ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΗΜΕΡΑ

 

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΗΜΕΡΑ

Συνάδελφοι,

Η 5/2/19 ήταν μια πολύ καλή μέρα. Έγινε στο ισόγειο ΤΜΕΔΕ η πολυδιαφημισθείσα ΓΣ της ΠΕΤΟΜ στην οποία ήταν λιγότεροι από 100 και όχι όλοι της Πανεπιστημονικής (παρατηρητές, ουδέτεροι). Άρα, παρά τα μεροκάματα που έκαναν τόσους μήνες χτυπώντας κάρτα οι επαγγελματίες εργατοπατέρες του ΚΚΕ στο ΤΜΕΔΕ, δεν κατάφεραν να παρασύρουν τους νέους συνταξιούχους, που δεν μας ήξεραν, όπως ήλπιζαν. 
Πήγαμε 5 από τους «Μαχόμενους Ακομμάτιστους», τους είπαμε ξεκάθαρα ότι δεν έχουν κάνει στον απολογισμό τους απολύτως τίποτα και όλα όσα γράφουν είναι αποστολές εγγράφων δηλ λόγια λόγια λόγια, που δεν είχαν καμιά απήχηση, δεν έλαβαν ούτε καν μια απάντηση. Στη συνέχεια τους διαβάσαμε το γνωστό σε σας «Γράμμα στους νέους και πάντα νέους» που, σε αντιδιαστολή, είναι γεμάτο από πάνω μέχρι κάτω δράσεις και αποτελέσματα 
Ως γνωστό αυτό οφείλεται στο ότι τις αγωνιστικές πιέσεις μας συνοδεύουμε πάντα με νομικομαθηματική τεκμηρίωση και, όποτε επιβάλλεται, με νομικές πράξεις (εξώδικα, αγωγές, προσφυγές).
Στο Υπουργείο μετά, πήγαμε καλά και για το 0,20 € και για τον αγώνα που κάνουμε για σχεδόν εξάλειψη της ΠΔ. Όταν είμαστε έτοιμοι θα σας ενημερώσουμε.
Επίσης διαπιστώσαμε επί τόπου στο ΕΤΕΑΕΠ ότι το εφάπαξ θα τρέξει ακόμη πιο γρήγορα με νέες αναβαθμίσεις και της υπηρεσίας και του Σόλωνα.

Εκείνο όμως που θεωρούμε πολύ σημαντικό είναι ότι συναντηθήκαμε στα γραφεία μας για πρώτη φορά με τρεις εξαίρετους συναδέλφους νέους συνταξιούχους, ο ένας πληροφορικάριος, που ήταν σε θέση να καταλάβουν και να εκτιμήσουν τον άθλο μας, όπως τον χαρακτήρισαν, των ασφαλιστέων μισθών 1146 και 1525 €.
Μας έθεσαν τα προβλήματά τους, τους τα λύσαμε όλα και συμφωνήσαμε να δημιουργήσουμε τομέα Νέων Συνταξιούχων για να τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε να βελτιώσουν τη θέση τους. Αρκετοί σκέφτηκαν να κάνουν δικό τους σύλλογο, αλλά κατάλαβαν οι παρόντες και θα το μεταφέρουν ότι συμφέρον τους είναι να έρθουν μαζί μας για πάρα πολλούς κ σοβαρούς λόγους.
Μάλιστα τους είπαμε ν’ αναλάβουν με δυο κυλιόμενες ομάδες εθελοντών την επιτάχυνση των συντάξεων.
Όλα αυτά βέβαια υπό τον όρο ότι θα προσέλθει στις κάλπες η συντριπτική πλειοψηφία ώστε να μη χάσουμε το σωματείο από τους στρατευμένους εργατοπατέρες, γιατί μετά πάνε περίπατο όλοι οι αγώνες μας.
Σύντομα πρακτικά της ιδρυτικής συνάντησης βλέπετε στο συνημμένο

ΜΣΧ,

Κ. Δούκας 
Πρόεδρος Α. Σκαμάγκας
Γεν. Γραμματέας