ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ 2

ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ 2

Συνάδελφοι,
Τουλάχιστον από τετραετίας που με τιμάτε δις ως πρόεδρο διεκδικούσαμε με πρωτεργάτες το Θανάση Φιλιππίδη και τον Ταμία μας Γρηγόρη Τσιβεριώτη το αυτονόητο : Αντί οι εισφορές στο σωματείο να δίνονται από όποιους μόνο προσέρχονται σε ΓΣ κάθε δύο χρόνια μαζεμένες 12 € όπως επικρατούσε, να παρακρατούνται από ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ με δόσεις δηλ. 1 € το μήνα. Τούτο και επετεύχθη. Συνέβη δε το ανήκουστο, ο «Γερμανός» (λόγω σπουδών και εργασίας εκεί) Γρηγόρης μας φίλησε !
Έτσι το σωματείο δεν χάνει τεράστια ποσά, διαθέτει ρευστότητα και με την υποδειγματική διαχείριση προβαίνει με πασίδηλη διαφάνεια σε επιτέλεση των σκοπών του προς όφελος ΟΛΩΝ των συναδέλφων.
Το τόσο δίκαιο και απλό αίτημα προσέκρουε, όλοι μαντέψατε που : στην κυριολεκτικά λυσσώδη αντίδραση στις υπηρεσίες, εμφανώς και αφανώς, της Πανεπιστημονικής, που ξεβολευόταν να εφαρμόζει τα δασκαλεμένα κόλπα της για τον έλεγχο των συνελεύσεων.
Επιτέλους λοιπόν αυτό ξεπεράστηκε και παρακρατήθηκαν προς το παρόν τα πρώτα 765 €, ενώ οι εξουσιοδοτήσεις βαίνουν αυξανόμενες.
Αμέσως η Μάχιμη πλειοψηφία του ΔΣ το γιόρτασε με ΕΡΓΑ όπως πάντα, αποφασίζοντας δια περιφοράς λόγω επείγοντος :

Αναβάθμιση ιστότοπου και δημιουργία χώρου στην πρώτη σελίδα α) για συνεχή αναγραφή σε θέαση παντός ενδιαφερομένου των εσόδων – εξόδων του σωματείου β) στήλης των νέων συνταξιούχων γ) στήλης δράσεων για τις αντιπροσωπεύσεις μας στην περιφέρεια δ) περισσότερου χώρου για τις αποφάσεις ΔΣ ε) περισσότερου χώρου για νέα και ανακοινώσεις
Έκδοση κάρτας μέλους για όσους κάνουν εξουσιοδότηση παρακράτησης της εισφοράς με δόσεις δηλ. 1 € το μήνα αντί 12 € άπαξ του έτους. Στη συνέχεια θα συνάπτονται από επιτροπή εξ ανακλητών συμβάσεις για ομαδικές εκπτώσεις με προμηθευτές μεγάλης αξιοπιστίας που το δέχονται π.χ. σούπερ μάρκετ, είδη ρουχισμού, θέατρα, οργανωτές ταξιδιών, ξενοδοχεία κατά προτίμηση συναδέλφων για διακοπές (βάσει άρθρου 2 καταστατικού μας) κοκ.
Αύξηση των ωρών εργασίας από 4 σε 6 της γραμματέως κυρίας Κούτρα, εφόσον το αποδέχεται, με το νέο κατώτατο μισθό

