ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ: Η πειρατεία, η ανάρτηση κίβδηλων πρακτικών, ο αποκλεισμός της ΠΑΝ/ΚΗΣ κι΄ ο σκοταδισμός των ουφο δεν θα περάσουν. Τα μέλη της πλειοψηφίας που δεν ενέχονται στο αίσχος οφείλουν να πάρουν θέση. Επισυνάπτουμε εδώ και θα στείλουμε στα μέλη την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για το σάιτ και την πρότασή μας αντικειμενικής δημοπράτησης που έχει την αποδοχή 5 στους 9 συμβούλων, και παρεμποδίζει επί μήνες ο πρόεδρος.

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ: Η πειρατεία, η ανάρτηση κίβδηλων πρακτικών, ο αποκλεισμός της ΠΑΝ/ΚΗΣ κι΄ ο σκοταδισμός των ουφο δεν θα περάσουν. Τα μέλη της πλειοψηφίας που δεν ενέχονται στο αίσχος οφείλουν να πάρουν θέση. Επισυνάπτουμε εδώ και θα στείλουμε στα μέλη την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για το σάιτ και την πρότασή μας αντικειμενικής δημοπράτησης που έχει την αποδοχή 5 στους 9 συμβούλων, και παρεμποδίζει επί μήνες ο πρόεδρος.

 

Η ομόφωνη απόφαση της 24. 2.16 για την ιστοσελίδα, αντιγραφή από το εγκεκριμένο πρακτικό.

 

Θεμα 2. Συνολική ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και εξασφάλιση της σωστής και δημοκρατικής λειτουργίας της ιστοσελίδας. Εισηγητής Κ. Τζατζάνης

 

Η εισήγηση είχε μοιραστεί από πριν κι΄ έκανε παρουσίασή της ο εισηγητής:

 1. Μετά την παραβατική άρνηση παραχώρησης των κωδικών από την κ. Γρέβια, προτείνω ενέργειες δημιουργίας νέου σάιτ με την ίδια ονομασία estamede.gr (επισυνάπτεται το σχετικό κείμενο του κ. Ηλιακάκη, συνημ.2). Η ιστοσελίδα αυτή θα στηθεί από την αρχή. Σε 3-4 μέρες θα έχουμε έτοιμο το σχέδιό του, δωρεάν παραχώρηση από το γιο μου και ένα συνεργάτη του. Όταν καταλήξουμε τι θέλουμε, θα πάρει τις προδιαγραφές αυτές ο κάθε σύμβουλος να ζητήσει προσφορά απ΄ όπου θέλει για αρχικό στήσιμο και για διαχείριση έτους ή αποζημίωση ανάρτησης με το κομμάτι. Ο γιος μου δεν μπορεί να συμμετέχει με οποιαδήποτε αμοιβή άμεση ή έμμεση, ούτε σαν συνεργάτης τους φίλου του. Οι βασικές οδηγίες που τους έδωσα είναι να είναι σαν το παλιό, με τις τροποποιήσεις που προτείνει η πρόταση της Πανεπιστημονικής για το σάιτ. Στη θέση της κατάργησης των πρόσφατων άρθρων, έδωσα οδηγίες ενδεικτικές, ως εξής:

