Να τιμωρηθούν οι δόλιες συμπεριφορές της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ στην Γ.Σ. της ΕΣΤΑΜΕΔΕ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ

ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 4, Τ.Κ. 105 61 – ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210-9813194, ΚΙΝ.: 6976 400698

Αθήνα 25/5/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να τιμωρηθούν οι δόλιες συμπεριφορές της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ στην Γ.Σ. της ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Είναι σύνηθες φαινόμενο η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ που έχει δύναμη μόνο 6% των συν/χων του ΤΣΜΕΔΕ να δημιουργεί πάντοτε ανωμαλίες και καθυστερήσεις στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΣΤΑΜΔΕ, με σκοπό να σηκώνονται να φεύγουν οι συν/χοι μας και να μην ψηφίζουν.

Στην πρόσφατη Γ.Σ. της ΕΣΤΑΜΕΔΕ την 21η Μαΐου 2015 ήλθαν να ψηφίσουν περί τους 200 συν/χους του Συλλόγου μας. ΄Ετσι η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ μέτρησε τους δικούς της που ήταν μόλις 40 άτομα και γι’ αυτό έβαλε σε ενέργεια το δόλιο σχέδιό της να καθυστερεί σκοπίμως την ψηφοφορία γνωρίζοντας ότι θα χάσει. Ήθελε να καθυστερήσει η ψηφοφορία και ήθελε να αποχωρήσουν τα μέλη μας, πράγμα που πέτυχε, διότι απεχώρησαν αγανακτισμένοι περί τα 100 μέλη μας, όταν διεπίστωσαν ότι ούρλιαζαν και ασχημονούσαν πολλά μέλη της Πανεπιστημονικής μπροστά από τον πρόεδρο της Γ.Σ., πρωτοστατούντος του σύντροφου Καραγεώργη.

Για το σκοπό αυτό ζήτησε ο Τζατζάνης 20 λεπτά να μιλήσει. Μίλησε όμως και ο Ζιώγας πέντε λεπτά και ζήτησαν να μιλήσουν ακόμη 8 σύντροφοι οι οποίοι μίλησαν από 2 λεπτά ο καθένας.

Από εμάς μίλησε ο Ι. Κατσούλης και εγώ. Δεν μίλησαν ο Γ.Γ. της ΄Ενωσης ο Γρηγόρης, δεν μίλησε ο Πάνος, όπως και περίπου 15 δικά μας μέλη που ήθελαν να τοποθετηθούν θετικά στον Διοικητικό μας Απολογισμό, διότι είχε παρέλθει η ώρα.

Είναι γεγονός ότι, μέχρι την 13.00 μ. είχαν προσέλθει και ήσαν ταμειακά εντάξει ενήμερα περί τα 200 μέλη της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, που όπως αποδείχθηκε οι 160 ήσαν του συνδυασμού μας και 40 της Πανεπιστημονικής και συγχαρητήρια στους εξ (6) ταμίες που φρόντισαν τους καταλόγους των μελών να τους πιστοποιήσουν, και οι οποίοι εισήλθαν στην μεγάλη αίθουσα για να μας ακούσουν και να ψηφίσουν τα πεπραγμένα.

Τους ευχαριστούμε για την υπομονή που έδειξαν. Όμως οι 100 δικοί μας που αποχώρησαν δήλωσαν ότι απογοητεύθηκαν με τους τραμπουκισμούς της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ.

Μετά από αιτήματα ορισμένων μελών, ξεκίνησε η Συνεδρίαση. Κατ’ αρχήν ο Πρόεδρός μας Ι. Κατσούλης άνοιξε την συνεδρίαση και ζήτησε να προεδρεύσει. ΄Υστερα από απόφαση της Γ.Σ. ενεκρίθη η πρότασή του και καταψηφίσθηκε η υποψηφιότητα του κ. Ζιώγα της Πανεπιστημονικής.

Ο Πρόεδρος διάβασε με προσοχή τα πεπραγμένα. Εν συνεχεία πήρα τον λόγο και εγώ και τελείωσα σε 5 λεπτά. Πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος του ΕΤΑΑ κ. Στυλιανός Πλειάκης, πήρε τον λόγο ο εκπρόσωπος των συν/χων Δικηγόρων, πήρε τον λόγο ο κ. Παυλάτος και πήρε τον λόγο ο κ. Τζατζάνης, ο κ. Ζιώγας, ο κ. Σφακιανάκης και οκτώ της Πανεπιστημονικής. Θα προκύψουν από την απομαγνητοφώνηση των Πρακτικών και οι τοποθετήσεις επακριβώς όλων των ομιλιτών.