Εφόσον δοθεί η προβλεπόμενη από το Νόμο ενίσχυση με 0,20 € (2,40 € το χρόνο) από τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ περαιτέρω δράσεις, πολλώ μάλλον αν συμβάλλουν με δωρεές οι 5 μεγαλύτερες τεχνικές εταιρείες, ως : α) ενίσχυση αποδεδειγμένα αναξιοπαθούντων συναδέλφων με εχεμύθεια αλλά και διαφάνεια π.χ. κλήρωση β) αντικατάσταση του κομπιούτερ μας που «απωλέσθηκε» με τη διοργάνωση του γνωστού και αλησμόνητου θεάτρου κλοπής δεδομένων γ) περαιτέρω εξοπλισμός ως οθόνη και προβολικό κλπ δ) ανάθεση σε εξειδικευμένο γραφείο, μαζί με ΤΕΕ και ΤΜΕΔΕ αν το αποφασίσουν, μελέτης σκοπιμότητας δικαιοδοσίας ΤΜΕΔΕ για επικουρικά και εφάπαξ που θα φέρει και μεγαλύτερη επιστροφή της περιουσίας μας ε) υποτροφίες εγγονών με μόρια υψηλής επίδοσης και κοινωνικής ανάγκης (φτώχειας) στ) προδιαγραφές Αξελού ζ) Ανταλλαγές με διεθνείς συνταξιουχικές οργανώσεις η) δι- ή τριμηνιαία εφημεριδούλα και με χορηγούς 
και άλλα που θα κατεβάσει η κούτρα ΟΛΩΝ μας (επιστημονικά brain storming) με τη δημόσια αυτή διαβούλευση.
—————————————————————————
Με τα φληναφήματα Τζατζάνη δεν θα ασχοληθούμε διότι περιέρχεται πλέον στη δικαιοδοσία της δικαστικής Αρχής ανθ’ ων έχει πράξει. Μάλιστα ο Πρόεδρος ζήτησε και έλαβε την έγκριση να επιβαρυνθεί ο ίδιος τη δαπάνη και όχι το Σωματείο όπως είχε αποφασιστεί. Το αίτημα όμως της Πανεπιστημονικής (Π) το οποίο εξ υποχρεώσεως οφείλουμε να διερευνήσουμε περί παροχής στοιχείων πέραν των δημοσιοποιουμένων για τις εκλογές, θα απαντηθεί αφού συμβουλευθούμε την Αρχή Πρ. Πρ. Δεδομένων ώστε όλα να είναι νόμιμα.
—————————————————————————
Εσχάτως προωθείται από την Π και κάποιος προσπαθών ν’ αποκτήσει υπόσταση δι’ αλληλογραφίας, μέσω δήθεν περισπούδαστων αοριστολογιών, αλλά δεν θα τον διευκολύνουμε διότι πνιγόμαστε στη δουλειά.
—————————————————————————
Επιστρατεύθηκε όμως κι ένας άλλος συνάδελφος ο οποίος είχε σιγήσει αφού τον αποστομώσαμε πέρυσι, αλλά τώρα προεκλογικά ξαναβρήκε τη λαλιά του. Επειδή χύνει πολύ δηλητήριο προσπαθώντας να διχάσει τους συναδέλφους κατά το υπόδειγμα του πάτρωνά του, θα του θυμίσουμε την απάντησή μας προ έτους :

