Σάββατο, Οκτώβριος 20, 2018

Κατσούλης- Συμμετοχή της ΕΣΤΑΜΕΔΕ στη συγκέντρωση οργανώσεων συνταξιούχων

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 10.30πμ, ΣΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014. (Πρόταση κειμένου ανακοίνωσης από Ι. Κατσούλη, στις 25.9.2014)

Το Δ.Σ. της ΕΣΤΑΜΕΔΕ καλεί τα Μέλη της, καθώς και όλους τους Συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ να συμμετέχουν στην παραπάνω Συγκέντρωση – Διαμαρτυρία.

Τα γενικά κύρια αιτήματα είναι:

1. Η κατάργηση όλων των Αντιασφαλιστικών Νόμων 2010 -2014.

2. Η εξασφάλιση ορθολογικών Συντάξεων για αξιοπρεπή διαβίωση και πλήρη ιατρικοφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους Συνταξιούχους.

Αντί να βελτιωθεί το όλο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης προς την κατεύθυνση ελάφρυνσης των Ελλήνων Πολιτών και εξασφάλισης αξιοπρεπούς διαβίωσης των Ελλήνων Συνταξιούχων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, κατεδαφίζονται δικαιώματα και κατακτήσεις που κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών, οδηγώντας τους στην πλήρη εξαθλίωση.

Το μόνο που υπόσχονται είναι οι αστείες «εγγυήσεις» ενάντια στην ακραία φτώχεια, με συντάξεις επιπέδου 300 ευρώ/μήνα, ενώ συγχρόνως χορηγούν συντάξεις 700 ευρώ/μήνα σε 250.000 αλλοδαπούς μετανάστες με 30 ένσημα.

Τα ειδικά αιτήματα των Συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ είναι:

1. Επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ με το psi και κάθε άλλη μορφή υφαρπαγής τους (Χρηματιστήριο, Ομόλογα, άτοκη κατάθεση επί δεκαετίες στην Τράπεζα της Ελλάδος, κλπ.).

2. Αποδέσμευση του ΤΣΜΕΔΕ από την Τράπεζα της Ελλάδος, με πλήρη κάλυψη απ’ το Κράτος όλων των απωλειών του αποθεματικού του από την κακοδιαχείριση του από αυτήν από το 1950 μέχρι σήμερα.

3. Η τρέχουσα υποχρεωτική αύξηση Κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής είναι αδικαιολόγητη, αυθαίρετη και ύποπτη. Έχει σκοπό είτε να χάσει την πλειοψηφία των μετοχών το ΤΣΜΕΔΕ αν δεν συμμετάσχει στην αύξηση Κεφαλαίου, είτε να χάσει και άλλα χρήματα στο άμεσο μέλλον σε περίπτωση συμμετοχής του.

4. Άμεση κατάργηση του ΚΕΑΟ και του νόμου για τις κατασχέσεις – ακύρωση της βεβαίωσης των ασφαλιστικών χρεών στην εφορία!

Άμεση και δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εν ενεργεία ουσιαστικά άνεργων μηχανικών και δωρεάν ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη ανεξάρτητα από χρέη προς τα ταμεία!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το κείμενο αυτό δεν εγκρίθηκε σαν ανακοίνωση τις ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Το καταψήφισαν οι τρείς σύμβουλοι της Πανεπιστημονικής και ο σύμβουλος Χ. Αγγελόπουλος, ενώ λευκό έδωσε η σύμβουλος Μ. Ηλιοπύρη. Οι υπόλοιποι 4 σύμβουλοι ψήφισαν θετικά, επομένως το αποτέλεσμα ήταν 4-4-1…

About maffye