Επειδή είχαμε υποχρέωση να εκκενώσουμε την αίθουσα του Ξενοδοχείου την 14.00 μ., ο Πρόεδρος της Γ.Σ. έκρινε σκόπιμο να τερματισθούν οι τοποθετήσεις και να αρχίσει η διαδικασία της ψηφοφορίας.

Τότε ο κ. Καραγιώργος και περίπου κάπου 8 μέλη της Πανεπιστημονικής ασχημονώντας και με ανεπίτρεπτες φρασιολογίες (θα απομαγνητοφωνηθούν), επετέθησαν στον Πρόεδρο και ζητούσαν να συνεχισθεί η διαδικασία και να τους δοθεί ο λόγος. Αυτό όμως ήτο αδύνατο διότι η ώρα ήταν 1.50΄μ. και ο χρόνος είχε καλυφθεί. Στο σημείο αυτό αγανακτισμένοι περί τα 100 δικά μας μέλη απεχώρησαν για τα έκτροπα και τις βαριές φράσεις των μελών της Πανεπιστημονικής και με τον τρόπο αυτό δολίως η Πανεπιστημονική πέτυχε εκείνο που ήθελε να φύγουν τα μέλη μας με στόχο να μείνουν δικά μας 30 μέλη για να μπορέσει να έχει την πλειοψηφία και να καταψηφίσει τα Πρακτικά μας. Λένε ότι αυτά γίνονται πάντοτε και είναι σύνηθες φαινόμενο της Πανεπιστημονικής όπως με πληροφόρησαν σε όλες τις συνελεύσεις Σωματείων που συμμετέχει η Πανεπιστημονική. Όμως τα πεπραγμένα υπερψηφίστηκαν ουσιαστικά κατά 80%. Αυτό τα λέει όλα.

Εγώ πρότεινα στον Πρόεδρο Ι. Κατσούλη ύστερα από όλα τα πιο πάνω γεγονότα και το γεγονός ότι απεχώρησαν τα 100 μέλη μας, να διακόψει και να περαιώσει την διαδικασία της Γ.Σ.

Τότε επενέβη ο κ. Τζατζάνης και ζήτησε να μιλήσουν περί τα 8 μέλη από 2 λεπτά και ο Πρόεδρος συγκατετέθη προκειμένου να μην διαλυθεί η Γ.Σ. ΄Ετσι ψήφισαν 64 μέλη υπέρ των πεπραγμένων και 44 της Πανεπιστημονικής κατά. ΄Αρα κατατροπώσαμε την Πανεπιστημονική και θα φανούν όλες αυτές οι δόλιες συμπεριφορές μετά την απομαγνητοφώνηση των Πρακτικών.

Ο δικηγόρος μου γνωμάτευσε να εφαρμοσθούν τα άρθρα του Καταστατικού που προβλέπουν πειθαρχικές ποινές. Θα εισηγηθώ και στο Δ.Σ. την ποινή της οριστικής διαγραφής εκείνων που προβαίνουν σε πράξεις που αντίκεινται στο Καταστατικό και συμπεριφέρονται ανάρμοστα στις Γεν. Συνελεύσεις. Σε εκείνους που προσβάλουν την αξιοπρέπεια, σε εκείνους που απειθαρχούν στις αποφάσεις των Γεν. Συνελεύσεων και του Δ.Σ. και προβαίνουν σε πράξεις που είναι αντίθετες με το σκοπό και τα συμφέροντα του Σωματείου μας.

Επίσης θα ζητήσω την πειθαρχική τιμωρία των μελών του Δ.Σ. της Πανεπιστημονικής από έκτακτη Γενική Συνέλευση. Για μάρτυρες θα έχω τα 16 μέλη που παραβρέθηκαν στην Γ.Σ. και θα ζητήσω με δήλωσή των να τοποθετηθούν στα γεγονότα και να εκφράσουν τον λόγο για τον οποίο απεχώρησαν.

Επιτέλους πρέπει να διαφυλάξουμε το Σωματείο μας.

Με Εκτίμηση

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

Τηλ.: 6976 400698