Μόλις ανοίγεις τη σελίδα, χωρίς να κουνήσεις τη ροδέλα, να υπάρχει μια θέση εναλλασσόμενων φωτογραφιών όσο γίνεται περισσότερων, καμιά 10ρια, που να μπορούμε να τις αλλάζουμε από μια εγκεκριμένη από μας γκάμα ίσως και εκατοντάδων φωτογραφιών που θα βρουν ενδιαφέρον να τις βρίσκουν και προτείνουν και τα μέλη μας. Η φωτογραφίες αυτές θα είναι μικρότερες από την υπάρχουσα σήμερα. Το πού θα είναι τοποθετημένη καθώς και οι άλλες πληροφορίες και μπάνερ της αρχικής αυτης οθόνης θα μας το προτείνουν τα παιδιά. Στην αρχική αυτή οθόνη θα υπάρχει και μπάρα ή κάτι άλλο με τους τίτλους που είναι σήμερα (αποφ. ΔΣ., Παρατάξεις, ΤΣΜΕΔΕ κλπ). Θα υπάρχει κι΄ ένα μπάνερ με 2-4 ειδήσεις, που όπως αναφέρεται στην πρόταση της Παν/κης θα είναι απόφαση του ΔΣ (ιμέιλ πλειοψηφικό, ή ΔΣ). Κυρίως όμως στην αρχική αυτή οθόνη θα υπάρχουν 4 διακριτοί χώροι της ευθύνης: του ΔΣ, μεγαλύτερος, και των παρατάξεων με πάνω από 2 μέλη ισότιμοι, με τη σειρά που αντιστοιχεί στη δύναμή τους. Αυτούς θα τους διαχειρίζεται ο δηλωμένος στο Δ.Σ. υπεύθυνος παράταξης. Κατά τα άλλα είπα να εφαρμοστεί η πρόταση της Πανεπιστημονικής που την επισυνάπτω εδώ προσαρμοσμένη με τα παραπάνω.

 1. Οι κατηγόριες στην αρχική σελίδα του site, θα είναι (ενδεικτικά η μορφή του πίνακα, μπορεί να υπάρξει καλύτερη πρόταση) οι παρακάτω, αλλά θα φαίνονται αφού κατεβάσεις τη ροδέλλα. Θα αλλάζουν μόνο με απόφαση του ΔΣ:
Αποφάσεις, Ανακοινώσεις Δ.Σ.
ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Ανεξάρτητοι Συνταξιούχοι ΤΣΜΕΔΕ

Μάχιμοι Συνταξιούχοι ΤΣΜΕΔΕ

Πανεπιστημονική

ΤΣΜΕΔΕ, ΤΕΕ, Τραπεζα Αττικής
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ (Ημεριδας, Παιδείας κλπ)
Προσωπικές αναρτήσεις μελών Δ.Σ.
ΔΙΑΛΟΓΟΣ με μέλη της Ενωσης

Θα υπάρχουν και κάπου σαν τη σημερινή μαύρη μπάρα που θα φαίνονται είπαμε στην αρχική οθόνη, να πατάς διπλό κλικ και να μπαίνεις

 1. Απαγορεύεται η έκφραση χυδαιοτήτων, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και φασιστικών απόψεων, σε όλες τις κατηγορίες. Το Δ.Σ. οφείλει να καταγγέλλει στο ίδιο το site σχετικές αναρτήσεις και να δίνει εντολή διαγραφής.
 2. Οι αναρτήσεις για την κατηγορία ΤΣΜΕΔΕ, ΤΕΕ και ΤΡΑΠΕΖΑ Αττικής, είτε αποτελούν επίσημα κείμενά τους, που μπορούν να αναρτηθούν με ευθύνη του Προέδρου, είτε αποτελούν αποφάσεις του ΔΣ.
 3. Στην κατηγορία ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, θα μπαίνουν μόνο αποφάσεις τους, που πάρθηκαν έστω με πλειοψηφία και εφ΄ όσον έχουν συνέλθει τουλάχιστον με τρία μέλη. Στις υποκατηγορίες των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ θα μπαίνουν μόνο τα ονόματα των Επιτροπών, που έχουν πάρει τουλάχιστον μιαν απόφαση.
 4. Η μπάρα με τα «τελευταία νέα» να μην παρουσιάζεται στο χώρο των παρατάξεων, που προκαλεί σύγχυση για τις θέσεις τους.
 5. Προς το παρόν κανένας συνάδελφος δεν χρησιμοποίησε το «ελεύθερο βήμα»-ΔΙΑΛΟΓΟ. Εξακολουθούμε να προτείνουμε, το κάθε μέλος της Ένωσης που θέλει να γράψει κάτι, να το στέλνει, είτε να το αναρτήσει κάποια παράταξη, που παίρνει την ευθύνη της ανάρτησης, χωρίς αυτό να σημαίνει υιοθέτηση των γραφομένων, είτε να το στέλνει στο ΔΣ, που μόνο με γραπτή δικαιολογία θα αρνείται την ανάρτηση.

