ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΕΞΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΣΜΕΔΕ (ΕΣΤΑΜΕΔΕ) ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ Η αντιασφαλιστική λαίλαπα έχει και αυτές τις συνέπειες. Ο συνάδελφος Μακέδος έστειλε τελεσίγραφο να φύγουμε και να μην κάνουμε πια τις συσκέψεις μας εκεί, κάτι που γίνεται εδώ κι ένα χρόνο σχεδόν…Κάτω τα χέρια από την ασφαλιστική εξυπηρέτηση των μηχανικών στο κτήριο μας της Κλαυθμώνος. Κάτω τα χέρια από την ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Ένωση Συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Μηχανικών

και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων

Κολοκοτρώνη 4, Αθήνα 105 61 & Π.Π.Γερμανού 3-5 (πλατεία Κλαυθμώνος), Αθήνα 105 61,

6977253957, 6956546076, acrocosmos@gmail.com, kostas.tzatzanis@gmail.com

                                                                                                                                                                                                            9 2 17

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΕΞΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΣΜΕΔΕ (ΕΣΤΑΜΕΔΕ) ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ

 

Η αντιασφαλιστική λαίλαπα έχει και αυτές τις συνέπειες. Ο συνάδελφος Μακέδος έστειλε τελεσίγραφο να φύγουμε και να  μην κάνουμε πια τις συσκέψεις μας εκεί, κάτι που γίνεται εδώ κι ένα χρόνο σχεδόν «ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΙΔΟΠΟΙΟΎΜΕ ΕΓΓΡΆΦΩΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΊΡΩΣ». Επίσης ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΤΟΣΩΝ ΜΗΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ εν αναμονή της παραχώρησης σε μας κατάλληλου χώρου που μας είχε υποσχεθεί.

Δεν θέλουν αντιστάσεις από κανένα. Θέλουν να διώξουν την ΕΣΤΑΜΕΔΕ που επί εβδομήντα χρόνια εξυπηρετούσε τους ηλικιωμένoυς μηχανικούς και άλλους συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ μέσα από το κτήριό «του». Το σημερινό κτήριο μάλιστα το  φτιάξαμε κατά το μεγάλο μέρος εμείς οι σημερινοί συνταξιούχοι μηχανικοί από το υστέρημά μας, με τις  υπέρογκες εισφορές που μας απομυζούσαν σε όλο τον επαγγελματικό βίο μας αυτοί που αδιαφανώς διαχειρίζονταν τράπεζες  και μετοχές και τα σκάνδαλά τους τελούν υπό δικαστική έρευνα.

Εδώ κι ένα χρόνο η ΕΣΤΑΜΕΔΕ είναι μέσα στο νέο κτήριο και απαιτεί εγκατάσταση σε συγκεκριμένο χώρο  συμφωνημένη με την ηγεσία του ΤΣΜΕΔΕ. Παρά τη σιωπηλή αποδοχή τους για τις καλαίσθητες εγκαταστάσεις  που κάναμε στο υπόγειο και την με εντολή τους χρησιμοποίηση αιθουσών για τις συνεδριάσεις και εκδηλώσεις  μας, οι συνεχείς αναβολές της ΔΕ και του προέδρου της και οι μεσοβέζικες  λύσεις τους είχαν όπως  αποδεικνύεται  έναν σκοπό: Να εξώσουν την ΕΣΤΣΑΜΕΔΕ μόλις βρουν ευκαιρία.

Τώρα που τους  χάρισαν  το κτήριο, ενώ  για την εγγυοδοσία χρειαζόταν μισό όροφό του, νόμισαν  ότι μπορούν να μας πετάξουν στο δρόμο. Γελιούνται. Το κτήριο δεν θα πάψει να είναι, γιατί αυτό είναι αναγκαίο,  κέντρο εξυπηρέτησης της ασφαλιστικής κάλυψης των μηχανικών και των συγγενικών επαγγελμάτων που  κάλυπτε το ΤΣΜΕΔΕ.

Δεν  μπορεί να χρησιμοποιείται από κανέναν άλλον για καμία άλλη χρήση.  Και γι αυτό είναι απαραίτητη η παρουσία της ΕΣΤΑΜΕΔΕ μέσα στο κτήριο. Εξυπηρετεί τους συνταξιούχους  ποικιλόμορφα και τους δίνει τη δυνατότητα να συνδικαλιστούν, να έρθουν σε επαφή με το σωματείο  τους, που  οι δυσκολίες κινητικότητας της τρίτης ηλικίας θα απέτρεπαν τη επαφή με αυτό αν δεν ήταν στο ίδιο μέρος.

Σε κανέναν άλλο το κτήριο εκτός  από την ασφαλιστική χρήση για τους μηχανικούς, αυτή που υπήρχε  και επί ΤΣΜΕΔΕ όπως άλλωστε ΑΠΑΙΤΉΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΆΝΤΗΣΉ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

Συνάδελφοι είναι και θέμα τιμής να το υπερασπίσουμε, να υπερασπίσουμε το σπίτι μας. Θα μας  βρίσκουν μέσα τους κάθε μέρα ο, τι και να κάνουν.  

Απαιτούμε άμεση συμφωνία για να οριστικοποιηθεί η μορφή και χωροθέτηση των γραφείων μας εκεί μέσα που  εξυπηρετούνται οι συνταξιούχοι, να πάει η εξυπηρέτηση υγείας των νέων μηχανικών σε άλλον όροφο (την  έφερε ο Πρόεδρος Μακέδος επίτηδες στον άδειο χώρο που ζητήσαμε για γραφεία μας),  δίπλα στους συνταξιούχους,  όπως ήταν επί 70 χρόνια.

Κάτω τα χέρια από την ασφαλιστική εξυπηρέτηση  των μηχανικών  στο κτήριο μας της Κλαυθμώνος.  

Κάτω τα χέρια από την ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

 

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος                                   Ο γ. γραμματέας

Κ. Δούκας                                       Κ. Τζατζάνης

acrocosmos@gmail.com                           kostas.tzatzanis@gmail.com

6977253957                                                       6956546076

 

Το Διοικητικο συμβουλιο εγινε κανονικα στον 6ο όροφο οπως ειχε προβλεφτει με παρουσια περιποου 40 ατομων!