ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ: Καλούνται οι φίλοι της Πανεπιστημονικής να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση-σύσκεψη μπροστά από τα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ, Πλ. Κλαυθμώνος, Δευτέρα 21 12 15 στις 10.30 π.μ. Την απόφαση για τη συγκέντρωση, το περιεχόμενο και τις διαδικασίες πραγματοποίησής της, την πήραμε, μετά την επιμονή της Πανεπιστημονικής, ομόφωνα στο Διοικητικο Συμβούλιο της ΕΣΤΑΜΕΔΕ.——————————————————————–ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Εμείς οι συνταξιούχοι του ΤΣΜΕΔΕ που μαζευτήκαμε μπροστά από τα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ, γιατί η Διοίκησή του αρνήθηκε να μας δώσει αίθουσα, θεωρούμε καθήκον μας να αντισταθούμε μαζί με όλο τον ελληνικό λαό  στη γενικευμένη αντιασφαλιστική λαίλαπα και στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης στο σύνολο των δικαιωμάτων μας. Δηλώνουμε ότι θα προασπίσουμε με κάθε τρόπο τις συνταξιοδοτικές απολαβές και παροχές μας, οι οποίες προέκυψαν από τις ανάλογες εισφορές που έχουμε καταβάλει σε όλη τη διάρκεια του εργασιακού μας βίου. Αρνούμαστε την περαιτέρω μείωση των αποδοχών μας με οποιοδήποτε πρόσχημα ή μορφή. Ήδη η οικονομική μας κατάσταση μετά 5 χρόνια σκληρής λιτότητας είναι πολύ άσχημη. Συνεπώς, απορρίπτουμε κατηγορηματικά και το πόρισμα της λεγόμενης επιτροπής σοφών που δημοσιοποιήθηκε στις 15 10 15.

Ζητάμε την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας με όρους και μέτρα που θα διασφαλίζουν το δημόσιο, δίκαιο ρόλο της κοινωνικής ασφάλισης.

 

Όπως κι΄ όλοι οι συνταξιούχοι, πληρώναμε πολλά τον καιρό που δουλεύαμε, κι΄ όλοι θυμόμαστε το άγχος  μας να πληρώνουμε  τα δυσβάσταχτα εξάμηνα, για να δημιουργούνται σημαντικά περισσεύματα. Κι όμως τα περισσεύματα αυτά τα ξεζούμιζαν οι μεγαλοκαρχαρίες  με το φτηνό δανεισμό μέσα  από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία έδινε μηδενικούς τόκους, όταν ο πληθωρισμός έτρεχε με πάνω από 20%, με το τζόγο  του Χρηματιστηρίου, με τις «επενδύσεις» σε Τράπεζες, με το PSI που χάσαμε 2,4 δις ευρώ κ.ά. Και όλα αυτά, εγιναν με συγκεκριμένες επιλογές των εκάστοτε κυβερνήσεων, σύμφωνα, την τελευταία πενταετία, και με τις μνημονιακές κατευθύνσεις.

Δεν χρωστάμε σε κανένα, δεν ζητάμε απο κανένα ελεημοσύνη. Όλοι οι συνταξιούχοι  της Ελλάδας, μαζί και οι συνταξιούχοι του ΤΣΜΕΔΕ, έχουμε  προκαταβάλει, και με το παραπάνω, όλα όσα χρειάζονται για το δικαίωμά  μας να έχουμε  συντάξεις και υγειονομική φροντίδα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Στον αγώνα μας παίζει σημαντικό ρόλο επίσης να υπερασπίσουμε το κατοχυρωμένο επί δεκαετίες δικαίωμά μας να έχουμε γραφείο μέσα στο ΤΣΜΕΔΕ για την επαφή με τους ηλικιωμένους συναδέλφους, καθώς και επαρκούς έκτασης χώρο (150 τ.μ.) σε κατάλληλο μέρος για τη λειτουργία μας. Το νέο κτήριο  του ΤΣΜΕΔΕ δημιουργήθηκε με χρήματα των ασφαλισμένων του, μαζί και των συνταξιούχων σήμερα μηχανικών, και δεν έχει  κανείς δικαίωμα να μας πει τώρα στα γηρατειά, σας πετάμε έξω. Κι΄ έχουν μεγάλες ευθύνες όλοι οι αρμόδιοι και οι υπουργοί  και το ΤΕΕ για ν΄ αποκατασταθεί άμεσα αυτή η αδικαιολόγητη και μικρόψυχη, βαριά αδικία στους απόμαχους της δουλειάς.