Αν διατηρήσουμε το «ΔΙΑΛΟΓΟ», κάθε αποστολή μέλους της Ένωσης (ταμειακά εν τάξει), να στέλνεται με ιμέιλ σε όλα τα μέλη του ΔΣ κι΄ αν σε τρεις μέρες δεν παρουσιαστεί γραπτή αντίρρηση, σχετικά με απαράδεκτο ύφος-γλώσσα, ή με ρατσιστικές κλπ απόψεις (βλ παραπάνω), να αναρτάται. Μετά την παρουσία αντιρρήσεων, αποφασίζει το Δ.Σ. για την ανάρτηση ή όχι.

 1. Υπεύθυνος για τις αναρτήσεις (εκτός των μελών του Δ.Σ. και των παρατάξεων) και την τήρηση του παρόντος, είναι ο Πρόεδρος και ο Γ.Γ. που σε διαφωνία τους αποφασίζει το Δ.Σ. Φροντίζουν αυτά να τηρούνται και από τον ενδεχόμενο τεχνικό βοηθό της ιστοσελίδας.
 2. Τις αναρτήσεις των μελών του ΔΣ τις κάνουν τα μέλη του ΔΣ και των παρατάξεων, ένας που ορίζεται από τις παρατάξεις. Έχουν τον δικό τους κωδικό που καλά θα ΄ναι να μην τον ξέρουν οι άλλοι.
 3. Να καταργηθεί το φέις μπουκ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, που δεν πήραμε καμιά απόφαση γι΄ αυτό. Αν κρίνει το Δ.Σ. ότι είναι χρήσιμο, να γίνει πλήρης ενημέρωση και να μπουν οι ίδιοι κανόνες. Να διευκρινισθεί το θέμα των «φίλων», πως θα λειτουργήσει με τα μέλη της Ένωσης. Έως την απόφαση του Δ.Σ. και την ενημέρωση για τη λειτουργία, τις εικόνες κλπ, καθώς και τις κατηγορίες του, να σβήσει από το ιντερνέτ. Μπορούμε να ζητήσουμε να έχει ακριβώς την ίδια εικόνα με το σάιτ. Θα ζητήσουμε άλλη εισήγηση από βοηθούς δωρεάν.
 4. Να καταργηθεί η ρουμπρίκα κάτω αριστερά με τα «δημοφιλή, πρόσφατα, σχόλια, ετικέτες», που για να είναι αντικειμενική και υπεύθυνη, χρειάζεται να ελέγχεται από διαπαραταξιακή επιτροπή, την οποία στην παρούσα φάση δεν την προτείνουμε, γιατί νομίζουμε οτι η λειτουργία του σάιτ καλύπτεται με τις προτάσεις μας.
 5. Δεξιά της ρουμπρίκας αυτής, οι δυο ρουμπρίκες (κάτω από τη ρουμπρίκα των τελευταίων άρθρων), να αποτελούν μόνο αποφάσεις του Δ.Σ. (ανακοινώσεις, προσκλήσεις κλπ)
 6. Να καταργηθεί η ρουμπρίκα επίκουρα μέλη, εκτός αν ανανεωθούν με νέα απόφαση του Δ.Σ. κάποια επίκουρα μέλη
 7. Να καταργηθεί η τελευταία ρουμπρίκα κάτω αριστερά, «συζητήσεις». Είναι περιττή, αφού καλύπτεται από τις άλλες και αφήνει δυνατότητα αυθαιρεσίας, αν δεν υπάρξει άσκοπη καταπόνηση από διαπαραταξιακή επιτροπή.

