Σάββατο, Φεβρουάριος 23, 2019

Πανεπιστημονική: Με αφορμή το γράμμα των συναδέλφων του Δ.Σ., μια καλή παρουσίαση του Ασφαλιστικού μας προβλήματος

Συνάδελφος από το Δ. Σ. έστειλε γράμμα σε όλους τους συναδέλφους μέλη της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, όπου ο ίδιος και ο Γ.Γ. μας κατηγορούν για τη στάση μας στη διαδήλωση της Πέμπτης 21 1 16. Παραθέτουμε την απάντησή μας, γιατί κινεί το ενδιαφέρον για ανάγνωση της ολοκληρωμένης μας θέσης για το ασφαλιστικό.

Σχετικά με τα σχόλια του συνάδελφου Καραπιστόλη για την Πανεπιστημονική στο χθεσινό συλλαλητήριο, θεωρούμε πως ο συνάδελφος δεν μπορεί να κατανοήσει ότι σε μια διαδήλωση που συνδιοργανώνει η ηγεσία του ΤΕΕ και που βγάζει φωτογραφίες στο πανό της ΕΣΤΑΜΕΔΕ κι΄ ο Γαμβρίλης, αυτοί δηλαδή που έχουν βάλει μπόλικη πλάτη στην πολιτική που οδήγησε στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα, η Πανεπιστημονική όφειλε, εφ΄ όσον έκρινε ότι έπρεπε να συμμετάσχει, να έχει τουλάχιστον τη δική της διακριτή παρουσία. Και πράγματι συμμετείχαμε μαζικά στην ενιαία χθεσινή ογκώδη διαδήλωση, ενταγμένοι στο ευρύτερο μπλοκ των επιστημόνων, τεχνικών και εργαζομένων που είχε τα συνθήματα και προσανατολισμό που πραγματικά εκφράζουν την ουσιαστική αντίθεση σ΄ αυτή την πολιτική. Και χαιρόμαστε για τον όγκο της διαδήλωσης που επιτεύχθηκε κυρίως από τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση των  συναδέλφων επιστημόνων. Σ΄ αυτόν τον όγκο συνέβαλε καί η Πανεπιστημονική της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, καί οι άλλοι συνάδελφοι της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, που ήταν λίγοι, κυρίως γιατί γαλουχούν επί χρόνια τους συναδέλφους με τις δικαστικές προσφυγές.

Πιστεύουμε ότι κάθε καλοπροαίρετος μη «πανεπιστημονικός» ή και αντι«πανεπιστημονικός» θα αρχίσει να σκέφτεται περισσότερο από αυτό που επιθυμεί και φροντίζει να σκέφτεται ο κάθε Γαμβρίλης του ΤΣΜΕΔΕ και Στασινός του ΤΕΕ, ο Τσίπρας κι΄ ολη η ευρωμονοδρομική φιλοκαπιταλιστική πολιτική ηγεσία, που είτε  σπρώχνει  διαδηλώσεις για πολιτικούς σκοπούς (πίττας), είτε διατείνεται πως αυτές οι διαδηλώσεις είναι δικαιολογημένες, γιατί «αναγκαζόμαστε να σας καταστρέφουμε και πρέπει να φωνάζετε πως δεν το αντέχετε»!

Η ηγεσία του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΕΕ ήταν παρούσα στη διαδήλωση, αλλά είναι αυτοί που απόσπασαν κοντά στο 1 δις από τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ και τα έβαλαν στο απύθμενο βαρέλι της Τράπεζας Αττικής, είναι αυτοί που συνέβαλαν στην εδώ και δεκαετίες αντιασφαλιστική επίθεση. Και οι συνάδελφοι που ήταν με το πανό της ΕΣΤΑΜΕΔΕ συμφώνησαν με την  απόσπαση των αποθεματικών, γι΄ αυτό και φωτογραφήθηκε ο Γαμβρίλης δίπλα τους. Αν τουλάχιστον το πανό αυτό, του οποίου το περιεχόμενο το συντάξαμε μαζί, βρισκόταν στο μπλοκ που αναφέρουμε, όπως έγινε σε κάποιες περιπτώσεις, τουλάχιστον δεν θα ταυτιζόντουσαν, παρά τη δικαιολογημένη αγανάκτησή τους, με αυτήν την αντιασφαλιστική πολιτική, αλλά και τη συνέχιση της αφαίμαξης του ταμείου μας. Και θα είμαστε δίπλα δίπλα στη διαδήλωση. Εμείς όμως δεν τους κατηγορήσαμε ότι… «ήταν απόντες», αλλά μας υποχρεώνουν να απαντήσουμε.

Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να πείσουμε όλους τους συναδέλφους συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ για την ουσία του Ασφαλιστικού, για την ανάγκη αγώνων με σωστό προσανατολισμό, για την ανάγκη ανατροπής αυτής της αδιέξοδης και καταστροφικής για τα λαϊκά στρώματα πολιτικής. ΄Έτσι, με αφορμή το σχόλιο του συναδέλφου Καραπιστόλη, πιστεύουμε ότι θα διαβάσουν, οσοι δεν διάβασαν, την επισυναπτόμενη και δω ολοκληρωμένη θέση μας για το ασφαλιστικό, για να κατανοήσουν και τη διαφορά μας με τον συνάδελφο. Τον ευχαριστούμε γι΄ αυτή τη συμβολή του.

 

000000000000 asfalistiko_JAN 2016

 

About kostas