Σάββατο, Οκτώβριος 20, 2018

Να πάρουμε και εμείς μια σύνταξη δώρο

Θα ζητήσουμε από τον κ. Δ. Στρατούλη να μας χορηγήσει και σε μας την 13η σύνταξη.

΄Εχοντας υπ’ όψη τις κατηγορηματικές δηλώσεις του Υπουργού Δ. Στρατούλη ότι η 13η σύνταξη θα δοθεί εντός του 2005 αφού η Κυβέρνηση έχει επιτύχει τον στόχο για χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

«Η 13η σύνταξη δεν θα μετατεθεί για το 2016», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος είπε: «για να λήξει και τυπικά το θέμα πρέπει να περάσει διάταξη νομοθετική στη Βουλή που ή θα την ακυρώνει ή θα την αναστέλλει επ’ αόριστον. Αμέσως μετά τη συμφωνία θα πάει πακέτο με το νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τον κατώτατο μισθό και μέχρι τότε θα παραμένουν παγωμένες οι μειώσεις».

Κατόπιν των ανωτέρω θα εισηγηθώ στην Δ.Ε. του ΤΣΜΕΔΕ να πάρει απόφαση στο συμβούλιο, να πάρουμε οι συν/χοι του την 13η σύνταξη, δηλαδή ολόκληρο το δώρο των Χριστουγέννων, δηλαδή σύνταξη ενός μηνός. Σαν ισχυρισμό στην Δ.Ε. του ΤΣΜΕΔΕ θα έχω ότι ουσιαστικά το ΤΣΜΕΔΕ θα εκταμιεύσει αυτό το ποσόν που είναι της τάξεως των 40 εκ. Ευρώ, από την περιουσία του η οποία ως είναι γνωστό αυξάνεται επίσης κατά 60 εκ. Ευρώ εξ αιτίας των συν/χων μας, αφού όλοι οι μνημονιακοί νόμοι προβλέπουν ότι οι περικοπές που μας έγιναν παραμένουν στο ΤΣΜΕΔΕ.

Πιστεύω ότι θα πείσω την Δ.Ε. του ΤΣΜΕΔΕ ότι το αίτημά μας πρέπει να εγκριθεί και ότι πρέπει να μας βοηθήσει αφού δεν θα επιβαρύνει την περιουσία του ΤΣΜΕΔΕ, αλλά ουσιαστικά θα μας επιστρέψει ένα μέρος από τις περικοπές που μας έγιναν.

Η Κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι θα χορηγήσει την 13η σύνταξη μόνο σ’ αυτούς που παίρνουν δώρο μέχρι 700 Ευρώ και επομένως η πρότασή μας θα είναι να την πάρουμε και οι υπόλοιποι που παίρνουμε σύνταξη μεγαλύτερη των 700 Ευρώ.

 

Με Εκτίμηση

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

                                                                       Τηλ.: 6976 400698

About Αθανάσιος Φιλιππίδης