 

Μετά από διαλογική συζήτηση εγκρίνεται ομόφωνα η παραπάνω εισήγηση με τις εξής τροποποιήσεις:

Ο τίτλος της νέας ιστοσελίδας να είναι «Πανελλήνια ΕΣΤΑΜΕΔΕ» ή κάτι σχετικό που να μην αντιτίθεται στο καταστατικό (π.χ. “ΕΣΤΑΜΕΔΕ-site”) και να εκφράζει τις ενέργειες που αρχίζουν από τώρα, με βάση και το ισχύον καταστατικό για πανελλαδικής εμβέλειας δραστηριότητα της Ένωσής μας. Στο σημείο 3 θα φύγει η λέξη «μισαλλοδοξίας». Στο μπάνερ των ειδήσεων και στις εναλλασσόμενες εικόνες μπορεί να προβάλλονται, με απόφαση του Δ.Σ., επιτεύγματα ελλήνων μηχανικών (μετά από πρόταση Καραπιστόλη). Στις κατηγορίες και στην αρχική μπάρα που ενεργοποιούνται οι κατηγορίες και με διπλό κλικ να προστεθεί το ΕΤΑΑ και η κατηγορία «Συχνές ερωτήσεις». Θα φτιάξουμε φέις μπουκ με ειδική εισήγηση-πρόταση που θα ζητηθεί δωρεάν από ειδικούς. Να μπει ένας τίτλος ή χώρος που θα φαίνεται μετά τη χρήση του ρούλερ (ροδέλας) που θα έχει σχέση με τον ΕΟΠΥ και τα προβλήματα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Για την κατάργηση του παλιού σάιτ να απευθυνθούμε, αν γίνεται, επίσημα στην (gr), την εταιρεία που παρέχει το σάιτ και εισπράττει τη συνδρομή. Θα βρεθεί από το αποδεικτικό πληρωμής που έχει ο Ταμίας.

 

 

 

 

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

 

Μόλις ανοίγει το σάιτ θα φαινεται η εικονα σε όλη την οθόνη για 4 δευτερόλεπτα και μετα θα σβηνει σιγα σιγα και θα φαινεται το «site εικονα 10 3 16 α βιτρινα» το οποιο με το ρούλερ θα μπορει να κατεβαίνει για να φαινεται όλο το «site εικονα 10 3 16 α». Καθε φορά που θα ανοίγει το σάιτ θα φαινεται και μια διαφορετικη εικονα απο τις 8 ή 50 που θα ΄χουμε φτιάξει εμεις με την αναγραφη ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Αν δεν γινεται η εναλλαγη εικονων θα υπάρξουν οδηγίες πως ν΄ αλλάζουμε εμείς (ο κεντρικος διαχειριστης της ΕΣΤΑΜΕΔΕ) καθε 2-3 ή 20 μερες την πρωτη αυτη εικόνα.

Στην βιτρίνα μετά το σβήσιμο της αρχικής εικόνας, πάνω πάνω θα ειναι η μπαρα του μενού. Θα δουλευει οπως γινεται επίδειξη στο φάκελο «estamede 8». Θα χωρά 8-10 κατηγορίες που θα τις οριστικοποιήσει η ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Οι κατηγορίες θα λειτουργούν και θα χωρούν πράγματα όπως ακριβώς στο σημερινό σάιτ estamede.gr. Θα έχουν υποκουμπάκια.

Η κάτω από το μενού μπάρα θα έχει 2,3 ή 4 κειμενάκια που θα κυλούν όπως τα «τελευταία νέα» στο σημερινό σάιτ.

Η σλαϊτιέρα αριστερά ακριβώς κάτω από την κυλιόμενη μπάρα θα εναλλάσσεται ανά 4 δεπτερόλεπτα από μια γκαμα 50 περίπου εικονων που θα υπάρξουν οδηγίες πως θα τις αλλάζουμε απο οσες εκατονταδες εχουμε στο αρχειο μας.

Οι χωροι του Δ.Σ και των παραταξεων θα μπορούν να αναρτούν κείμενα και εικονες οπως θελει ο αποκλειστικος διαχειριστης της παραταξης ή ο ένας ή δυο διαχειριστες του ΔΣ. Οι εικονες θα δημιουργούνται απο τον διαχειριστη αυτον στο συνολικο φόντο του χώρου τους, το περιφερειακό σχημα και εκταση του οποίου δεν θα μπορουν να αλλάζουν. Θα υπάρχει λειτουργία επιλογης πρόσβασης τριών τίτλων, οπως γινεται επίδειξη στο φάκελο «estamede 8». Θα δοθούν γραπτες οδηγίες και θα μαθουν οι διαχειριστες πως να τα ανανεωνουν-αλλάσσουν αυτα.

