Πέμπτη, Αύγουστος 16, 2018

ΚΤΗΡΙΟ ΤΣΜΕΔΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΚΤΗΡΙΟ ΤΣΜΕΔΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
Η μεταστέγαση του ΤΣΜΕΔΕ στο κτήριο της Πλατείας Κλαυθμώνος θα υλοποιηθεί μέχρι τις 10.7.2015.
Στο Δ.Σ της 24.6.15 ο συν. Φιλιππίδης μας πληροφόρησε ότι επίκειται μετακόμιση του ΤΣΜΕΔΕ στα νέα γραφεία στην Πλατεία Κλαυθμώνος και το ΔΣ αποφάσισε να αποσταλεί η παρακάτω συνημμένη επιστολή στον κ. Γαμβρίλη και να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τον κ, Γαμβρίλη για το θέμα της στέγασης της ΕΣΤΑΜΕΔΕ στο νέο κτήριο.
Εδώ και 1,5 χρόνο ζητούσαμε επανειλημμένα από τον κ. Γαμβρίλη να μας δώσει τα σχέδια του νέου κτηρίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν και ποιός ακριβώς χώρος προβλεπόταν για την στέγαση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ στο νέο κτήριο, δεδομένου ότι: 1. Πάνω από 40 χρόνια η ΕΣΤΑΜΕΔΕ στεγάζεται στο κτήριο του ΤΣΜΕΔΕ στην οδό Κολοκοτρώνη 4, 2. Η αγορά του οικοπέδου στην Πλατεία Κλαυθμώνος έγινε με τα χρήματα των εισφορών των ασφαλισμένων στο ΤΣΜΕΔΕ και κατά συνέπεια και με τα χρήματα των εισφορών των νυν συνταξιούχων και 3. Η κατασκευή του κτηρίου που ξεκίνησε με προϋπολογισμό 7 εκατομμύρια και τελικά κόστισε 17 εκατομμύρια, έγινε επίσης με τα χρήματα των εισφορών των ασφαλισμένων στο ΤΣΜΕΔΕ και κατά συνέπεια και με τα χρήματα των εισφορών των νυν συνταξιούχων.
Ο κ. Γαμβρίλης κανόνισε να συναντηθούν οι εκπρόσωποι του ΔΣ με τον κ. Βασιλείου στις 26.6.2015. Στην συνάντηση αυτή παρέστησαν οι συνάδελφοι Κατσούλης, Τσιβεριώτης και Φιλιππίδης και ο κ. Βασιλείου μας πληροφόρησε ότι: 1. Στην μελέτη του κτηριολογικού κανονισμού ουδέποτε προβλεπόταν χώρος για την ΕΣΤΑΜΕΔΕ, 2. Ότι δεν υπάρχουν χώροι για την στέγαση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και 3. Ότι θα μας χορηγήσει άμεσα τις κατόψεις του κτηρίου με την διευθέτηση της λειτουργίας τους προκειμένου να τις μελετήσουμε και ενδεχομένως να βρούμε κάποια λύση. Η συνάντηση έγινε στις 11.00 πμ. και μέχρι τις 16.00 πμ. Δεν ειδοποιηθήκαμε να πάρουμε τις φωτοτυπίες των σχεδίων τις οποίες είχε αναλάβει ο κ. Βασιλείου.
Τα παραπάνω αποτελούν ένα μνημόνιο της στάσης της διοίκησης του ΤΣΜΕΔΕ απέναντι σε 30.000 συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ.

Η συνημμένη επιστολή προς τον κ. Γαμβρίλη:
Προς τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Γαμβρίλη και τη Διοικούσα Επιτροπή του Τομέα Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων. Κολοκοτρώνη 4, Τ.Κ. 105 61, Αθήνα
Θέμα: Μετακόμιση στα νέα γραφεία και χώρος της ΕΣΤΑΜΕΔΕ
Κύριε Πρόεδρε
Στο Δ.Σ της 24.6.15 ο συν. Φιλιππίδης μας πληροφόρησε ότι επίκειται μετακόμιση του ΤΣΜΕΔΕ στα νέα γραφεία στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε πιο χώρο των γραφείων αυτών προβλέπεται η εγκατάσταση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, έτσι που να υπάρχει καιρός να σας πούμε και μια ενδεχόμενα βελτιωτική πρότασή μας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση της λειτουργίας της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, που αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ.
Θα ξέρετε ήδη ότι πολλοί συνταξιούχοι, ή παιδιά τους που είναι μηχανικοί, όταν επισκέπτονται το ΤΣΜΕΔΕ για υπόθεσή τους, συνηθίζουν να απευθύνονται και σε μας για κάποια βοήθεια, ακόμα και πληροφορία, ή απλά βρίσκουν την ευκαιρία να διεκπεραιώσουν κάποιο θέμα τους που μας αφορά, όπως εγγραφή τους στην Ένωσή μας, πληρωμή συνδρομής κλπ.
Επίσης παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το πότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, για να «αμπαλάρουμε» έγκαιρα τα απαραίτητα για τη μετακόμιση έγγραφα, συσκευές, αρχεία μας κλπ.
Φιλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΑΜΕΔΕ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Κατσούλης Γρηγόρης Τσιβεριώτης

About Γιάννης Κατσούλης

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ : Προέδρος ΕΣΤΑΜΕΔΕ, 2013 - 2016 ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ, 2017 (6972820575) ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (estamede.gr), 2013 - ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Ε.Μ.Π.) ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΔΑΦΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΙΣ (Μ.Ι.Τ.) MASTER OF SCIENCE IN CIVIL ENGINEERING (NORTHEASTERN) MASTER OF SCIENCE IN ENGINEERING MANAGEMENT (NORTHEASTERN)