Δευτέρα, Αύγουστος 20, 2018

ΟΙ ΠΟΝΗΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΤΖΑΤΖΑΝΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

                                                                                    6.2.2017

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ με το Τζατζάνη θέλει να μοιράσει προκηρύξεις στους μελλοντικούς συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ που έρχονται να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους στο τ. ΤΣΜΕΔΕ, στο υπόγειο της Πλατείας Κλαυθμώνος.

            Εάν πραγματικά η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ θέλει να αυξήσει τα μέλη της ΕΣΤΑΜΕΔΕ ήδη υπάρχουν 25.000 συνταξιούχοι που είναι Ομότιμα μέλη και έχουμε τα ονοματεπώνυμά τους, τις διευθύνσεις τους, τις ειδικότητές τους, και τα τηλέφωνά τους κι επομένως προτείνω να αρχίσουμε να τους τηλεφωνούμε να έρθουν

            α) να εγγραφούν στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ

            β) να υπογράψουν την εξουσιοδότηση του 1€ για τη συνεισφορά τους.

Και να τους πληροφορήσουμε ότι ο Σύλλογός μας τους καλεί να εγείρουν την αγωγή τους για τα αναδρομικά των περικοπών, αφού είναι γνωστό ότι ήδη εκδόθηκε η απόφαση 2288/2015 της Ολομέλειας του ΣτΕ, ότι είναι αντισυνταγματικές οι διατάξεις των περικοπών, επομένως υπάρχει βάσιμος ισχυρισμός στη διεκδίκηση.

            Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ δεν πρόκειται να ενδώσει στις πονηριές του Τζατζάνη.

Δεν έχω αντίρρηση να στείλουμε ένα σωστό γράμμα για τον πραγματικό σκοπό της ΕΣΤΑΜΕΔΕ στους 16.000 συνταξιούχους της Αττικής, αφού πρώτα ληφθεί η σχετική απόφαση του Δ.Σ.    

Για το έγγραφο αυτό που θα το στείλουμε ταχυδρομικά στους 16.000 συνταξιούχους της Αττικής, η δαπάνη θα είναι

16.000Χ0,80λεπτά = 12.800€

και θα τους αναφέρουμε ότι με τη βοήθεια του Συλλόγου γίνονται αγωγές για τη διεκδίκηση των περικοπών των συντάξεών τους. Μόνο σ’ αυτή την περίπτωση έχω τη γνώμη ότι θα προσελκύσουμε ένα συνταξιούχο διότι θα έχει οικονομικό όφελος.

            Έχω τη γνώμη ότι πράγματι θα έρθουν 1000 μέλη από τα 16.000 κι επομένως με την εγγραφή τους και την πληρωμή του 1€ θα γίνει η απόσβεση της δαπάνης των €12.800.

            Σημειωτέον ότι οι συνταξιούχοι του ΤΣΜΕΔΕ είναι σοβαροί επιστήμονες, πρακτικοί και πανέξυπνοι. Πιστεύουν, από την πείρα που έχω, ότι τέτοιου είδους μικρά σωματεία, και δη συνταξιούχων, δεν επηρεάζουν καθ’ ολοκληρίαν τις πολιτικές και οικονομικές εξαγγελίες των Κυβερνήσεων, γι αυτό το λόγο είναι επιφυλακτικοί, ότι δηλαδή μπορούμε εμείς να ανατρέψουμε τις κυβερνητικές αποφάσεις.

            Έτσι, στην περίπτωση αυτή, που καλέσαμε τηλεφωνικά από το 2013 και πέρα (μεγάλη ήταν αυτή μας η προσπάθεια καθημερινά), αυτούς τους συνταξιούχους να εγγραφούν και να κάνουν τις αγωγές τους, τα αποτελέσματα ήταν άριστα και η απόφαση αυτή απεδείχθη σωστή, αφού ήδη 1000 άτομα αφενός εγγράφηκαν και έδωσαν εξουσιοδότηση για την παρακράτηση του 1€ αφετέρου ήγειραν και τις αγωγές τους προκειμένου να δικαιωθούν.           

                                                                                    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ              

 

About Αθανάσιος Φιλιππίδης