Η συνδεση θα λειτουργει οπως ακριβως λειτουργουσε στο παλιο σάιτ. Μπορεί ομως για να οικονομηθει ο χώρος της ρουμπρικας να ξεκινα απο το μενου της μαυρης μπαρας πανω πανω

Οι συμβουλοι, αν γινεται, θα ΄χουν καμια 10ρια λεξεις για μήνυμα ή τιτλο του προσφατου αρθρου τους ο καθενας. Θα πατας και θα βγαινει ολοκληρη η σελιδα του συμβουλου που μπορει να ΄χει έως 50 αρθρα με εικόνες, που θα ανενεωνει κατ΄ επιλογήν όπως στο παλιο σάιτ. Οι συμβουλοι με τον κωδικό τους θα έχουν πρόσβαση και διαχείριση μόνο στο χώρο τους που θα τους δοθούν οδηγίες χρησης όπως αυτες στους διαχειριστες των παραταξεων.

Ο κεντρικος διαχειριστης (-ες) θα χειριζεται τις επιτροπές, που για καθε μια και το συντομο κειμενο της, όπως για τους συμβούλους, θα γινεται εισαγωγη στη σελιδα της, που θα μπορει να περιεχει πολλα αρθρα-ανακοινωσεις.

Η φορμα εγγραφης θα λειτουργει όπως στο παλιο σάιτ.

Ο κεντρικος διαχειριστης (-ες) θα χειριζεται το «βημα μελων». Πατωντας τον τιτλο βημα μελων ΕΣΤΑΜΕΔΕ θα βγαινουν ολες οι αποστολες κατα χρονολογικη σειρα (ημερομηνια τιτλος, όνομα) που πατωντας πάνω σε μια θα βγαινει το κείμενο που έστειλε το μέλος. Από κατω κατα χρονολογικη σειρα θα υπάρχουν 5-6-15 ονοματα με ημερομηνια πριν. Πατωντας σε καθε ονομα θα βγαινουν ολες οι αποστολές του. Αυτα που θα φαινονται θα ειναι σε κατιουσα ημερομηνία, με πρωτο το πιο πρόσφατο που ήρθε αποστολή από ενα μέλος. Κάθε όνομα μόνο μια φορά κι΄ ας εχει στείλει πολλά. Στο βημα μελών ΕΣΤΑΜΕΔΕ αναρτά μόνο ο κεντρικος διαχειριστης με τους κωδικούς του.

Τα «σημαντικά απο Δ.Σ.» θα τα χειριζεται ο κεντρικος διαχειριστης (-ες) και θα μπαίνουν  εικόνες και κείμενα με τη λειτουργία και δυνατότητες που έχει ο καθε συμβουλος για το χώρο του. Θα μπορει να αλλάξει ο τιτλος, πχ θεματα υγειας, Ψυχαγωγια, Πολιτισμος κλπ.

Θα μπορουν να προστεθουν απο κατω έως άλλες 6 ρουμπρίκες

 

Στο κινητό τηλέφωνο θα πρωτοφαινεται η εικονα που σβηνει σε 4 δευτερα, μετα πάνω πάνω το λογότυπο της ΕΣΤΑΜΕΔΕ με τη διευθυνση, τηλεφωνα, ιμέιλ, απο κατω το μαυρο μπάνερ του μενού, απο κατω το κυλιόμενο μπάνερ, απο κάτω η σλαϊτιερα, απο κατω το ΔΣ, απο κατω (οι Ακοματιστοι, μετα Παν) η Παν, μετα ΜΧ, μετα ΑΝΕΞ, , μετα συνδεση, μετα φορμα εγγραφης, μετα επιτροπές, μετα μελη ΔΣ, μετα βήμα μελων ΕΣΤΑΜΕΔΕ, μετα οι ρουμπρικες σημαντικα απο ΔΣ, ΕΟΠΥ κλπ

 