Κώστας Δούκας <acrocosmos@gmail.com>
May 22, 2018, 11:07 AM

to Δημήτρης, bcc: ΣΟΛΩΝ
Επισυνάπτεται excel


Αγαπητέ Συνάδελφε,
Ασχοληθήκαμε αρκετά με τις ενστάσεις σας, όχι γιατί έχουμε υποχρέωση να απαντάμε σε οποιονδήποτε συνάδελφο που επηρεαζόμενος από το ατομικό του συμφέρον, δεν μπορεί να κοιτάξει παραπέρα, αλλά για να σας αποδείξουμε ότι η ΕΣΤΑΜΕΔΕ ως ένωση όλων των μηχανικών εργάστηκε εντατικά επί 1,5 χρόνο για να επικρατήσει η ορθότητα και το δίκαιο προς όφελος του συνόλου των μηχανικών – δικαιούχων εφάπαξ.
Στο δικό σας excel προσθέσαμε 4 φύλλα. Στο τελευταίο, στα ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, φαίνεται καθαρά το λάθος του Νόμου, που εσείς επικαλείστε και σας παρακαλούμε να απαντήσετε στα παρακάτω:
1/ Πως γίνεται ΜΙΣΘΩΤΟΣ μηχανικός, περίπτωση του «ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΦΑΠΑΞ (2)», με 10€ παραπάνω εισφορές από τον πρώτο του παραδείγματος, να παίρνει 2.000€ περίπου λιγότερο εφάπαξ ;;
2/ Πως γίνεται ΜΙΣΘΩΤΟΣ μηχανικός, περίπτωση του «ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΦΑΠΑΞ (3)», με 3.300€ λιγότερες εισφορές από τον πρώτο του παραδείγματος, να παίρνει 10.000€ περίπου λιγότερο εφάπαξ ;;
3/ Πως γίνεται να θέλετε να ληφθούν ως συντάξιμες αποδοχές οι της τελευταίας πενταετίας (2009-2013) στα 693,35€, όταν στους χαμηλόμισθους ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ και στους ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ οι προηγούμενες αποδοχές ήταν πολύ υψηλότερες στα 1.005€;; Μήπως αδιαφορείτε για όλους αυτούς και κοιτάτε το προσωπικό σας συμφέρον ;;
Θα πρέπει να παραδεχθείτε λοιπόν ότι, εμείς ως ΕΣΤΑΜΕΔΕ και μάλιστα η ομάδα μελετών μας, εργαζόμαστε για τα συμφέροντα του συνόλου των μηχανικών.
Τώρα σχετικά με τις παραπανίσιες εισφορές στην ειδική προσαύξηση και ενδεχομένως στην κύρια σύνταξη των ΜΙΣΘΩΤΩΝ, μάλλον σας διαφεύγει ότι οι ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ κατέβαλλαν πολλές εισφορές προς το ΤΣΜΕΔΕ με τις κρατήσεις που γίνονταν στις αμοιβές τους από την εκτέλεση των έργων, των μελετών κλπ, που μπορεί να είναι και πολύ περισσότερες από των μισθωτών, άσχετα εάν ο νέος νόμος 4387/2016 τις θεώρησε κοινωνικούς πόρους και τις μοιράζει σε ΟΛΟΥΣ τους (νέους) μηχανικούς και για τους παλιούς εφαρμόζει ίδιες συντάξιμες αποδοχές.
Άλλωστε πχ στην Ειδική Προσαύξηση εάν αναγάγουμε τις παραπανίσιες εισφορές που πληρώσατε τα χρόνια μέχρι το 2006, ήτοι 60,28+133,92 = 194,20€ σε συντάξιμες αποδοχές για να εφαρμοσθούν μετά τα ποσοστά αναπλήρωσης του άρθρου 8 του 4387/2016 θα έχουμε τα εξής: 194,20/20% = 971€ και με περίπου προσαύξηση 7% λόγω ΔΤΚ = 1.040€ και επομένως για πχ 35 χρόνια ασφάλισης με ποσοστό αναπλήρωσης 33,81% η σύνταξη θα ήταν 1.040*33,81% = 352€.
Εμείς με τον τεράστιο αγώνα που κάναμε χωρίς τυμπανοκρουσίες, πετύχαμε : Συντάξιμες αποδοχές 1.525€ και ποσοστό αναπλήρωσης 35*0,9% =31,5% και επομένως σύνταξη = 1525*31,5% = 480€ πολύ παραπάνω από αυτό που διεκδικείτε και διαμαρτύρεστε.
Επίσης είναι αυτονόητο ότι ΠΟΤΕ το κράτος δεν πρόκειται να σας επιστρέψει ως ΕΦΑΠΑΞ παραπανίσιες εισφορές που πληρώσατε για κύρια σύνταξη και ειδική προσαύξηση.
Με όλα τα παραπάνω επ’ ουδενί θέλουμε να σας αποτρέψουμε από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων σας με όποιο τρόπο προκρίνετε. Απλά σας αποδεικνύουμε ότι ενδιαφερόμαστε και για σας αλλά όχι βέβαια εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας. Από εκεί και πέρα ούτε νομοθετούμε, ούτε μοιράζουμε λεφτά, άλλοι το κάνουν και προς αυτούς πρέπει να στραφείτε.
ΜΣΧ
Κ. Δούκας

Που συνοδευόταν από το excel που μπορεί να σταλεί σε όποιον μας το ζητήσει

ΜΣΧ,
Κ. Δούκας Α. Σκαμάγκας
Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας