Δευτέρα, Ιούνιος 18, 2018

«Ο Γιώργος Στασινός νέος Πρόεδρος του ΤΕΕ».

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΣΜΕΔΕ

ΤΗΛ.: 6976 400698

Αθήνα 5/6/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: «Ο Γιώργος Στασινός νέος Πρόεδρος του ΤΕΕ».

Όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Γιώργος Στασινός, πολιτικός Μηχανικός, με παρουσία στο ΤΕΕ ωε μέλος της Αντιπροσωπείας Τ.Ε.Ε. από το 2006 και της Διοικούσας Επιτροπής από το 2014, πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας και επικεφαλής της παράταξης Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ-Ανανέωση Πρωτοπορία), αναδείχθηκε νέος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, από τα μέλη της κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, της λεγόμενης και «Βουλής Μηχανικών», ύστερα από δύο ψηφοφορίες. Στην τελική ψηφοφορία, συγκέντρωσε 66 ψήφους, έναντι των Ανδρεάδη Νικόλαου (Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών) με 54 ψήφους και Σεραφίδη Θεόδωρου (Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί – ΕΛΕΜ) με 22 ψήφους.

Μετά την εκλογή του ανέφερε: «Η εκλογή μου στη θέση του Προέδρου του ΤΕΕ εκφράζει τη θέληση όλων των Μηχανικών για δουλειά και πρόοδο. Είναι μεγάλη χαρά και ευθύνη να σε εμπιστεύονται οι συνάδελφοί σου σε μία τόσο δύσκολη περίοδο. ΄Ολοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο όχι μόνο για το ΤΕΕ, αλλά και για τη χώρα. Και θα το πράξουμε. Γιατί ζούμε στην αγορά και δημιουργούμε στην κοινωνία. Στις δύσκολες αυτές ώρες για τη χώρα, τους πολίτες και τους Μηχανικούς, έχουμε θέληση, όρεξη, γνώση, δυναμισμό, σύνδεση και ρεαλισμό για να δώσουμε στο ΤΕΕ τον παρεμβατικό ρόλο που χρειάζεται η χώρα». Καταλήγοντας, ο νέος Πρόεδρος του ΤΕΕ, τόνισε ότι «τίποτα δεν μπορεί να μας κρατήσει πίσω. Μπορούμε και θα καταφέρουμε πολλά. Το μέλλον ανήκει σε όσους θέλουν, μπορούν και ξέρουν. Σε όλους μας».

Ο κ. Στασινός είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Πανεπιστημίου Πατρών και ελεύθερος επαγγελματίας, σύμβουλος Δημοσίων Οργανισμών, ΕΠ. Προγραμμάτων, ΟΤΑ και επιχειρήσεων για την απορρόφηση Ευρωπαϊκών Κονδυλίων. Διετέλεσε Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (2004 – 2010), μέλος του Δ.Σ. της ΟΣΕ Α.Ε. (2009), Πρόεδρος της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για την Πανευρωπαϊκή καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης «΄Ολοι διαφορετικοί – ΄Ολοι ίσοι» (2006-2007), μέλος Ε.Γ. ΟΝΝΕΔ (2001 – 2004) και μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ (1998 – 2006). Είναι επίσης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ (2014 – σήμερα), Πρόεδρος Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (2012-2014), Πρόεδρος ΔΚΜ (2011-σήμερα), μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ (2006-σήμερα).

Σε σχέση με την επαγγελματική του δραστηριότητα, ο νέος Πρόεδρος του ΤΕΕ είναι σύμβουλος διαχείρισης ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων, σύμβουλος διαχείρισης έργων ΕΣΠΑ (ιδιωτικός και δημόσιος τομέας) (2009- σήμερα). ΄Εχει εμπειρία στη μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή σημαντικών έργων (δημόσια σχολεία, μουσεία, υδραγωγεία κλπ.) στο εξωτερικό, καθώς επίσης και στην κατασκευή τουριστικών εγκαταστάσεων, αθλητικών εγκαταστάσεων, στην έκδοση οικοδομικών αδειών, την επίβλεψη οικοδομών, την κατασκευή στρατιωτικών έργων, έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και οδοποιίας, την κατασκευή ιδιωτικών έργων, καθώς επίσης και στη διαχείριση και εκμετάλλευση ακινήτων.

Εμείς οι συν/χοι του ΤΣΜΕΔΕ, σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο κλάδος, ευχόμαστε ολόψυχα να πετύχει ο νέος Πρόεδρος του ΤΕΕ στο έργο του και παράλληλα θα ζητήσουμε το ΤΕΕ να συνδράμει στην αποκατάσταση των συντάξεών μας στους προ των μνημονίων συνταξιοδοτικούς νόμους. Θα ζητήσουμε να εκδοθεί σχετική απόφαση της Γ.Σ. του ΤΕΕ ότι η κυρία σύνταξή μας να είναι 900 Ευρώ και ο Ειδικός Λογαριασμός 1.300 Ευρώ, δηλαδή όπως ο νόμος 3518/2006 όριζε.

Με Εκτίμηση

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

Τηλ.: 6976 400698

About Αθανάσιος Φιλιππίδης