόμενοι Συνταξιούχοι ΤΣΜΕΔΕ». Το ψηφοδέλτιό της Πανεπιστημονικής, χάρη στην επίμονη προσπάθεια των φίλων της, κατέγραψε σημαντική άνοδο. Από 146 ψήφους το 2013 έφτασε τους 183, και ποσοστό 42,7% κερδίζοντας έτσι μία ακόμη έδρα, φτάνοντας τις 4 στο νέο εννεαμελές Συμβούλιο. Αντίθετα, οι αντίπαλοί της είχαν σημαντική μείωση, από 278 ψήφους στους 221, χάνοντας μία έδρα.

 

Αυτό όμως δεν μας είναι αρκετό. Υπάρχει αδήριτη ανάγκη να συνεχίσουμε τη μάχη και στη νέα θητεία, τόσο μέσα από την ΕΣΤΑΜΕΔΕ όσο και με τη συμμετοχή μας στις αγωνιστικές διεκδικήσεις των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών εργαζόμενων να προβάλλουμε πιο σθεναρή αντίσταση στη νέα επίθεση, που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε βάρος όλων των εργαζομένων. Η πιο ισχυρή παρουσία μας στο νέο ΔΣ με την πολύτιμη συμβολή και των «αρωγών μελών», οι δεσμοί που αποκτήσαμε με περισσότερους συναγωνιστές – μέλη της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, η όλο και ευρύτερη αναγνώριση της στάσης και της συμβολής μας, φαινόμενα  που θα έχουν ασφαλώς και ένα ευρύτερο αντίκτυπο, αποτελούν πολύτιμες παρακαταθήκες, που όμως μας δημιουργούν περισσότερες υποχρεώσεις και πρέπει να ανταποκριθούμε σ’ αυτές.

 

Σε μια τέτοια κατεύθυνση απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους, που θέλουν μια γερή, μαζική και δυναμική ΕΣΤΑΜΕΔΕ να βαδίσουν μαζί μας, δίπλα μας στον δίκαιο και έντιμο δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση των όσων μας απόμειναν αλλά και για την οργάνωση της αντεπίθεσης, η αναγκαιότητα της οποίας όλο και πιο πολύ ωριμάζει στις συνειδήσεις των λαϊκών στρωμάτων, μαζί και στους συνταξιούχους μηχανικούς.

 

Συνάδελφοι,

σας ευχόμαστε καλούς αγώνες, έτσι και αλλιώς. Είπαμε: Ένας συνάδελφος που δυσκολεύεται από τους ρευματισμούς και συμμετέχει στην πορεία προς το Υπουργείο Υγείας μεθαύριο, αξίζει πάνω από 100 σελίδες του όποιου δικηγόρου!