Για το στήσιμο του σάιτ, το γραπτό εγχειρίδιο λειτουργίας, τις 2 δύωρες επιδείξεις στα γραφεία της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, τις 30 περίπου τηλεφωνικές ή με ιμέιλ βοήθειες σε διαχειριστές τις πρώτες δυο τρεις βδομάδες και την κατά μέσο όρο δυο φορές το μήνα για ένα χρόνο απασχολήσεις σε τηλέφωνο και ιμέιλ βοήθεια σε διαχειριστές, η κατ΄ αποκοπή τιμή είναι ………συν ΦΠΑ 23 %. Επί πλέον η φιλοξενία (hosting) κοστίζει τελική τιμή 130 ευρό και πληρώνεται κάθε χρόνο. Το πακέτο φιλοξενίας παρέχει:

5 gb χώρο στον δίσκο.

200 gb κίνηση δεδομένων το μήνα.

Απεριόριστους λογαριασμούς ηλ.ταχυδρομείου

 

Για αναρτήσεις και αλλαγές που είναι στη δικαιοδοσία των διαχειριστών θα συμφωνείται πριν η αμοιβή. Έχει δικαίωμα και δεν θα υπάρξει αντίρρηση από το δημιουργό του σάιτ, ο κεντρικός διαχειριστής ή ο διαχειριστής παράταξης ή σελίδας συμβούλου να πάρει άλλον τεχνικό βοηθό. Είναι υποχρέωση του αναλαμβάνοντα τη δημιουργία της ιστοσελίδας με αυτές τις προδιαγραφές να δώσει κωδικούς και το σύνολο της διαχείρισης και εργασίας του (τρόπος λειτουργίας και όψη του σάιτ) στον εκπρόσωπο της ΕΣΤΑΜΕΔΕ που θα του υποδειχτεί με απόφαση του Δ,Σ., ανά πάσα στιγμή, χωρίς οικονομική επιβάρυνση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

 

Ο επαγγελματίας που θα δει αυτες τις προδιαγραφες και το συνολο των επισυναπτόμενων στοιχειων του φακέλου «επίδειξη» (που περιέχει όλα τα αρχεία που επισυνάπτονται στο ιμέιλ του ΓΓ προς τους συμβούλους, της 22 3 16 στις 12.05΄ περίπου), δεχόμενος τις προδιαγραφές, αυτές και μόνο, δεσμεύεται ότι μπορεί να τις εκτελέσει, γιατί αν δεν τις εκτελέσει πλήρως και δεν παρουσιάσει ολοκληρωμένο το σάιτ να δουλεύει, δεν θα πληρωθεί.

Μπορεί να κανει παρατήρηση για κάτι που δεν γινεται κατα την γνωμη του, να περιγραψει το πως γίνεται, εστω με περιορισμενη δυνατοτητα, πριν δωσει την προσφορά του, για να ανακοινωθει τυχον τροποποίηση σε ολους που θελουν να δωσουν προσφορά, η οποία θα ειναι ενα και μόνο νουμερο ευρο που θα αντιστοιχεί στο σημειο που εχει τελιτσες και τιποτα άλλο.

 

 

Τα κείμενα αυτά συνοδεύτηκαν με ολοκληρη επίδειξη, εικονες, παραδειγματα, πως δουλεύουν τα «κουμπια» κλπ (αρχειο estamede 10)

 

 

 

 

Προτείνεται το συνολο της επίδειξης και προδιαγραφων να σταλεί σε γνωστους μας και να βαλουμε μια προθεσμία καταθεσης κλειστων σε φάκελο προσφορών (ενα νούμερο, 300, 600, 900, 1200 ή 1500 ευρό, εκει που έχει τις τελίτσες). Υποτίθεται ότι ο συναδελφος του Δ.Σ. που θα εχει δωσει τις προδιαγραφες στο γνωστο του, θα εγγυαται οτι ειναι σοβαρός και ότι δεχόμενος τις προδιαγραφες, αυτές και μόνο, δεσμεύεται οτι μπορει να τις εκτελέσει, γιατι αν δεν τις εκτελέσει πλήρως και δεν παρουσιάσει ολοκληρωμένο το σάιτ να δουλευει, δεν θα πληρωθει.